Ομπάμα σε Πούτιν: Εχει 4 βδομάδες να αλλάξει στάση για την Ουκρανία

Περιθώριο τεσσάρων εβδομάδων στον Βλαντιμίρ Πούτιν για το θέμα της Ουκρανίας δίνει ο Μπαράκ Ομπάμα. Απειλεί με νέες κυρώσεις.

ompama-se-poutin-exei-4-bdomades-na-allaksei-stasi-gia-tin-oukrania
SHARE THIS
0
SHARES

Διορία το πολύ τέσσερις εβδομάδες δίνει ο Μπαράκ Ομπάμα στον Βλαντιμίρ Πούτιν για να «αλλάξει ρότα» στο θέμα της Ουκρανίας, απειλώντας τον πως σε διαφορετική περίπτωση θα βρεθεί αντιμέτωπος με νέες κυρώσεις.

Ο Ομπάμα δήλωσε ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι θα «δει» τον Πούτιν στην τελετή για την επέτειο από τα 70 χρόνια της Απόβασης στη Νορμανδία

Η μερική αποχώρηση των Ρώσων στρατιωτών από τα σύνορα με την Ουκρανία και το γεγονός ότι η Μόσχα δεν αποσταθεροποιεί τη γειτονική χώρα «ανοιχτά και σαφώς, δεν σημαίνουν ότι μπορούμε να επιτρέψουμε τρεις ή τέσσερις ή έξι μήνες συνεχιζόμενης βίας και σύγκρουσης στην Ουκρανία», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος μετά τις συνομιλίες που είχε στις Βρυξέλλες με τους ηγέτες των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7).

Η διεθνής κοινότητα θα παρακολουθεί τι κάνει ο Πούτιν στις επόμενες «δύο, τρεις, τέσσερις εβδομάδες και εάν η Μόσχα παραμένει στην πορεία που ακολουθεί σήμερα, τότε θα αντιμετωπίσει επιπρόσθετο κόστος», πρόσθεσε.

Ο Ομπάμα δήλωσε επίσης ότι δεν έχει καμία αμφιβολία ότι θα «δει» τον Πούτιν στην τελετή για την επέτειο από τα 70 χρόνια της Απόβασης των Συμμάχων στη Νορμανδία, αύριο στη Γαλλία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε επίσης την ανησυχία του για την πώληση πολεμικών πλοίων Mistral από τη Γαλλία στη Ρωσία. «Εξέφρασα την ανησυχία μου και νομίζω ότι δεν ήμουν ο μόνος. Θα ήταν προτιμότερο να ακυρωθεί αυτή η πώληση», είπε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη λήξη της συνόδου των G7.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook