Ο Πούτιν προσέλαβε δοκιμαστή τροφίμων

Ο Πούτιν προσέλαβε δοκιμαστή τροφίμων για να εξασφαλίσει ότι τα γεύματά του δεν είναι δηλητηριασμένα. Τι δεν μπορούν ούτε να μυρίσουν Βασίλισσα Ελισάβετ και Ομπάμα.

o-poutin-proselabe-dokimasti-trofimwn
|
SHARE THIS
0
SHARES

Λίγο... παρανοϊκά, και δικαιολογημένα, φέρεται αυτό το διάστημα ο Βλαντιμίρ Πούτιν αφού σύμφωνα με την εφημερίδα Independent, ο Ρώσος Πρόεδρος έχει προσλάβει με πλήρη απασχόληση, στο προσωπικό, του ειδικό... δοκιμαστή τροφίμων, καθώς φοβάται απόπειρα δηλητηρίασής του.

 

Τα γεύματά του παρασκευάζονται και δοκιμάζονται από ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας του για να εξασφαλίσει ότι δεν είναι δηλητηριασμένα

Η είδηση προέκυψε από τη συνάντηση αυτή την εβδομάδα στην λέσχη Chefs des Chefs, τα μέλη της οποίας ετοιμάζουν τα γεύματα των αρχηγών κρατών και των ηγετών του κόσμου. Μεταξύ άλλων, η Independent έμαθε ότι η Βασίλισσα δεν αγγίζει τα οστρακοειδή, ο Μπαράκ Ομπάμα δεν μπορεί ούτε να... μυρίσει τα παντζάρια και ο Πρίγκιπας Φίλιππος προτιμά μπίρα αντί για κρασί με ​​το γεύμα του. Ο κατάλογος διατροφικών συνηθειών της ελίτ του κόσμου είχε μία σημαντική παράλειψη: τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο λόγος είναι ότι τα γεύματά του παρασκευάζονται και δοκιμάζονται, όχι από έναν σεφ της λέσχης, αλλά από ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας του για να εξασφαλίσει ότι δεν είναι δηλητηριασμένα.

Αυτή η θέση εργασίας, πάντως, είναι δημοφιλής εδώ και αιώνες. Οι Ρωμαίοι αυτοκράτορες ανέθεταν την δουλειά σε... αξιόπιστους σκλάβους, αν και δεν είναι πάντα αποτελεσματικό (ο Κλαύδιος πέθανε αφού δηλητηριάστηκε από μανιτάρια και ο δοκιμαστής του είχε θεωρηθεί ως ύποπτος).

Το 1978, ο Ρουμάνος δικτάτορας Νικολάι Τσαουσέσκου έφερε ένα δοκιμαστή τροφίμων μαζί του σε επίσημη επίσκεψη στο Μπάκιγχαμ - και έφερε τα δικά του σεντόνια, επίσης

Το ίδιο έκαναν και οι Φαραώ της Αιγύπτου και οι αυτοκράτορες του Βυζαντίου και της Κίνας. Η βασίλισσα Durdhara πέθανε ωστόσο, όταν έφαγε το γεύμα που προοριζόταν για το σύζυγό της, Chandragupta, ο οποίος ενοποίησε την Ινδία σε ένα ενιαίο κράτος.

Ο Αδόλφος Χίτλερ ήταν χορτοφάγος και δεν ήθελε να διακινδυνεύσει ούτε στιγμή την πιθανότητα κάποιος δολοφόνος να δηλητηριάσει το αγαπημένο πιάτο του με σπαράγγια, πιπεριές και κουνουπίδι. Η Margot Woelk δοκίμαζε τα γέυματά του και αν δεν αρρώσταινε, τότε αυτός και το επιτελείο του, έτρωγαν.

Το 1978, ο Ρουμάνος δικτάτορας Νικολάι Τσαουσέσκου έφερε ένα δοκιμαστή τροφίμων μαζί του σε επίσημη επίσκεψη στο Μπάκιγχαμ - και έφερε τα δικά του σεντόνια, επίσης...

Ο Σαντάμ Χουσεΐν είχε πολλούς δοκιμαστές στο προσωπικό του (και ποτέ δεν συγχώρησε τον γιο του Ουντάι για τη δολοφονία του αγαπημένου του δοκιμαστή).

Επίσης, ο επίσημος δοκιμαστής σούσι της ιαπωνικής βασιλικής οικογένειας κρίθηκε... άχρηστος το 1989, και δεν αντικαταστάθηκε.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook