Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ακύρωσε την οδηγία για τους διεμφυλικούς

Ο Τραμπ προχώρησε σε συμβολική πολιτική κίνηση καθώς απέσυρε την οδηγία Ομπάμα που επέτρεπε σε διεμφυλικούς μαθητές να χρησιμοποιούν τουαλέτες της επιλογής τους

o-proedros-twn-ipa-akurwse-tin-odigia-gia-tous-diemfulikous
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Τραμπ προχώρησε σε συμβολική πολιτική κίνηση καθώς απέσυρε την οδηγία Ομπάμα που επέτρεπε σε διεμφυλικούς μαθητές να χρησιμοποιούν τουαλέτες της επιλογής τους. Η απόφαση Τραμπ είναι συμβολική αφού δεν θα έχει πρακτικό αντίκτυπο κι αυτό διότι η οδηγία Ομπάμα είχε ούτως ή άλλως ανασταλεί από τον Αύγουστο από δικαστή στο Τέξας.

Μέρος της αμερικανικής κοινωνίας είχε χαιρετίσει την οδηγία Ομπάμα ως σημαντικό βήμα για την αναγνώριση των ίσων δικαιωμάτων των διεμφυλικών, όμως τα πιο συντηρητικά στρώματα υποστήριζαν πως απειλούσε την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των υπόλοιπων μαθητών.

Αιτιολογώντας την απόφαση Τραμπ, το υπουργείο Παιδείας επισήμανε πως η οδηγία Ομπάμα δεν περιείχε επαρκή νομική ανάλυση, προσθέτοντας δε πως τέτοιου είδους αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται σε επίπεδο πολιτειών και σχολικών περιφερειών.

«Ο πρόεδρος [Τραμπ] είχε ξεκαθαρίσει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας ότι πιστεύει στα δικαιώματα των πολιτειών κι ότι δεν είναι ιδανικό ορισμένα ζητήματα σαν αυτό να ορίζονται σε ομοσπονδιακό επίπεδο», δήλωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ.

Το υπουργείο Παιδείας τόνισε ακόμα πως η οδηγία Ομπάμα είχε προκαλέσει μεγάλες αντιπαραθέσεις σε νομικό επίπεδο.

Φωτό: Shutterstock
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook