Οταν χάθηκε το Airbus της Air France

Η εξαφάνιση του Boeing 777 θυμίζει μια αεροπορική τραγωδία- Την 1η Ιουνίου 2009 χάθηκε από το ραντάρ ένα Airbus 330 της Air France - Τα πρώτα συντρίμια βρέθηκαν πέντε μέρες μετά

SHARE THIS
0
SHARES

Την 1η Ιουνίου 2009 αεροσκάφος Airbus 330 της Air France (πτήση 447), με 228 επιβάτες, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Ρίο ντε Τζανέιρο-Παρίσι, χάθηκε από τα ραντάρ ενώ βρισκόταν πάνω από τον Ατλαντικό ωκεανό. Κανένας δεν ήταν σίγουρος τι είχε συμβεί. Παρά το ότι οι έρευνες ξεκίνησαν άμεσα, το αεροσκάφος δεν μπορούσε να εντοπιστεί πουθενά. Ενα μυστήριο δημιουργήθηκε γύρω από το τι πραγματικά συνέβηκε στη πτήση 447.

Το μυστήριο για την πτήση 447 προκάλεσε διάφορα σχόλια και αναφορές στο περιβόητο «Τρίγωνο των Βερμούδων»

Οι έρευνες για το Γαλλικό αεροσκάφος έφεραν κάποια αποτελέσματα πέντε μέρες μετά όταν ανακαλύφθηκαν τα πρώτα συντρίμια. Το «κουφάρι» του αεροσκάφους βρέθηκε δύο χρόνια μετά, τον Απρίλιο του 2011, 7 ναυτικά μίλια από το σημείο που εντοπίστηκαν τα πρώτα συντρίμια. Το μυστήριο για την πτήση 447 προκάλεσε διάφορα σχόλια και αναφορές στο περιβόητο «Τρίγωνο των Βερμούδων». Οτι, δηλαδή, η εξαφάνιση ή η πτώση που αεροσκάφους είχε να κάνει με αυτό. Ωστόσο, παρότι το αεροσκάφος χάθηκε πάνω από τον Ατλαντικό, το συμβάν δεν είχε καμία σχέση με το Τρίγωνο των Βερμούδων, καθώς ήταν πολύ μακριά από την περιοχή αυτή.

Οπως έδειξαν οι έρευνες, μετά την απογείωσή του το Airbus της Air France αντιμετώπισε καταιγίδες και έχασε επαφή κάπου κοντά στον Ισημερινό. Το πόρισμα των ερευνών κατέληξε ότι η συντριβή ήταν αποτέλεσμα της απειρίας των δύο πιλότων που αντικατέστησαν τον κυβερνήτη στην πλοήγηση του αεροσκάφους όταν πήγε για ξεκούραση.

Ολα αυτά έρχονται στη μνήμη παρακολουθώντας το θρίλερ που εξελίσσεται σχετικά με την «εξαφάνιση» του αεροσκάφους της Malaysia Airlines (πτήση 777) με 227 επιβάτες. Και στην περίπτωση αυτή παραμένει ακόμα άγνωστο τι έχει γίνει. Οσο περνούν οι ώρες χωρίς νεώτερο τόσο πιο πολύ τροφοδοτείται το μυστήριο για την εξαφάνισή του.    

Δείτε το ντοκυμαντέρ για την μοιραία πτήση του Airbus 330 της Air France.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook