
Την ώρα που στη Γαλλία δεν είναι λίγες οι φωνές εκείνων που υποστηρίζουν ότι θα έβλεπαν με καλό μάτι μια τρίτη θητεία Μακρόν, κάτι για το οποίο θα χρειαζόταν συνταγματική αναθεώρηση, ο Γάλλος πρόεδρος παραβαίνει τις αρχές του για να έρθει πιο κοντά στον κόσμο.
Πιο συγκεκριμένα, το βράδυ του Σαββάτου 17 Ιουνίου ο πρόεδρος της Γαλλίας παρακολούθησε στο Σταντ ντε Φρανς, στο Παρίσι, τον τελικό του γαλλικού πρωταθλήματος ράγκμπι στον οποίο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια η ομάδα της Τουλούζ. Αμέσως μετά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια της ομάδας για συγχαρεί παίκτες και παράγοντες έκανε ένα κόλπο α λα Ζακ Σιράκ, όπως σχολιάζουν γαλλικά ΜΜΕ.
Μέσα στο κλίμα των πανυγυρισμών, κατέβασε άσπρο πάτο ένα μπουκάλι μπίρα Corona.

Βροχή τα σχόλια: Μήπως "το παίζει Ζακ Σιράκ;"
Τα σχόλια και τα ερωτήματα πέφτουν βροχή: "Ακολούθησε την παράδοση μετά από μια ποδοσφαιρική νίκη;" όπως λένε από το προεδρικό κόμμα, "προωθεί πρότυπα τοξικής αρρενωπότητας;" όπως υποστήριξε η βουλευτής των Οικολόγων Σαντρίν Ρουσό ή μήπως πρόκειται για "κλείσιμο του ματιού" σε μια συνήθεια του πρώην προέδρου της Γαλλίας Ζακ Σιράκ (1932-2019) που του άρεσε να πίνει την ίδια μπίρα; ή, τέλος, μήπως απλώς μετατρέπεται σε κακό παράδειγμα, όπως λέει η Libération.

Η γαλλική εφημερίδα παραπέμπει σε παλιότερες δηλώσεις του Μακρόν, το 2018, όταν καταδίκαζε τη συνήθεια των νεών να καταναλώνουν αλκόολ μια κι έξω, δηλαδή άσπρο πάτο.

Δείτε στο βίντεο στην παρακάτω ανάρτηση, τον Μακρόν να γιορτάζει για τη νίκη της ομάδας της Τουλούζ:
Macron qui s’envoie une Corona cul-sec, c’est le rugby qu’on aime !
— FRW - France 🏉 (@FRW_France) June 17, 2023
pic.twitter.com/8SeoGk2b1v
Όσο για την άποψη ότι μια τρίτη θητεία Μακρόν θα μπορούσε να είναι κάτι πολύ θετικό για τη Γαλλία και ποιες αλλαγές απαιτούνται να γίνουν σε μια πιθανή συνταγματική αναθεώρηση, το εξήγησε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Figaro ο πρώην πρόεδρος της γαλλικής εθνοσυνέλευσης το διάστημα 2018-2022, Ρισάρ Φεράν.
Ο Ρίτσαρντ Φεράν θα ήθελε να δει τον Εμανουέλ Μακρόν να είναι υποψήφιος για τρίτη θητεία. Σε συνέντευξή του στη Figaro αυτή την Κυριακή, 18 Ιουνίου, ο πρώην πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης δεν θα ήταν αντίθετος στην αναθεώρηση ορισμένων κανόνων του Συντάγματος. Όσο για την αδυναμία του Εμανουέλ Μακρόν να είναι για τρίτη φορά στις προεδρικές εκλογές, ο Ρίτσαρντ Φεράν το μετανιώνει.
Ο Γάλλος πολιτικός, που είναι πολύ κοντά στον Εμανουέλ Μακρόν, μίλησε στη Figaro για τους "περιορισμούς στους οποίους πρέπει να τεθεί ένα τέλος" αναφερόμενος στο ότι ένας πρόεδρος δεν μπορεί να εκλεγεί για πάνω από δύο θητείες.
"Ας τα αλλάξουμε όλα αυτά διατηρώντας σε μια επόμενη συνταγματική αναθεώρηση διατηρώντας το Συνταγματικό Συμβούλιο, άγρυπνο θεματοφύλακα των δημοκρατικών αρχών και των δημοσίων ελευθεριών" είπε.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr