Οι ΗΠΑ κατέλαβαν φορτηγό πλοίο της Βόρειας Κορέας

Το περιστατικό έρχεται λίγες μέρες μετά τη ρίψη πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα

oi-ipa-katelaban-fortigo-ploio-tis-boreias-koreas
SHARE THIS
0
SHARES

Ρίξη στις σχέσεις Κιμ Γιονγκ Ουν και Ντόναλντ Τραμπ. Οι δύο ηγέτες έχουν κλιμακώσει απότομα την ένταση μεταξύ των δύο χωρών. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν ένα από τα μεγαλύτερα φορτηγά πλοία της Βόρειας Κορέας, ενώ νωρίτερα στην Πιονγιάνγκ είχαν γίνει ρίψεις δύο πυραύλων ως «διαμαρτυρία» για την αποτυχημένη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο στο Ανόι τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με τις Αρχές των ΗΠΑ το πλοίο κατασχέθηκε επειδή παραβίασε τις διεθνείς κυρώσεις. «Το πλοίο M / V Wise Honest, χρησιμοποιήθηκε για να εξάγει παράνομα άνθρακα από τη Βόρεια Κορέα και να παραδώσει βαριά μηχανήματα στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας», ανέφερε το υπουργείο Δικαιοσύνης, υποστηρίζοντας ότι «οι πληρωμές για συντήρηση και οι βελτιώσεις του Wise Honest έγιναν σε δολάρια ΗΠΑ, μέσω αμερικανικών τραπεζών που δεν είχαν επίγνωση της δραστηριότητας»

Λίγες μέρες πριν, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Reuters, ο Κιμ επέβλεπε τη δοκιμή εκτόξευσης πυραύλων, με τις τελευταίες δοκιμές να συμπέφτουν με επίσκεψη του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ στην Νότια Κορέα. Οι δύο πύραυλοι κατευθύνθηκαν ανατολικά στην βορειοδυτική περιοχή του Κάσογκ.

 

Πηγή: Reuters

Φωτογραφία: Αρχείο REUTERS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook