Ο τρομοκράτης που σχεδίαζε νέα επίθεση στη Γαλλία, ζούσε στις Βρυξέλλες

Ο 34χρονος Ρεντά Κρικέτ, o οποίος συνελήφθη στις 24 Μαρτίου στo δυτικό προάστιο του Παρισιού Μπουλόν-Μπιγιανκούρ, ζούσε χρόνια στο Βέλγιο.

o-tromokratis-pou-sxediaze-nea-epithesi-sti-gallia-zouse-stis-brukselles
SHARE THIS
0
SHARES

Αυξάνονται οι ενδείξεις πως οι τζιχαντιστικοί πυρήνες που έδρασαν και σχεδίαζαν επιθέσεις σε Βέλγιο και Γαλλία είναι ουσιαστικά ένα ενιαίο δίκτυο.

Ο 34χρονος Ρεντά Κρικέτ, o οποίος συνελήφθη στις 24 Μαρτίου στo δυτικό προάστιο του Παρισιού Μπουλόν-Μπιγιανκούρ, ζούσε χρόνια στο Βέλγιο και συγκεκριμένα στις Βρυξέλλες.

Ο γαλλικής υπηκοότητας Κρικέτ, αναφέρει η Journal du Dimanche, είχε ζήσει στο Βέλγιο για πάνω από τρία χρόνια - είχε φτάσει αρχικά στην Ιξέλ το 2011. Το φθινόπωρο του 2014 θεωρείται ότι ταξίδεψε στη Συρία.

Ο Κρικέτ είχε σχέσεις με του τρομοκράτη Αμπντελχαμίντ Αμπααούντ, ο οποίος εμπλεκόταν στις επιθέσεις του Παρισιού και σκοτώθηκε από την αστυνομία.

Ο Ρέντα Κρικέτ είχε καταδικαστεί ερήμην στις Βρυξέλλες τον Ιούλιο του 2015 σε μια δίκη για το δίκτυο των τζιχαντιστών προς τη Συρία.

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε την Πέμπτη ότι η σύλληψη αυτή βοήθησε «να αποτραπεί μια συνωμοσία στη Γαλλία που βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο».

Ο Καζνέβ πρόσθεσε ότι ο άνδρας που συνελήφθη «είναι ύποπτος για ανάμειξη στο ύψιστο επίπεδο στο σχέδιο αυτό» και σημείωσε ότι ο συλληφθείς «ανήκε σε τρομοκρατικό δίκτυο που σχεδίαζε να χτυπήσει τη Γαλλία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook