Οργή στο διαδίκτυο: Στην απομόνωση 6χρονος μαθητής, επειδή άργησε 1 λεπτό!

Ενας 6χρονος μαθητής μπήκε στην απομόνωση επειδή πήγε 1 λεπτό αργοπορημένος στο σχολείο... Οι φωτογραφίες του ανέβηκαν στο facebook και διαδόθηκαν σε όλο τον κόσμο!

orgi-sto-diadiktuo-stin-apomonwsi-6xronos-mathitis-epeidi-argise-1-lepto
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ενα δημοτικό σχολείο στο Ορεγκον των Ηνωμένων Πολιτειών, το Lincoln, έχει υιοθετήσει πρωτότυπες μεθόδους διαπαιδαγώγησης.

Μέθοδος διαπαιδαγώγησης εν έτη 2015 στο Ορεγκον: Οι μαθητές που αργοπορούν θα μπαίνουν στην απομόνωση.

Μια από αυτές, στάθηκε αφορμή να γίνει διάσημο παγκοσμίως.

Ο λόγος είναι ότι η διευθύντρια του σχολείου, αποφάσισε ότι η κατάλληλη τιμωρία για έναν 6χρονο μαθητή που άργησε 1 λεπτό στο μάθημα, χωρίς καν να φταίει, ήταν να τον βάλουν να φάει το μεσημεριανό του γεύμα στην... απομόνωση. Μάλιστα, έβαλαν μπροστά του ένα χάρτινο παραβάν για μην έχει καμία επαφή με τα υπόλοιπα παιδιά.

Η μητέρα του πήγε και βρήκε το παιδί της να κλαίει από ντροπή και επειδή οι συμμαθητές του το κορόιδευαν.

 

Τις φωτογραφίες ανέβασε η γιαγιά του μικρού μαθητή στο Facebook μαζί με το παρακάτω μήνυμα:

«Αυτός είναι εγγονός μου, ο Χάντερ. Πηγαίνει στην πρώτη τάξη. Μερικές φορές το αυτοκίνητο της μαμάς του δεν ξεκινά εύκολα το πρωί. Μερικές φορές φτάνει αργοπορημένος στο σχολείο.

Χθες, έφτασε στο σχολείο 1 λεπτό αργότερα χωρίς να φταίει. Κοιτάξτε στις φωτογραφίες τι τιμωρία του επέβαλαν! Τον έχουν υποβάλει σε αυτή την τιμωρία 6 φορές, χωρίς καν να φταίει ο ίδιος.

Τον έχουν κοροϊδέψει μπροστά στους συμμαθητές του! Η διευθύντρια είναι υπεύθυνη για αυτό.

Η μαμά του τον βρήκε εκεί, να κλαίει, και τον πήρε σπίτι. Καλώ όποιον θέλει να με βοηθήσει να «βομβαρδίσουμε» αυτή την κυρία με καταγγελίες, τονίζοντας πόσο ακατάλληλο είναι αυτό».

 

H ανάρτησή της έχει μαζέψει μέχρι στιγμής πάνω από 42.000 likes και σχεδόν 135.000 κοινοποιήσεις από χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι φωτογραφίες του μικρού «έσπασαν» το διαδίκτυο από οργή κατά των μεθόδων που τιμωρούν και προσβάλουν παιδιά και έδωσαν ένα καλό μάθημα στη διευθύντριά του. Γιατί μπορεί να φαίνεται ως μια ανώδυνη τιμωρία, όχι όμως για τον ευαίσθητο ψυχισμό ενός μικρού παιδιού.

Το δημοτικό σχολείου του Lincoln στο Όρεγκον, προφανώς προσπαθούσε να υιοθετήσει μια πιο σκληρή στάση σχετικά με την αργοπορία των μαθητών, ακόμη και αν ευθυνόταν ο γονέας.

Και ενώ οι περισσότεροι χρήστες του διαδικτύου ένιωσαν αποτροπιασμό για τις μεθόδους του σχολείου, βρέθηκαν και κάποιοι οι οποίοι αναφέρουν ότι είναι ευθύνη των γονέων να πηγαίνουν τα παιδιά στην ώρα τους στο σχολείο.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook