Ο ιμάμης που φιλοξενεί αδέσποτα γατιά σε ιστορικό τζαμί

Τα αδέσποτα γατάκια στην Κωνσταντινούπολη βρήκαν το καινούργιο τους σπίτι σε ένα ιστορικό τζαμί, μετά από πρωτοβουλία του ιμάμη Mustafa Efe.

o-imamis-pou-filoksenei-adespota-gatia-se-istoriko-tzami
SHARE THIS
0
SHARES

Τα αδέσποτα γατάκια στην Κωνσταντινούπολη βρήκαν το καινούργιο τους σπίτι σε ένα ιστορικό τζαμί. Πρόκειται δίχως αμφιβολία για μια ιδιαίτερη συγκατοίκηση, αν κρίνει κανείς από τις φωτογραφίες που απεικονίζουν τους πιστούς να πραγματοποιούν τις προσευχές τους, τη στιγμή που στο χώρο αρκετές γάτες τους παρακολουθούν με υπομονή και ηρεμία.

 

 

 

«Οι γάτες είναι μαζί μας κατά τη διάρκεια των προσευχών και των τελετών. Δεν αναστατώνουν την ηρεμία μέσα στο τζαμί. Οι πιστοί δείχνουν να τις αγαπούν», αναφέρει ο Mustafa Efe, ιμάμης του τζαμιού Aziz Mahmud Hudayi στην περιοχή Uskydar στην Κωνσταντινούπολη, που ανέλαβε τη πρωτοβουλία να φιλοξενήσει τα μικρά τετράποδα. 

 

 

 

Όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu, ο Efe βρέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο της επικαιρότητας μετά τη δημοσίευση των φωτογραφιών με τις γάτες στα social media. «Οι γάτες πάντοτε ήταν μέρος της κοινότητάς μας» σημειώνει o ίδιος με περηφάνεια.

 

«Είναι κάτι που θα έκανε κάθε μουσουλμάνος» τονίζει ο ιμάμης, ερωτηθείς για τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να φροντίσει τις γάτες.

 

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook