Ο Πάπας Φραγκίσκος μελετά το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων

Ως ένα πιθανό «άνοιγμα» του Πάπα ερμηνεύεται η πληροφορία ότι μελετά το σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια- Τι λέει ο καρδινάλιος Νέας Υόρκης

o-papas-fragkiskos-meleta-to-sumfwno-sumbiwsis-twn-omofulofilwn
SHARE THIS
0
SHARES

«Ο Πάπας δεν είπε ότι εγκρίνει τα σύμφωνα αυτά, αλλά ότι αντί να τα καταδικάσει αυτόματα, θέλει να προσπαθήσει να τα καταλάβει»

Για άλλη μια φορά ο Πάπας Φραγκίσκος δείχνει το διαφορετικό πρόσωπο που έχει από τους προκατόχους του, καθώς σύμφωνα με τον καθολικό καρδινάλιο της Νέας Υόρκης Τίμοθι Ντόλαν, μελετά το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλοφίλων.

Σε δηλώσεις του στο NBC, ο καθολικός καρδινάλιος υποστήριξε ότι «ο Πάπας δεν είπε ότι εγκρίνει τα σύμφωνα αυτά, αλλά ότι αντί να τα καταδικάσει αυτόματα, θέλει να προσπαθήσει να τα καταλάβει. Οι θρησκευτικοί ηγέτες πρέπει να ασχοληθούν με τα σύμφωνα συμβίωσης και να κατανοήσουν τους λόγους που τα βοήθησαν να γίνουν πραγματικότητα», κατέληξε ο καρδινάλιος Ντόλαν.

Οι δηλώσεις του Ντόλαν, αναμεταδίδονται με μεγάλη έμφαση από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης και πολλοί σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι πρόκειται για ένα ακόμη «άνοιγμα» του πάπα Φραγκίσκου σε θέματα που άπτονται των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook