Ο Ιρανός πρόεδρος απελευθέρωσε τους «χαρούμενους» Ιρανούς μέσω Twitter

Εξι νεαροί Ιρανοί συνελήφθησαν επειδή χόρευαν στους ρυθμούς της επιτυχίας του αμερικανού τραγουδιστή Φάρελ Γουίλιαμς «Happy». Ο πρόεδρος Ρουχανί παρενέβη και αφέθησαν ελεύθεροι.

|
SHARE THIS
0
SHARES

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των έξι Ιρανών που συνελήφθησαν επειδή ανάρτησαν στο YouTube ένα βίντεο στο οποίο χόρευαν με υπόκρουση το τραγούδι «Happy» επιτυχίας του Φάρελ Γουίλιαμς.

Χωρίς μαντίλα σε δημόσιο χώρο

Στο βίντεο, τρεις άνδρες και τρεις γυναίκες χωρίς χορεύουν στους δρόμους, μέσα σε ένα διαμέρισμα και σε ταράτσες κτιρίων της Τεχεράνης. Αυτό ήταν το «έγκλημά» τους σύμφωνα με την αστυνομία, που τους απήγγειλε κατηγορίες ότι διέπραξαν ανήθικη πράξη. Ο ισλαμικός νόμος υποχρεώνει τις γυναίκες να φορούν μαντίλα σε δημόσιους χώρους και απαγορεύει την μουσική ποπ, την πρόσβαση στου Youtube και τους χορούς μεταξύ ανδρών και γυναικών.

Πρόεδρος Ρουχανί: Ο λαός μας έχει δικαίωμα στην ευτυχία

Η αστυνομία όμως λογάριαζε χωρίς τον πρόεδρο Χασαάν Ρουχανί, που θεωρείται μετριοπαθής και εξοικειομένος με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο πρόεδρος παρενέβη στις αρχές και ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων. Και στον πρωσοπικό λογαριασμό του στο Twitter ανέρτησε το σχόλιο: «Η ευτυχία είναι δικαίωμα του λαού μας. Δεν θα έπρεπε να είμαστε πολύ σκληροί σε συμπεριφορές που προκαλεί η χαρά»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook