Οι 10 ασφαλέστερες παραλίες στην Ευρώπη για... social distancing - Στην κορυφή τους μία ελληνική [εικόνες]

Δέκα παραλίες συγκλονιστικής ομορφιάς από το Forbes σε αποκλειστική συνεργασία με το capital.gr

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
πρέβεζα

Είναι το μεγαλύτερο ερώτημα εν όψει καλοκαιριού τόσο εντός, όσο και εκτός Ευρώπης: να ταξιδέψει κανείς ή να μην ταξιδέψει;

Ακολουθούν ορισμένα στοιχεία τα οποία πιθανόν να βοηθήσουν όσους βασανίζονται από το συγκεκριμένο δίλημμα:

-Η σωτηρία του κλάδου ταξιδίου και αναψυχής έχει λάβει επείγοντα χαρακτήρα, καθώς ο τελευταίος είναι ζωτικής σημασίας για την ευρωπαϊκή ήπειρο.

-Χώρα τη χώρα, οι κυβερνήσεις άρχισαν να χαλαρώνουν τα μέτρα lockdown και θα συνεχίσουν να κινούνται προς το περαιτέρω άνοιγμα των συνόρων κατά τις προσεχείς εβδομάδες, καθώς ο κορονoϊός τίθεται αργά αλλά σταθερά υπό έλεγχο..

-Η τρέχουσα καλοκαιρινή περίοδος αναμένεται να είναι πολύ ζεστή. Οι αεροπορικές εταιρείες ανοίγουν σταδιακά πτήσεις.

-Αν τα τελευταία δύο μεγάλα Σαββατοκύριακα αποτελούν κάποιου είδους ένδειξη - με πάρκα, παραλίες και φυσικά καταφύγια να γεμίζουν ασφυκτικά - το καλοκαίρι πιθανότατα θα δει "μιλιούνια" των τουριστών να επιθυμούν να κινηθούν μετά από μήνες περιορισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το άλλο ερώτημα που τίθεται από το γαλλικό περιοδικό Le Point είναι εάν, "παραλυμένοι από τον φόβο του ιού, με πλήγμα από τον μακροχρόνιο εγκλεισμό και την αναστολή εργασίας με αντάλλαγμα ένα κρατικό βοήθημα", οι άνθρωποι θα έχουν ακόμη τη διάθεση να αναζητήσουν την καλοκαιρινή ελευθερία.

"Βγαίνουμε σωματικά από αυτόν τον μεγάλο περιορισμό, το μυαλό μας ωστόσο δεν θα παραμείνει υπό κατ’ οίκον περιορισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα;", σημειώνει το περιοδικό.

Τα συγκεκριμένα ερωτήματα θα βρουν την απάντησή τους όταν φτάσει το καλοκαίρι. Εν τω μεταξύ, και για να ανταποκριθούμε στην ανάγκη "άπλετου χώρου, καθαρού αέρα, ήλιου, αλλά και πάνω απ' όλα ασφαλούς προορισμού", η υπηρεσία "Βέλτιστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί" (EBD), η οποία εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Δικτύου EDEN της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ("Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί"), προσηλωμένη στην προώθηση του βιώσιμου τουρισμού στην Γηραιά Ήπειρο, επέλεξε τις ασφαλέστερες παραλίες στην Ευρώπη στην μετά κορονοϊό εποχή.

Η επιλογή βασίζεται σε διάφορα κριτήρια, όπως ο χαμηλός δείκτης λοιμώξεων από κορονοϊό (από 10 έως 600 φορές λιγότερα κρούσματα), το μέγεθος των παραλιών και ο αριθμός των τετραγωνικών μέτρων που διατίθενται στην παραλία ανά άτομο.

Οι συγκεκριμένοι προορισμοί έχουν επιλεγεί επίσης λόγω της μεγάλης προσφοράς ιδιωτικών βιλών, τουριστικών διαμερισμάτων, μικρών ή μεσαίων ξενοδοχείων με συγκεκριμένα υγειονομικά πρωτόκολλα και δεσμεύσεις προς τους τουρίστες, όπως υπηρεσία καθαρισμού και απολύμανσης δωματίων μετά από κάθε διαμονή και σεβασμό στην τήρηση κοινωνικών αποστάσεων.

Βρίσκονται επίσης κοντά σε νοσοκομεία που δεν έχουν υποστεί ραγδαία "υπερφόρτωση" κατά τη διάρκεια της κρίσης, με μέσο όρο νοσοκομειακών κλινών ανά κάτοικο πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Από την Ελλάδα και την Πορτογαλία έως τη Λιθουανία και την Πολωνία, η λίστα περιλαμβάνει τις μεγαλύτερες παραλίες, μερικές από τις οποίες έχουν μήκος άνω των 100 χιλιομέτρων, όπου "ακόμη και στην κορύφωση της σεζόν, η διατήρηση απόστασης δεν θα αποτελεί πρόβλημα, προκειμένου να κάνετε τις πλέον ασφαλείς διακοπές".

Οι παραλίες

# 1: ΠΡΕΒΕΖΑ, ΕΛΛΑΔΑ

πρέβεζα

Μία από τις ευρωπαϊκές χώρες που έχουν πληγεί λιγότερο από τον κορονοϊό (έως και 50 φορές λιγότερα κρούσματα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα), η Ελλάδα έχει ήδη λάβει πολλά μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία, σε καταστήματα και εστιατόρια. Για παράδειγμα, τα φίλτρα κλιματισμού αντικαθίστανται μετά από κάθε διαμονή και μια απόσταση τεσσάρων μέτρων είναι υποχρεωτική μεταξύ κάθε ομπρέλας στις παραλίες.

"Γνωστή για την εξαιρετική σχέση ποιότητας-τιμής, η Πρέβεζα, στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, στις εκβολές του Αμβρακικού Κόλπου, ονομάζεται το "αντίπαλο δέος" στο Σεν Τροπέ: οι τιμές σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και καφέ είναι προσιτές και αυτό το καλοκαίρι οι ξαπλώστρες είναι δωρεάν (και υφίστανται καθαρισμό μετά από κάθε χρήση).

Η Ελλάδα έχει επίσης μειώσει τους φόρους σε πτήσεις, ταξίδια με τρένα, λεωφορεία και σε πολλές άλλες υπηρεσίες προκειμένου να προσελκύσει τουρίστες", αναφέρει η EBD.

Η παραλία Μονολίθι, η βασική παραλία της Πρέβεζας, έχει μήκος 22 χιλιόμετρα και πλάτος έως 80 μέτρα. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη παραλία στην Ευρώπη.

Τα ξενοδοχεία της Πρέβεζας ανοίγουν ξανά από την 1η Ιουλίου. Δεν υπάρχει απαίτηση για καραντίνα.

# 2: COMPORTA, ALENTEJO, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

πορτογαλία

Ορισμένες φορές μπορεί κανείς να μείνει για ώρες σε αυτήν την παραλία και να μην συναντήσει κανέναν.

Μέχρι πρόσφατα, η Μαντόνα ίππευε το άλογό της κάθε πρωί Κυριακής και απολάμβανε την ηρεμία των 20 χιλιομέτρων της αμμώδους ακτής. Το Alentejo είναι μια από τις περιοχές που έχουν πληγεί λιγότερο από τον κορονοϊό στην Ευρώπη (έως και 600 φορές λιγότερα κρούσματα)..

"Η Πορτογαλία έχει εκατοντάδες χιλιόμετρα υπέροχων παραλιών κατά μήκος της ακτογραμμής της, ιδανική για οικογενειακές διακοπές", υπογραμμίζει το EBD. "Η παραλία Comporta απέχει μόλις λίγα χιλιόμετρα από τη Λισαβόνα, μια από τις ομορφότερες πρωτεύουσες της Ευρώπης".

Η Comporta προσφέρει τουριστικά διαμερίσματα, ιδιωτικές βίλες και μικρά ξενοδοχεία, ενώ η Πορτογαλία έχει εφαρμόσει σύστημα ετικέτας "Safe and Clean" προκειμένου να εγγυηθεί μια διαμονή που πληροί όλα τα μέτρα υγείας.

Τα περισσότερα ξενοδοχεία θα ανοίξουν στις 15 Ιουνίου και τα υπόλοιπα την 1η Ιουλίου. Δεν απαιτείται καραντίνα.

# 3: ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ HEL, ΠΟΛΩΝΙΑ

πολωνία

Μαζί με την Πορτογαλία και την Ελλάδα, η Πολωνία συγκαταλέγεται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών που έχουν πληγεί λιγότερο από τον κορονοϊό. Υπάρχουν έως και 20 φορές λιγότερα κρούσματα σε σχέση με χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Εδώ, τα νοσοκομεία δεν έχουν φθάσει ποτέ στα όριά τους, ενώ η Πολωνία έχει περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες ανά κάτοικο σε σχέση με πολλές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ άλλων την Ολλανδία και την Ελβετία.

"Μετά από μια πτήση προς το Γκντανσκ, μια από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης, οδηγήστε με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητό σας προς την Χερσόνησο Hel η οποία, παρά το όνομά της, είναι πραγματικός παράδεισος επί Γης", προτείνει η EBD.

Αυτή η τεράστια λωρίδα άμμου έχει μήκος 35 χιλιόμετρα και πλάτος έως 3 χιλιόμετρα. "Σας συνιστούμε να νοικιάσετε ποδήλατο για να ανακαλύψετε όλη την ομορφιά αυτής της μοναδικής στην Ευρώπη χερσονήσου. Εάν έχετε χρόνο - και ειδικά για τους πιο αθλητικούς τύπους, σας προτείνουμε ένα ταξίδι με ποδήλατο 4 έως 5 ημερών με στάσεις κατά μήκος της ακτογραμμής της Πολωνίας.

Τα πολωνικά σύνορα θα ανοίξουν στους ταξιδιώτες από τις 13 Ιουνίου, χωρίς απαίτηση για καραντίνα.

# 4: PORTO SANTO, ΝΗΣΙΑ ΜΑΔΕΡΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

μαδέρα

Η Πορτογαλία θεωρείται ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς φέτος το καλοκαίρι: περιοχές όπως οι Αζόρες, το Αλεντέιο και το Αλγκάρβε έχουν αποφύγει σε σημαντικό βαθμό το μέγεθος μετάδοσης του ιού, σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Η Μαδέρα, στην πραγματικότητα, είναι η λιγότερο επηρεασμένη περιφέρεια της Πορτογαλίας.

"Μετά από μήνες περιορισμού, πρόκειται για έναν τέλειος προορισμό για χαλάρωση στη φύση. Η Μαδέρα είναι ένα αρχιπέλαγος που αποτελείται από πολλά νησιά. Υπάρχει η Μαδέρα, το κύριο νησί, αλλά και άλλα μικρά νησιά όπως το Πόρτο Σάντο, (5.500 κατοίκων)", γράφει η EBD.

Οι χρυσές, αμμώδεις παραλίες του Πόρτο Σάντο είναι παγκοσμίως γνωστές, ιδίως για τις θεραπευτικές ιδιότητες της άμμου τους. Η περιοχή συνδυάζει, δε, τις εναλλακτικές θεραπείες με αμμόλουτρα με εκείνες του σπα με θαλασσινό νερό.

Ανοίγει ξανά στους ταξιδιώτες την 1η Ιουλίου.


# 5 ΠΑΡΑΛΙΑ ΧΑΛΙΚΟΥΝΑΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ, ΕΛΛΑΔΑ

χαλικούνας

"Ευλογημένη από τους θεούς", η Κέρκυρα είναι ένα από τα πλέον πράσινα ελληνικά νησιά, με εξαιρετική χλωρίδα και πανίδα και ο Χαλικούνας είναι μια από τις μεγαλύτερες αμμώδεις παραλίες της.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω (# 1, Παραλία Πρέβεζας), η Ελλάδα εκτιμάται ως ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στην Ευρώπη. Η κυβέρνηση λαμβάνει επίσης συγκεκριμένα μέτρα για ασφαλείς διακοπές, όπως κοινωνική απόσταση στις παραλίες, απολύμανση δωματίου, αντικατάσταση φίλτρων κλιματιστικών σε δωμάτια μετά από κάθε διαμονή, μέτρηση θερμοκρασίας κατά την άφιξη στο αεροδρόμιο, διαθεσιμότητα μάσκας και πολλές νοσοκομειακές κλίνες. (Η Ελλάδα διαθέτει περισσότερα δωμάτια νοσοκομείων ανά κάτοικο σε σχέση με την Ιρλανδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο.)

Οι διεθνείς πτήσεις προγραμματίζεται να ξαναρχίσουν την 1η Ιουλίου. Δεν απαιτείται καραντίνα.

# 6: ΠΑΡΑΛΙΑ RIVIERA BAY, ΜΑΛΤΑ

μάλτα

Υπήρξαν έως και 55 φορές λιγότερα κρούσματα κορονοϊού στη Μάλτα από ό,τι σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, με τη νησιωτική χώρα να διαθέτει περισσότερες νοσοκομειακές κλίνες ανά κάτοικο σε σχέση με τη Φινλανδία, την Ιρλανδία ή το Ηνωμένο Βασίλειο - γενικά η επιδημία ήταν πολύ περιορισμένη στη συγκεκριμένη νοτιοευρωπαϊκή χώρα.

"Βουτήξτε στα γαλαζοπράσινα νερά της Μεσογείου και ανακαλύψτε τους θησαυρούς και τον πλούτο ενός από τους ομορφότερους προορισμούς στην Ευρώπη", συμβουλεύει η EBD. "Απλώστε την πετσέτα σας στην παραλία του κόλπου της Ριβιέρα ή σε μια από τις πολλές άλλες παραλίες ή αν θέλετε να απομακρυνθείτε αυτό το καλοκαίρι, κάντε κράτηση για διαμονή στο Gozo, ένα μικρότερο νησί, ιδανικό για τους λάτρεις της φύσης, τους πεζοπόρους ή τους scuba divers.

Οι πύλες για τους ταξιδιώτες ανοίγουν την 1η Ιουλίου.

# 7: MEIA PRAIA, LAGOS, ALGARVE, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

πορτογαλία

Όπως συμβαίνει και αλλού στην Πορτογαλία (βλ. # 2 και # 4), το Αλγκάρβε είναι μία από τις περιοχές που έχουν πληγεί σχετικά λιγότερο στην Ευρώπη από την πανδημία - και το Λάγος είναι μια από τις λιγότερο επηρεασμένες πόλεις του Αλγκάρβε.

"Το Λάγος έχει ένα πολύ ωραίο ιστορικό κέντρο με παραδοσιακά καταστήματα, μοντέρνα μπαρ και καφέ, μια αγορά φρέσκων φρούτων και ψαριών και υπέροχες παραλίες", εξηγεί η EBD. "Η μεγαλύτερη παραλία στο Λάγος είναι η "Meia Praia" και, ακόμη και αν "Meia" σημαίνει "μεσαίου μεγέθους" στα Πορτογαλικά", το μήκος της φθάνει τα πέντε χιλιόμετρα χρυσής άμμου.

Η επαναλειτουργία των μονάδων για τους ταξιδιώτες, όπως και για την υπόλοιπη Πορτογαλία, αρχίζει την 1η Ιουλίου. Δεν απαιτείται καραντίνα.

# 8: ΠΑΡΑΛΙΑ JURMALA, ΛΕΤΟΝΙΑ

λετονία

Η Jurmala είναι ένας προορισμός με την σήμανση "EDEN", ​​η οποία αποδίδεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την επιβράβευση των καλύτερων βιώσιμων τουριστικών προορισμών στην Ευρώπη. Το δίκτυο EDEN περιλαμβάνει πλέον περισσότερους από 90 βιώσιμους τουριστικούς προορισμούς.

Με μήκος 33 χιλιομέτρων ψιλής, καθαρής άμμου, η συγκεκριμένη περιοχή της Λετονίας είναι ένας από τους καλύτερους βιώσιμους προορισμούς ευεξίας στην Ευρώπη. "Είτε μένετε σε μία από τις πολλές ξύλινες βίλες τύπου αρ νουβό είτε κάνετε κράτηση για διαμονή σε ξενοδοχείο με σπα, περιποιήσεις, μασάζ", γράφει η EBD, "η μυρωδιά της θάλασσας και ένα γλυκό άρωμα πεύκων κατακλύζουν τον αέρα".

Η Λετονία έχει πληγεί 60 φορές λιγότερο από τον κορονοϊό σε σχέση με τις πλέον πληγείσες ευρωπαϊκές χώρες και κατατάσσεται μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών με τις περισσότερες διαθέσιμες νοσοκομειακές κλίνες κατά κεφαλή.

Ανοίγει εκ νέου για τους ταξιδιώτες την 1η Ιουλίου.

# 9: ΠΑΡΑΛΙΑ NIDA, NIDA, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

λιθουανία

Ένα μοναδικό μέρος στην Ευρώπη, ιδανικό για καλώς εννοούμενη απομόνωση και επανασύνδεση με τη φύση, η Nida βρίσκεται μία ώρα με το αυτοκίνητο από την Klaipéda και τέσσερις ώρες από την πρωτεύουσα της Λιθουανίας, Βίλνιους.

"Περισσότερα από 100 χιλιόμετρα ψιλής άμμου σας περιμένουν σε αυτό το παραδεισένιο μέρος, το οποίο μοιάζει σχεδόν ξεκομμένο από τον υπόλοιπο κόσμο", εξηγεί η EBD.

"Η θάλασσα, οι αμμόλοφοι, το δάσος και εσείς: το πρόγραμμά σας για τις επόμενες διακοπές σας".

Ψηλά στη λίστα των Λιθουανών και Γερμανών τουριστών, η παραλία στον Ισθμό της Κουρλάνδης "μυρίζει πεύκο αναμεμιγμένο με το γλυκό ιωδιούχο άρωμα της θάλασσας. Μπορείτε να νοικιάσετε ποδήλατο επί τόπου: υπάρχει μια μεγάλη ποδηλατική διαδρομή που διατρέχει σχεδόν κατά μήκος τον Ισθμό ή να κάνετε θαλάσσια σπορ (kitsurfing, windsurfing). Μην παραλείψετε να ανεβείτε στον αμμόλοφο Parnidis, τον δεύτερο υψηλότερο στην Ευρώπη (δεύτερο μετά τον αμμόλοφο του Πιλά, που βρίσκεται στην Ακουιτανία της Γαλλίας). "

Με 40 φορές λιγότερα κρούσματα κορονοϊού σε σχέση με τις πλέον πληγείσες ευρωπαϊκές χώρες, η Λιθουανία βρίσκεται ψηλά στον μέσο όρο του αριθμού νοσοκομειακών κλινών ανά κάτοικο. (Μόνο η Γερμανία και η Αυστρία τα πηγαίνουν καλύτερα σε αυτόν τον τομέα στην Ευρώπη).

Η τουριστική περίοδος αρχίζει εκ νέου την 1η Ιουλίου.

# 10: ΠΑΡΑΛΙΑ BINZ, ΝΗΣΙ RÜGEN, ΓΕΡΜΑΝΙΑ

γερμανία

Η συγκεκριμένη αμμώδης παραλία μήκους 5 χιλιομέτρων θεωρείται μια από τις πιο όμορφες και μακρύτερες κατά μήκος των γερμανικών ακτών της Βαλτικής.

Η Γερμανία επηρεάστηκε 10 φορές λιγότερο από τον κορονοϊό σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ συγκεκριμένα το κρατίδιο Μεκλεμβούργο - Δυτική Πομερανία εμφάνισε 80 φορές λιγότερα κρούσματα σε σχέση με τις χώρες που έχουν πληγεί περισσότερο από την πανδημία.

"Το νησί Rügen είναι ένας τέλειος προορισμός για τους φυσιολάτρες και το Binz είναι ένα από τα πλέον γνωστά θέρετρα, ωστόσο μπορείτε να κάνετε κράτηση στο Sellin, στο Göhren ή οπουδήποτε αλλού στο νησί", αναφέρει η EBD.

Η Γερμανία θα ανοίξει τα σύνορά της από τις 15 Ιουνίου, ωστόσο η τουριστική περίοδος με διεθνείς πτήσεις θα ξεκινήσει από την 1η Ιουλίου. Δεν απαιτείται καραντίνα.

πηγή: Capital.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΥΣΜΕΝΗ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ 13 Ιουλ 2020 | 10:01

Τράπεζες: Προς επέκταση μέχρι και το 2021 τα μορατόριουμ πληρωμών δανείων στον Τουρισμό

Η "σφυγμομέτρηση" των κρατήσεων δεν ξεκίνησε με θετικά δείγματα.

ΑΔΕΙΕΣ ΠΟΙ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ 11 Ιουλ 2020 | 16:09

Ρώμη: Πρωτοφανείς εικόνες με την αιώνια πόλη έρημη, χωρίς τουρίστες [εικόνες]

Η πόλη μοιάζει με ένα φάντασμα και θυμίζει ακόμα την περίοδο της καραντίνας.

ΑΠΟ ΤΙΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 11 Ιουλ 2020 | 14:58

Θεοχάρης στο Sky News: Ευπρόσδεκτοι οι Βρετανοί τουρίστες στην Ελλάδα

"Οι απευθείας πτήσεις θα είναι διαθέσιμες από τις 15 Ιουλίου και ελπίζουμε ότι αυτή η αρχή θα οδηγήσει σε μια επιτυχή και ασφαλή τουριστική σεζόν φέτος", τόνισε.

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΣΙΟΔΟΞΟΥΝ 11 Ιουλ 2020 | 13:51

Εγκώμια από τη FAZ για τον ένα χρόνο της κυβέρνησης Μητσοτάκη: "Η αισιοδοξία της Ελλάδας"

Πως ο Μητσοτάκης άλλαξε το προφίλ της χώρας γράφει η μεγάλη γερμανική εφημερίδα

10 Ιουλ 2020 | 14:06

Κορονοϊός: 29 θετικά κρούσματα σε τουρίστες στον Προμαχώνα

Εντοπίστηκαν μετά από τεστ στα οποία υπεβλήθησαν σήμερα στον μεθοριακό σταθμό του Προμαχώνα.

ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ 10 Ιουλ 2020 | 13:39

Handelsblatt: Ο κορονοϊός ταξιδεύει, οι παραθεριστές τον φέρνουν στην Ελλάδα

"Μέχρι πρότινος η Ελλάδα είχε τον κορονοϊό υπό έλεγχο. Τώρα όμως οι τουρίστες φέρνουν τον ιό στη χώρα", αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΘΕΟΧΑΡΗ 10 Ιουλ 2020 | 12:36

Υπουργείο Τουρισμού: Tαξιδιωτικά voucher έως 300 ευρώ ανά εργαζόμενο στον ιδιωτικό τομέα

Άμεσα, για τις καλοκαιρινές διακοπές του 2020, οι επιχειρηματίες θα τα παρέχουν στους υπαλλήλους τους.

ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΘΛΙΨΗ 10 Ιουλ 2020 | 12:34

Αδεια η Πάρος στα μέσα Ιουλίου - Απογοητευτικές εικόνες από παραλίες και καταστήματα

Τέτοια εποχή, προηγούμενες χρονιές, η Πάρος έσφυζε από ζωή, με χιλιάδες τουρίστες, αλλά και Έλληνες, να απολαμβάνουν τις διακοπές τους.

ΕΩΣ ΤΙΣ 2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 10 Ιουλ 2020 | 09:53

Εντυπωσιακό: Ανοίγει τις πύλες του το πρώτο υποβρύχιο μουσείο της Ελλάδας στην Αλόννησο [βίντεο]

Ένα έργο - σταθμός, που αναμένεται να καθιερώσει την Ελλάδα στον "χάρτη" του παγκόσμιου καταδυτικού τουρισμού.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΝΤΟΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ 10 Ιουλ 2020 | 09:26

"Αντάρτικο" του δημάρχου Μυκόνου κατά της επένδυσης Αράβων της AGC ύψους 60 εκατ. ευρώ

Η AGC, μέσω του φορέα Blue Iris, σχεδιάζει να υλοποιήσει ένα τουριστικό χωριό στην περιοχή Καραπέτης της Άνω Μεράς Μυκόνου.

ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΣ GWI ΓΙΑ ΤΟ ΙΝΣΕΤΕ 09 Ιουλ 2020 | 19:24

Πώς επηρεάζει η πανδημία τη διάθεση και τη δυνατότητα για διακοπές - Το top 5 των τουριστικών αγορών της Ελλάδας

Σε όλες τις εξεταζόμενες χώρες - όπως είναι αναμενόμενο - οι καταναλωτές ανέβαλαν, λόγω της πανδημίας, τη δαπάνη για διακοπές και ταξίδια

WORLD'S BEST AWARDS 09 Ιουλ 2020 | 17:10

Travel + Leisure: Καλύτερο νησί της Ευρώπης η Πάρος - 2η η Μήλος και ακόμα πέντε ελληνικά νησιά στην 20άδα

Η Ελλάδα αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό των αναγνωστών του περιοδικού για μία ακόμη χρονιά

ΠΟΣΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ 09 Ιουλ 2020 | 11:40

Πληθαίνουν τα ερωτηματικά για την επόμενη ημέρα του τουρισμού

Eυκαιρία για να αλλάξει το τουριστικό μοντέλο της χώρας.