Σε επίθεση από χάκερς αποδίδει η ρωσική εφημερίδα Komsomolskaya Pravda- που εκφράζει πιστά τις απόψεις του καθεστώτος του Κρεμλίνου- τις αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τις απώλειες της Ρωσίας κατά τη διάρκεια της εισβολής στην Ουκρανία.
Οπως μεταδίδει η αγγλική εφημερίδα Guardian, η Komsomolskaya Pravda παραβιάστηκε τη Δευτέρα και δημοσίευσε ένα ψευδές ρεπορτάζ, για 10 χιλιάδες περίπου νεκρούς Ρώσους στρατιώτες στον πόλεμο της Ουκρανίας.
Όπως αναφέρει ο Αλεξάντερ Γκαμόφ, ο ανταποκριτής της Πράβντα στο Κρεμλίνο, το άρθρο ήταν ψεύτικο και διαγράφηκε μετά από λίγα λεπτά. Το Reuters αναφέρει ότι ο Γκαμόφ έδωσε την εξήγηση για την ιστορία, την οποία δημοσίευσαν πολλά δυτικά μέσα ενημέρωσης, στην καθημερινή τηλεδιάσκεψη του Κρεμλίνου, αφού ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε, ότι δεν ήταν σε θέση να σχολιάσει το περιστατικό.