«Ο Κολοκοτρώνης εμπνέει τους Αυστραλούς»

Ο Κολοκοτρώνης εμπνέει και τους Αυστραλούς, λέει ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος - Αναφέρεται στον Σωκράτη - Δηλώνει ότι οι Ελληνες είναι περήφανοι για την καταγωγή τους

o-kolokotrwnis-empneei-tous-australous
SHARE THIS
0
SHARES

«Ο θρυλικός Θόδωρος Κολοκοτρώνης μας εμπνέει και μας καθοδηγεί όλους», αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Αυστραλίας, Μπιλ Σόρτεν σε μήνυμα προς την ομογένεια με την αφορμή της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου.

«Ο θρυλικός Κολοκοτρώνης μας εμπνέει να μην το βάζουμε κάτω όποιες και αν είναι οι δυσκολίες και οι προκλήσεις», υπογραμμίζει ο κ. Σόρτεν και λέει ότι η Αυστραλία γιορτάζει την επέτειο της ανεξαρτησίας της ελληνικής κοινότητας που είναι από τις αρχαιότερες, δημοφιλέστερες και πιο υπερήφανες κοινότητες της χώρας.

Ο αρχηγός του Εργατικού κόμματος, μεταξύ άλλων, αναφέρει πως εκατομμύρια Ελληνες κάνουν πράξη το δόγμα του Σωκράτη και δεν είναι μόνο πολίτες της Ελλάδας, αλλά όλου του κόσμου.

«Οι Ελληνες είναι υπερήφανοι για την καταγωγή τους και την πολιτιστική τους κληρονομιά, αλλά την ίδια στιγμή το 97% των Ελλήνων της Αυστραλίας πολιτογραφούνται Αυστραλοί γιατί αγαπούν και τη νέα τους πατρίδα και θέλουν να συμμετέχουν σε όλες τις εκφάνσεις της», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Σόρτεν οι Ελληνες έχουν το υψηλότερο ποσοστό πολιτογράφησης στην Αυστραλία και αυτό δείχνει πως κατανοούν ότι δεν έχουν μόνο προνόμια, αλλά και υποχρεώσεις.

«Σέβονται τη χώρα και όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά την έχουν κάνει καλύτερη», είπε ο ηγέτης των εργατικών.


 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook