X

Oι Βρετανοί τιμωρούν τους Τόρις στις τοπικές εκλογές

Οι ψηφοφόροι στη Βρετανία τιμώρησαν στις τοπικές εκλογές τόσο τους Συντηρητικούς της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, όσο και τους Εργατικούς

Γράφει: TheToc team

Οι ψηφοφόροι στη Βρετανία τιμώρησαν στις τοπικές εκλογές τόσο τους Συντηρητικούς της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, όσο και τους Εργατικούς (αξιωματική αντιπολίτευση) του Τζέρεμι Κόρμπιν, για το αδιέξοδο ως προς το Brexit, σύμφωνα με τα ως τώρα αποτελέσματα. Με κάτι λιγότερο από το ένα τρίτο των αποτελεσμάτων να είναι πλέον γνωστό, οι Συντηρητικοί χάνουν 212 έδρες δημοτικών συμβούλων και οι Εργατικοί 54, σύμφωνα με υπολογισμούς του BBC. Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες κέρδισαν 145.

Το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρητικά θα εγκατέλειπε την Ευρωπαϊκή Ένωση την 29η Μαρτίου, αλλά η πρωθυπουργός Μέι δεν κατάφερε να εγκριθεί η Συμφωνία Αποχώρησης που διαπραγματεύθηκε με τις Βρυξέλλες από τη Βουλή των Κοινοτήτων και το Μπρέξιτ πήρε αναβολή δύο φορές. Δεν είναι σαφές ούτε το πότε, ούτε το πώς, ούτε καν το εάν θα γίνει πραγματικότητα το Μπρέξιτ. Η νέα προθεσμία που έχουν δώσει οι Βρυξέλλες στο Λονδίνο για να ολοκληρωθεί η διαδικασία εκπνέει την 31η Οκτωβρίου.

φωτο Reuters