Οι γιόγκις κατέλαβαν την Τάιμς Σκουέαρ - Ανάμεσά τους κι ο Μπαν Κι Μουν

Περίπου 17.000 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και ο γ.γ. του ΟΗΕ, τίμησαν την Κυριακή στην Τάιμς Σκουέαρ την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα της γιόγκα.

oi-giogkis-katelaban-tin-taims-skouear---anamesa-tous-ki-o-mpan-ki-moun
SHARE THIS
0
SHARES

Ο Μπαν Γκι-μουν, ντυμένος στα λευκά και συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, έλαβε θέση ανάμεσα στους υπόλοιπους συγκεντρωμένους προς το τέλος του πρωινού, πάνω σε στρώματα γιόγκα που είχαν απλωθεί για την περίσταση στα πεζοδρομημένα τμήματα μίας από τις πιο διάσημες πλατείες του κόσμου, εν μέσω τουριστών, αυτοκινήτων και εργασιών.

"Ανακηρύσσοντας την 21η Ιουνίου ως την Παγκόσμια Ημέρα της γιόγκα, η Γενική Συνέλευση αναγνώρισε τα ολιστικά πλεονεκτήματα αυτής της πρακτικής που ανάγεται στο βάθος των αιώνων και το γεγονός ότι είναι βαθιά συμβατή με τις αρχές και τις αξίες του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών", ανέφερε σε μία ανακοίνωση.

Με οδηγίες από τα μεγάφωνα

Αυτά τα γιγάντια και δωρεάν μαθήματα γιόγκα συνιστούν μία ετήσια παράδοση στην Τάιμς Σκουέαρ όπου γιορτάζεται εδώ και 13 χρόνια η πρώτη ημέρα του καλοκαιριού.

Απέκτησαν ένα επιπλέον νόημα φέτος με την Παγκόσμια Ημέρα της γιόγκα.

Χιλιάδες στρώματα γιόγκα διανεμήθηκαν δωρεάν και τρεις πεζοδρομημένοι χώροι της Τάιμς Σκουέαρ καλύφθηκαν πλήρως με αυτά.

 

Τα μαθήματα ξεκίνησαν στις 07:00 (14:00 ώρα Ελλάδας) και αναμενόταν να διαρκέσουν έως τις 19:30 (23:30 ώρα Ελλάδας).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας χιλιάδες "γιόγκι" αρχάριοι και προχωρημένοι, κυρίως γυναίκες, αλλά και άνδρες και μερικά παιδιά, έκαναν συνειδητά διάφορες ασκήσεις, ακολουθώντας τις οδηγίες των δασκάλων που μεταδίδονταν από τα μεγάφωνα.

Ο ΟΗΕ ανακήρυξε τον περασμένο Δεκέμβριο την 21η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα της γιόγκα, αναγνωρίζοντας τα "ευεργετήματα" τα οποία προσφέρει στον κόσμο.

Μαθήματα γιόγκα σε εξωτερικούς χώρους επρόκειτο να δοθούν επίσης στο Λος Άντζελες, στο Ντένβερ, στο Σαν Φρανσίσκο, στο Σικάγο, στη Βοστόνη, στη Φιλαδέλφεια, στο Μαΐάμι και στην Ουάσινγκτον.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: REUTERS 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook