X

Ολυμπιακός: Ολοκληρώθηκε και επίσημα η μεταγραφή του Πέντερσεν

Η μεταγραφή του Μάρκους Χόλμγκρεν Πέντερσεν στον Ολυμπιακό πέρασε από 40 κύματα, αλλά τελικά είναι πραγματικότητα

Γράφει: TheToc team

Μπορεί να πέρασε από 40 κύματα, ωστόσο το βράδυ του Σαββάτου 29/8 ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε τη μεταγραφή του Μάρκους Χόλμγκρεν Πέντερσεν από την Τορίνο.

Ο διεθνής μπακ έχει φορέσει 36 φορές τη φανέλα της εθνικής του ομάδας και στο πρόσφατο Μουντιάλ, στα γήπεδα ΗΠΑ, Μεξικού και Καναδά, αγωνίστηκε 4 φορές στην εντυπωσιακή πορεία της μέχρι τα προημιτελικά.

Με την απόκτηση του Πέντερσεν, οι "ερυθρόλευκοι" κλείνουν ουσιαστικά τη δεξιά πλευρά της άμυνάς τους, όπου πλέον συνυπάρχουν ο Νορβηγός με τον Μανώλη Σάλιακα.

Ο Έλληνας μπακ αναμένεται να ξεκινήσει βασικός στο παιχνίδι της Κυριακής 30/8 (21:30) με τον Αστέρα στην Τρίπολη, καθώς ο Ροντινέι είναι τιμωρημένος μετά την αποβολή του στην πρεμιέρα απέναντι στον Ατρόμητο, στο Καραϊσκάκη.

Διαβάστε Επίσης

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολύμπιακός για τη μεταγραφή Πέντερσεν:

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του Μάρκους Χόλμγκρεν Πέντερσεν. Ο διεθνής Νορβηγός, γεννημένος στις 16 Ιουλίου 2000, αγωνιζόταν στην Ιταλία για λογαριασμό της Torino, με τη φανέλα της οποίας έκανε 64 συμμετοχές.

Το 2021 είχε αποκτηθεί από τη Feyenoord (89 συμμετοχές, ένα γκολ και επτά ασίστ), ενώ την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 φόρεσε τη φανέλα της Sassuolo.

Προτού πάρει μεταγραφή στην Ολλανδία ο Πέντερσεν, αγωνίστηκε σε Tromsø IL και Molde FK. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας μας έχει παίξει 87 φορές στη Serie A, 60 στην Eredivisie, 14 στο Europa League και 10 στο Conference League. Είναι 36 φορές διεθνής με την εθνική Νορβηγίας και στο πρόσφατο Παγκόσμιο Κύπελλο αγωνίστηκε τέσσερις φορές στην εντυπωσιακή πορεία της εθνικής του ομάδας μέχρι τα προημιτελικά.

Μάρκους, καλώς όρισες στον Ολυμπιακό!".