Ο κουρέας που γελοιοποίησε τον δικτάτορα της Β. Κορέας

«Κακή μέρα για τα μαλλιά σας;» Κουρέας στο Λονδίνο γελοιοποίησε το κούρεμα του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας σε αφίσα - Δεν περίμενε, ωστόσο, να τον επισκεφτούν οι άνδρες του Κιμ Γιονγκ Ουν

o-koureas-pou-geloiopoiise-ton-diktatora-tis-b-koreas
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ενα κομμωτήριο στο Δυτικό Λονδίνο, το Hair Academy, χρησιμοποίησε τη φωτογραφία του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σε αφίσα του, για να προωθήσει έκπτωση στα ανδρικά κουρέματα. «Κακή μέρα για τα μαλλιά σας; 15% έκπτωση σε όλα τα ανδρικά κουρέματα όλο τον Απρίλιο από Τρίτη έως Πέμπτη».

 

Αφορμή για αυτό στάθηκε η προ ενός μηνός επιβολή με νόμο σε όλους τους νεαρούς Βορειοκορεάτες να κουρεύονται ακριβώς όπως ο ηγέτης τους. Μάλιστα, όσοι νεαροί δεν συμμορφώνονταν με το κούρεμα δεν θα επιτρεπόταν να κυκλοφορούν στο δρόμο.

Ένας 26χρονος κουρέας με αρκετό χιούμορ αποφάσισε να εκμεταλλευτεί τον σάλο που προκάλεσε η παράλογη αυτή απαίτηση του ηγέτη της Κίνας, γελοιοποιώντας τον. Αυτό που δεν περίμενε ωστόσο ήταν η επίσκεψη που έλαβε λίγες μέρες μετά.

Οπως αποδείχτηκε, οι αξιωματούχοι της πρεσβείας της Βόρειας Κορέας δεν κατάφεραν να δουν την αστεία πλευρά της αφίσας, αφού επισκέφτηκαν το κομμωτήριο και ζήτησαν με αυστηρό ύφος να μιλήσουν με τον υπεύθυνο.

Ο 26χρονος ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου Nabbach Karim, δεν φοβήθηκε καθόλου και τους απάντησε: «Κοιτάξτε, εδώ δεν είναι Βόρεια Κορέα, εδώ είναι Αγγλία, ζούμε σε μια δημοκρατία και φοβάμαι ότι θα σας ζητήσω να περάσετε έξω από το κομμωτήριό μου».

Η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι η πρεσβεία επικοινώνησε μαζί τους για το συγκεκριμένο πόστερ αλλά κανένα έγκλημα δεν καταγράφηκε.

Ο ιδιοκτήτης του κομμωτηρίου πρόσθεσε: «Πήγα στο αστυνομικό τμήμα για να ενημερώσω για το περιστατικό σε περίπτωση που κάτι γινόταν κατά τη διάρκεια της νύχτας». Ωστόσο, δήλωσε ότι δεν του ξαναδημιούργησαν κανένα πρόβλημα από τότε, καθώς και ότι η αφίσα έχει γίνει τουριστικό αξιοθέατο.

Οπως προκύπτει από το περιστατικό, εκτός από κακοκουρεμένοι, οι Βορειοκορεάτες έχουν και κακή αίσθηση του χιούμορ.

 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook