Ουκρανοί μαχητές ανατίναξαν ένα θωρακισμένο τρένο που μετέφερε Ρώσους στρατιώτες στην κατεχόμενη Μελιτόπολη, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με τις ουκρανικές Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας.
👊🏻In Melitopol, the resistance movement against the invaders blew up an armored train of Russian troops, local media reported.
— Ukraine News Live🇺🇦 (@UkraineNewsLive) May 18, 2022
Undermining was carried out under a car with personnel. In total, the armored train consisted of 10 wagons.#Ukraine pic.twitter.com/3c7Z9zPeoH
Το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει αυτόν τον ισχυρισμό. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δεν ανταποκρίθηκε σε ένα γραπτό αίτημα να σχολιάσει το θέμα.
Η Μελιτόπολη, στην περιοχή Ζαπορίζια, βρίσκεται στη ζώνη που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με τις Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας, ένας εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε ακριβώς κάτω από το βαγόνι που μετέφερε τους στρατιώτες.
Η ανακοίνωση αυτή, που αναρτήθηκε στο Facebook, δεν έδινε καμία πληροφορία για ζημιές ή θύματα.
Ζελένσκι: Ο ρωσικός στρατός υπέστη τέτοιες απώλειες που η Μόσχα δεν έχει δει τις τελευταίες δεκαετίες
Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν υποστεί στην Ουκρανία ήττες, τις οποίες η Ρωσία δεν έχει δει εδώ και δεκαετίες, ενώ πολλοί Ρώσοι επηρεασμένοι από την προπαγάνδα δεν συνειδητοποιούν ακόμη πόσο μεγάλες είναι οι απώλειες τους αυτές.
Την δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην ομιλία του επ’ ευκαιρία της Ημέρας μνήμης των θυμάτων της γενοκτονίας του λαού των Τατάρων της Κριμαίας, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.
"Τα στρατεύματα κατοχής έχουν υποστεί ήδη τέτοιες ήττες, τις οποίες η Ρωσία έχει να δει δεκάδες χρόνια σε διάφορους πολέμους. Δηλητηριασμένοι από την κρατική προπαγάνδα, πολλοί Ρώσοι απλά δεν το συνειδητοποιούν αυτό. Δεν θέλουν να δουν πόσο μεγάλες είναι οι απώλειές τους με διάφορες έννοιες της λέξης. Άνθρωποι, οικονομία, πολιτισμός, μέλλον. Όμως η ζωή θα τους υποχρεώσει να αισθανθούν αυτές τις απώλειες".
Ο Ζελένσκι πρόσθεσε ότι το 1944 εκτόπισαν τους Τατάρους της Κριμαίας από τη γη τους, και "οι τότε τύραννοι του λαού ήταν πεπεισμένοι ότι κανένας από τους εκτοπισμένους δεν θα επιστρέψει στο σπίτι του στην Κριμαία".
"Σήμερα επιχειρώντας να καταλάβουν την Ουκρανία και να καταστρέψουν την ζωή μας, οι σημερινοί τύραννοι του λαού, ήταν επίσης πεπεισμένοι ότι θα τα πετύχουν όλα και ότι εμείς τάχα δεν θα αντέξουμε. Αντέξαμε όμως και αγωνιζόμαστε για να επιστρέψουμε σε κάθε γωνιά του σπιτιού μας. Και επιστρέφουμε", υπογράμμισε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr