X

Ερημη η πλατεία στο Βατικανό - Μέσω βίντεο η ομιλία Πάπα [εικόνες]

Στην καθιερωμένη συνάντηση δεν έφτασε κανένας πιστός.

Γράφει: TheToc team

Ο Πάπας μιλά μέσω βίντεο στους πιστούς, στην έρημη πλατεία του Βατικανού. Η καθιερωμένη συνάντηση του κοινού με τον Πάπα αυτή την εβδομάδα δεν γίνεται λόγω των μέτρων που έχει πάρει η Ιταλία για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

Κανένας πιστός δεν έφτασε στην Colonnade του Bernini που περιβάλλει την πλατεία του Αγίου Πέτρου και στην οποία γίνεται η καθιερωμένη συνάντηση του Πάπα με το κοινό και το μήνυμά του ακούγεται στην έρημη πλατεία, δημιουργώντας ένα απόκοσμο σκηνικό.

Ο Πάπας εξετάστηκε για τον κορονοϊό

Ο Πάπας Φεαγκίσκος ο οποίος είναι άρρωστος από τα τέλη Φεβρουαρίου, υπεβλήθη σε τεστ για να φανεί αν έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό ή όχι.

Καθώς όλοι είναι ίσοι στα μάτια του Θεού, εύλογη υπήρξε η ανησυχία των συμβούλων του Ποντίφικα για την υγεία του, εφόσον το κρυολόγημα που φέρεται να έχει από το τέλος του προηγούμενου μήνα, δεν περνάει.

Ωστόσο, το τεστ βγήκε αρνητικό και ο Πάπας δεν νοσεί από τον κοροναϊό.

Το Βατικανό, βέβαια, δεν έχει διαψεύσει ούτε και επιβεβαιώσει το δημοσίευμα της ιταλικής "Il Messaggero". Μιλώντας στο ποίμνιό του την προπερασμένη Κυριακή στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, ο Πάπας ανακοίνωσε ότι το κρυολόγημά του θα τον αναγκάσει να απέχει από τα καθήκοντά του για μία εβδομάδα.

Ο Φραγκίσκος έχει χάσει ένα μέρος του πνεύμονά του, όταν του τον αφαίρεσαν λίγο μετά την ηλικία των 20 ετών στη γενέτειρά του, το Μπουένος Άιρες, επειδή υπέφερε από φυματίωση, σύμφωνα με τον βιογράφο του Όστεν Ιβέρει. Υποφέρει επίσης από πόνους στο πόδι λόγω ισχυαλγίας, για την οποία κάνει φυσικοθεραπεία και είναι ο λόγος για τον οποίο δυσκολεύεται μερικές φορές όταν ανεβαίνει σκαλιά.