Ο Ομπάμα κλείνει οριστικά το Γκουαντάναμο στην Κούβα

Το κλείσιμο των φυλακών του Γκουαντάναμο ήταν μία από τις κεντρικές προεκλογικές του δεσμεύσεις Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα.

o-ompama-kleinei-oristika-to-gkouantanamo-stin-kouba
SHARE THIS
0
SHARES

Χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων το επιχείρημα ότι το Γκουαντάναμο "δεν βελτιώνει την εθνική μας ασφάλεια αλλά την υποσκάπτει" και ότι "όσο παραμένει ανοιχτό, χρησιμοποιείται ως προπαγανδιστικό όπλο των τρομοκρατών για να στρατολογούν άλλους τρομοκράτες", ο Μπάρακ Ομπάμα σε ένα ιστορικό διάγγελμά του ανακοίνωσε σήμερα την δρομολόγηση των διαδικασιών για το οριστικό κλείσιμο των πολυσυζητημένων φυλακών του Γκουανάνταμο, τις οποίες- όπως τόνισε- και ο προκάτοχός του Τζορτζ Μπους είχε εκφράσει την πρόθεση να κλείσει.

Το κλείσιμο των φυλακών του Γκουαντάναμο ήταν μία από τις κεντρικές προεκλογικές του δεσμεύσεις Αμερικανού Προέδρου Ομπάμα. Στο διάγγελμά του ο Πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε ότι το πλάνο για το κλείσιμο του Γκουαντάναμο περιλαμβάνει και την μεταφορά των κρατούμενων σε άλλες φυλακές, η τοποθεσία τους όμως δεν έχει διευκρινιστεί όμως ακόμα.  Λίγο πριν το διάγγελμα Ομπάμα, το Αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε μέσω του εκπροσώπου του την υποβολή του πλάνου για το κλείσιμο του Γκουανάνταμο στο Αμερικανό Κογκρέσο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook