"Ο Χασόγκι απήχθη, ναρκώθηκε, εκτελέστηκε και διαμελίστηκε"

Ο Τζαμάλ Χασόγκι φέρεται να ναρκώθηκε και να σύρθηκε από το γραφείο του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας σε ένα άλλο δωμάτιο, όπου εκτελέστηκε από δύο άντρες

o-xasogki-apixthi-narkwthike-ektelestike-kai-diamelistike
SHARE THIS
0
SHARES

Ο έγκριτος ειδησεογραφικός ιστότοπος Μiddleeasteye σε εκτενές του ρεπορτάζ μιλάει για μια "στυγνή δολοφονία" του Σαουδάραβα δημοσιογράφου Τζαμάλ Χασόγκι που έλαβε χώρα μέσα στο προξενείο της χώρας του στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Χασόγκι φέρεται να ναρκώθηκε και να σύρθηκε από το γραφείο του γενικού προξένου της Σαουδικής Αραβίας σε ένα άλλο δωμάτιο, όπου εκτελέστηκε από δύο άντρες, οι οποίοι τον διαμέλισαν και εξαφάνισαν τα κομμάτια του σε σημείο που ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό.

Μάλιστα η ιστοσελίδα αναφέρει πως οι τουρκικές αρχές γνωρίζουν το που, το πότε και το πως δολοφονήθηκε ο 59χρονος δημοσιογράφος. 

 

Όλα ξεκίνησαν στις 28 Σεπτεμβρίου, όταν ο δημοσιογράφος επισκέφθηκε το προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να εξασφαλίσει άδεια γάμου.

Πήρε τις πληροφορίες για τα έγγραφα που απαιτούνται κι αποχώρησε, για να επιστρέψει στο προξενείο την περασμένη Τρίτη, 2 Οκτωβρίου.

Ο Χασόγκι είχε ραντεβού στη μία το μεσημέρι προκειμένου να πάρει την άδεια γάμου. Από την κάμερα ασφαλείας εμφανίζεται να εισέρχεται στο κτίριο του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας, αλλά δεν βγαίνει ποτέ. 

Σύμφωνα με τουρκική ανώνυμη πηγή, στις 13:14 είχε μπει στο γραφείο. Λίγα λεπτά μετά, δύο άντρες μπήκαν αμίλητοι στο γραφείο του γενικού προξένου και έσυραν με τη βία τον Κασόγκι σε ένα άλλο δωμάτιο του προξενείου. Εκεί τον σκότωσαν και διαμέλισαν το σώμα του.

«Γνωρίζουμε πότε σκοτώθηκε ο Τζαμάλ, σε ποιο δωμάτιο σκοτώθηκε και που μεταφέρθηκε το σώμα του για να διαμελιστεί. Αν η εγκληματική ομάδα βρεθεί, θα γνωρίζουν που ακριβώς τον πήγαν», δήλωσε η ίδια πηγή.

Την ώρα που διαδραματίζεται η δολοφονία εντός του προξενείου, στο πάρκινγκ έχουν έρθει και έχουν φύγει 22 αυτοκίνητα! Ένα από αυτά αποχώρησε στις 15.15 και κινήθηκε λίγες εκατοντάδες μέτρα απόσταση, στο σπίτι του γενικού προξένου.

Το μυστήριο γίνεται ακόμη πιο πυκνό καθώς ο γενικός πρόξενος της Σαουδικής Αραβίας δεν έχει βγει από το σπίτι του τις τελευταίες τρεις ημέρες, ενώ ακύρωσε όλες τις συναντήσεις και τα ραντεβού του.

Η ίδια πηγή ανέφερε ότι οι Σαουδάραβες αφαίρεσαν όλους τους σκληρούς δίσκους και το αρχειακό υλικό από τις κάμερες ασφαλείας του προξενείου. 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook