X

Ουκρανία - Η φρίκη του πολέμου: 90 παιδιά έχουν σκοτωθεί - Πάνω από 2.500 νεκροί μόνο στη Μαριούπολη

Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως από την αρχή της ρωσικής εισβολής στη χώρα έχουν σκοτωθεί 90 παιδιά.

Γράφει: TheToc team

Τον πρώτο τραγικό απολογισμό που αφορά παιδιά παρουσίασαν οι ουκρανικές αρχές, καθώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει εισέλθει στην 19η μέρα.

Ταυτόχρονα, τα στοιχεία που κάνουν λόγο για 2.500 νεκρούς μόνο στην Μαριούπολη είναι ανατριχιαστικά: Το κομβικής σημασίας λιμάνι της Αζοφικής στην νοτιοανατολική Ουκρανία βρίσκεται υπό ασφυκτική πολιορκία εδώ και πολλές ημέρες, χωρίς νερό και ρεύμα ενώ αποτυγχάνουν συνεχώς οι προσπάθειες να φτάσει εκεί ανθρωπιστική βοήθεια.

Ο γενικός εισαγγελέας της Ουκρανίας ανακοίνωσε πως από την αρχή της ρωσικής εισβολής στη χώρα έχουν σκοτωθεί 90 παιδιά. Αυτά είναι τα επίσημα στοιχεία που δίνουν στη δημοσιότητα οι Ουκρανοί χωρίς να μπορεί να γίνει αποτίμηση για την ακριβή κατάσταση σε πόλεις που βρίσκονται υπό πολιορκία, όπως η μαρτυρική Μαριούπολη. Σύμφωνα με τις ίδιες ανακοινώσεις, πάνω από 100 παιδιά έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Την προηγούμενη εβδομάδα, τεράστια αίσθηση είχε προκαλέσει η περίπτωση μιας γυναίκας από το Ιρπίν που σκοτώθηκε με τα δύο παιδιά της, καθώς περπατούσαν σε γέφυρα προσπαθώντας να φτάσουν σε ασφαλές σημείο για να εγκαταλείψουν την πόλη τους.

Εφιαλτική εικόνα από τη Μαριούπολη

Περισσότεροι από 2.500 κάτοικοι της Μαριούπολης, της πόλης αυτής στη νοτιοανατολική Ουκρανία, έχουν σκοτωθεί από τις 24 Φεβρουαρίου που ξεκίνησε η ρωσική εισβολή, ανέφερε σήμερα σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο προεδρικός σύμβουλος Ολέκσι Αρέστοβιτς.

Συντρίμμια στον εξωτερικό χώρο του κατεστραμμένου παιδικού νοσοκομείου της Μαριούπολης ο βομβαρδισμός του οποίου έγινε στις 9 Μαρτίου 2022.

Ο ίδιος είπε ότι επικαλείται στοιχεία από τις δημοτικές αρχές της Μαριούπολης και κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις ότι χθες Κυριακή εμπόδισαν την ανθρωπιστική βοήθεια να φθάσει στην περικυκλωμένη πόλη.

Η Ρωσία εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δεν στοχοποιεί αμάχους.