Ομπάμα: Δεν είμαστε σε πόλεμο με το Ισλάμ

«Δεν είμαστε σε πόλεμο με το Ισλάμ, αλλά με αυτούς οι οποίοι διαστρεβλώνουν το Ισλάμ», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα σε ομιλία του στο Λευκό Οίκο

ompama-den-eimaste-se-polemo-me-to-islam
SHARE THIS
0
SHARES

Η Δύση θα πρέπει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την προπαγάνδα του Ισλαμικού Κράτους και να φροντίσει να δυσκολέψει τις προσπάθειες των μελών της να δελεάσουν κόσμο, τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα μιλώντας σε τριήμερη σύνοδο για την τρομοκρατία στο Λευκό Οίκο.

«Δεν σκοπεύουμε να τους δώσουμε την θρησκευτική νομιμοποίηση που ψάχνουν. Δεν είναι θρησκευτικοί ηγέτες, είναι τρομοκράτες», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στους ηγέτες της ISIS.

Παράλληλα απάντησε με αυτόν τον τρόπο και σε επικριτές του που ισχυρίζονται ότι «δεν έχει καταδικάσει το Ισλάμ» για όσα κάνουν οι τζιχαντιστές. «Καμία θρησκεία δεν είναι υπεύθυνη για την τρομοκρατία. Οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι για τη βία και την τρομοκρατία», ξεκαθάρισε ο Ομπάμα, προσθέτοντας ότι οι Μουσουλμάνοι ηγέτες που δεν έχουν σχέση με τους τρομοκράτες πρέπει να προσπαθήσουν περισσότερο να πείσουν τον κόσμο ότι αυτά τα δύο θρησκεία και τρομοκρατία δεν είναι το ίδιο πράγμα. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook