Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου για αξιοποίηση της ΑΟΖ της

Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου για αξιοποίηση της δικής της ΑΟΖ επανέλαβε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Δεν σχολίασε τις δηλώσεις Νταβούτογλου.

oi-ipa-anagnwrizoun-to-dikaiwma-tis-kuprou-gia-aksiopoiisi-tis-aoz-tis
SHARE THIS
0
SHARES

Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει τους φυσικούς πόρους εντός της ΑΟΖ της, ήταν η νέα αντίδραση του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών επί του θέματος, κινούμενη στο ίδιο μοτίβο με τις προηγούμενες μέρες.  

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρί Χαρφ, όταν της ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου, σύμφωνα με τις οποίες η Τουρκία έχει δικαίωμα να διεξάγει έρευνες εντός της κυπριακής ΑΟΖ, τις τουρκικές ενέργειες στην κυπριακή ΑΟΖ, δεν θέλησε να σχολιάσει. Ωστόσο επανέλαβε τη θέση των ΗΠΑ.  

«Συνεχίζουμε να αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει τους φυσικούς πόρους εντός της ΑΟΖ της. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε σθεναρά τη διαπραγματευτική διαδικασία για την επανένωση της νήσου σε μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι της νήσου σε πετρέλαιο και αέριο θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ αμφοτέρων των κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης», είπε η Μαρί Χαρφ. Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι η Τουρκία δεν έχει αυτό το δικαίωμα, η Μαρί Χαρφ είπε πως εμμένει στην δήλωσή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook