Ο Τραμπ «πατάει το κουμπί» για τον εμπορικό πόλεμο

Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υπογράψει την Πέμπτη το έγγραφο με το οποίο θα επιβληθούν δασμοί στον εισαγόμενο χάλυβα και στο εισαγόμενο αλουμίνιο.

o-tramp-pataei-to-koumpi-gia-ton-emporiko-polemo
SHARE THIS
0
SHARES

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να υπογράψει έγγραφο με το οποίο θα επιβληθούν δασμοί στον εισαγόμενο χάλυβα και στο εισαγόμενο αλουμίνιο σε επίσημη τελετή στον Λευκό Οίκο στις 15:30 (22:30 ώρα Ελλάδας) σήμερα, δήλωσε πηγή ενήμερη σχετικά με τις προθέσεις της αμερικανικής προεδρίας.

 Ο Τραμπ σχεδιάζει να προσφέρει στον Καναδά και στο Μεξικό προσωρινή εξαίρεση από τους νέους δασμούς που σκοπεύει να επιβάλλει στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, έγραψε την Τετάρτη η εφημερίδα The Washington Post.   Η πρόταση αυτή, που αναμένεται να δημοσιοποιηθεί σήμερα, προβλέπει ότι ο Καναδάς και το Μεξικό θα εξαιρεθούν από τους δασμούς για τριάντα ημέρες, διευκρίνισε η Ποστ, επικαλούμενη κυβερνητικούς αξιωματούχους.  Κατά το δημοσίευμα της εφημερίδας, το εάν η εξαίρεση αυτή θα παραταθεί θα εξαρτηθεί από την πρόοδο στην επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας ελεύθερων εμπορικών συναλλαγών της βόρειας Αμερικής NAFTA, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ απάντησε ευθέως στον Αμερικανό πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δηλώνοντας ότι οι εμπορικοί πόλεμοι είναι "κακοί και χάνονται εύκολα", με αφορμή την πρόθεση της Ουάσινγκτον να επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

Ο Τραμπ είχε διαβεβαιώσει την περασμένη εβδομάδα τους Αμερικανούς ότι οι εμπορικοί πόλεμοι είναι "καλοί και κερδίζονται εύκολα".

"Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για το αντίθετο" απάντησε σήμερα ο Τουσκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λουξεμβούργο. "Για τον λόγο αυτό, πιστεύω ότι είναι πλέον καιρός οι πολιτικοί αξιωματούχοι και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού να ενεργήσουν με υπευθυνότητα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook