Ο Πούτιν στέλνει άρματα μάχης στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα - Βίντεο

Η Ρωσία φοβάται ότι η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται για επίθεση στο κομμουνιστικό καθεστώς και παίρνει στρατιωτικά μέτρα.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM

Μετά την κλιμάκωση της αμερικανικής ρητορικής έναντι της Βορείου Κορέας, η Ρωσία φοβάται ότι η Ουάσιγκτον ετοιμάζεται για επίθεση στο κομμουνιστικό καθεστώς και παίρνει στρατιωτικά μέτρα. Σύμφωνα με την Daily Mail η κυβέρνηση Πούτιν στέλνει ενισχύσεις σε οπλισμό και προσωπικό στην μεθοριακή γραμμή μήκους 20 χιλιομέτρων που έχει με την Βόρεια Κορέα ακολουθώντας ανάλογη κίνηση εκ μέρους της Κίνας η οποία ενίσχυσε τις μεθοριακές δυνάμεις της με 150.000 στρατιώτες.

Οι δύο χώρες φοβούνται ότι ένα τεράστιο κύμα προσφύγων από τη Βόρεια Κορέα θα προκληθεί σε περίπτωση εχθροπραξιών με τις Ηνωμένες Πολιτείες.  

Βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου καταγράφει την μεταφορά αρμάτων μάχης στα σύνορα με αμαξοστοιχίες.  Ωστόσο είναι άγνωστο πότε και που τραβήχτηκε αυτό το βίντεο. 

O εκπρόσωπος Τύπου του ρωσικού στρατού, Αλεξάντερ Γκορντέγιεφ αρνήθηκε να αποκαλύψει τους ακριβείς λόγους της μετακίνησης των στρατευμάτων και του εξοπλισμού αλλά πρόσθεσε ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκαν ασκήσεις του στρατού στην περιοχή της Υπερβαϊκάλης στη Σιβηρία, μια περιοχή πολύ μακριά από τη μεθόριο με τη Βόρεια Κορέα.