X

Ο Πούτιν θα απορρίψει το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ για την Ουκρανία: "Θα πούμε στον Κέλογκ να πάει να γ@@@"

Ο Ρώσος ολιγάρχης Μαλοφέγιεφ είπε ότι ο Τραμπ θα μπορούσε να τερματίσει τη σύγκρουση μόνο εάν αναθεωρήσει την απόφαση για τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς και απομακρύνει τον Ζελένσκι

Γράφει: TheToc team

Ο Ρώσος ολιγάρχης Κονσταντίν Μαλοφέγεφ, που υπόκειται σε δυτικές κυρώσεις, δήλωσε στην εφημερίδα Financial Times ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα απορρίψει μάλλον το ειρηνευτικό σχέδιο για τη διευθέτηση του πολέμου στην Ουκρανία που πρότεινε πρόσφατα ο ειδικός απεσταλμένος του Τραμπ για την Ουκρανία Κιθ Κέλογκ.

Κατά την άποψη του Μαλοφέγεφ, οι συνομιλίες "για να είναι εποικοδομητικές, πρέπει να μιλήσουμε όχι για το μέλλον της Ουκρανίας, αλλά για το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου".

"Ο Κέλογκ έρχεται στη Μόσχα με το σχέδιό του, εμείς το δεχόμαστε και μετά του λέμε να πάει να γ..., γιατί δεν μας αρέσει τίποτα από αυτά. Αυτή θα ήταν όλη η διαπραγμάτευση", δήλωσε ο Μαλοφέγεφ σε συνέντευξή του από ένα πολυτελές θέρετρο στο Ντουμπάι. "Για να είναι εποικοδομητικές οι συνομιλίες, πρέπει να μιλήσουμε όχι για το μέλλον της Ουκρανίας, αλλά για το μέλλον της Ευρώπης και του κόσμου".

Διαβάστε Επίσης

Η Μόσχα θα θεωρήσει μια ειρηνευτική συμφωνία σταθερή μόνο στην περίπτωση που ο Τραμπ συμφωνήσει να συζητήσει άλλες παγκόσμιες συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στη Μέση Ανατολή και την ενισχυόμενη συμμαχία Ρωσία με την Κίνα, και αν αποδεχθεί ότι η Ουκρανία είναι μέρος των βασικών συμφερόντων του Κρεμλίνου. δήλωσε ο Μαλοφέγεφ.

Ο Μαλοφέγεφ δήλωσε ότι ο Τραμπ μπορεί να θέσει τέλος στη σύγκρουση εάν αναθεωρήσει την απόφαση της Ουάσιγκτον για τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς και απομακρύνει τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι από την προεδρία και μετά συμφωνήσει να συναντήσει τον Πούτιν και "να συζητήσει όλα τα θέματα της παγκόσμιας τάξης στο υψηλότερο επίπεδο".

Το σχέδιο του Κέλογκ υπονοεί ότι η Ουάσιγκτον θα συνεχίσει να παρέχει στην Ουκρανία όπλα για να αποτρέψει περαιτέρω επιθέσεις από τη Ρωσία - αλλά μόνο εάν το Κίεβο προχωρήσει σε ειρηνευτικές συνομιλίες. Οι ΗΠΑ θα προειδοποιήσουν επίσης τη Μόσχα ότι αν αρνηθεί να διαπραγματευτεί, η Ουάσιγκτον θα αυξήσει μόνο την υποστήριξή της προς το Κίεβο.