Τουλάχιστον 21 νεκροί και 83 τραυματίες από ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στην καρδιά της πόλης Σούμι στα βόρεια της Ουκρανίας, δήλωσε ο Ουκρανός υπουργός των Εσωτερικών Ιχορ Κριμένκο.
Ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας ότι είναι μία από τις θανατηφόρες επιθέσεις κατά της Ουκρανίας τη φετινή χρονιά, ενώ κάλεσε για μία σκληρή διεθνή αντίδραση κατά της Μόσχας.
"Μόνο παλιάνθρωποι μπορούν να δράσουν με αυτό τον τρόπο, αφαιρώντας τη ζωή καθημερινών ανθρώπων”, ανέφερε ο Ζελένσκι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαζί με ένα ανατριχιαστικό βίντεο με πτώματα στο έδαφος, ένα κατεστραμμένο λεωφορείο και καμμένα αυτοκίνητα στη μέση ενός κεντρικού δρόμου.
Russian missile strike on Sumy today.
— Anton Gerashchenko (@Gerashchenko_en) April 13, 2025
The missile hit the center of the city. Local authorities report that many people are dead and injured.
The morning of the Sunday before Easter is a time when many Ukrainians go to church. And Russia chose this time for its strike. pic.twitter.com/A3sMAcOeMa
Δείτε εικόνες μετά την επίθεση:
![Ουκρανία: Πάνω από 20 άμαχοι σκοτώθηκαν σε ρωσικό πυραυλικό πλήγμα στην πόλη Σούμι [εικόνες-βίντεο]](https://www.thetoc.gr/Content/ImagesDatabase/f5/f57492ca93de4c8687e33bf269429b58.jpg?v=1&maxwidth=650&)





Γαλλία: Η επίθεση στο Σούμι υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη επιβολής μιας παύσης του πυρός
Η ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Σούμι της βόρειας Ουκρανίας υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη επιβολής μιας παύσης του πυρός από τη Ρωσία στην Ουκρανία, έγραψε σήμερα στο X ο Γάλλος πρόεδρος Εμάνουελ Μακρόν.
"Ο καθένας γνωρίζει ότι η Ρωσία μόνη της επιθυμεί αυτόν τον πόλεμο. Σήμερα, είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία μόνη της επιθυμεί να συνεχίσει με τον πόλεμο, δείχνοντας την περιφρόνηση της για την ανθρώπινη ζωή, το διεθνές δίκαιο, αλλά και τις διπλωματικές προσπάθειες της κυβέρνησης Τραμπ”, πρόσθεσε ο Μακρόν.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr