Ο πρώτος διαστημικός... εσπρέσο γράφει ιστορία

Οι αστροναύτες που μένουν στον διεθνή διαστημικό σταθμό έχουν πια την δυνατότητα να απολαύσουν έναν εσπρέσο με θέα τη Γη.

o-prwtos-diastimikos-espreso-grafei-istoria
SHARE THIS
0
SHARES

Οι αστροναύτες που μένουν στον διεθνή διαστημικό σταθμό έχουν πια την δυνατότητα να απολαύσουν έναν καφέ εσπρέσο με θέα τη Γη.

Η ISSpresso ειδική καφετιέρα της Ιταλικής Υπηρεσίας Διαστήματος, σχεδιάστηκε για τις συνθήκες έλλειψης βαρύτητας στο διάστημα, προκειμένου να μη αιωρούνται σταγόνες του καφέ ή κόκκοι και σκόνη στο κενό. Για την ειδική μηχανή συνεργάστηκαν η επίσης ιταλική εταιρία μηχανολογίας Argotec και τη Lavazza. Τον πρώτο διαστημικό καφέ δοκίμασε η ιταλίδα αστροναύτης Σαμάνθα Κριστοφορέτι, η οποία σχολίασε στο Twiter: «Καφές! Η πρώτη οργανική... αιώρηση στο κενό που επινόησε ο άνθρωπος Φρέσκος εσπρέσο σε φλιτζάνι μηδενικής βαρύτητας. Τολμηρό!»

 

Εφτασε στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό με τον πύραυλο SpaceX μαζί με μόνον 20 κάψουλες. Η ΝΑΣΑ δεν τόλμησε να εφοδιάσει το πλήρωμα του σταθμού με περισσότερες κάψουλες καθώς ακόμη δεν έχει βρεθεί τρόπος για να απορρίπτονται τα σκουπίδια. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook