Ουρουγουάη: Ουρές σε φαρμακεία που πουλάνε νόμιμα κάνναβη

Από το πρωί της Τετάρτης, η Ουρουγουάη έγινε η πρώτη χώρα στην υφήλιο που επιτρέπει την πώληση κάνναβης στα φαρμακεία της

oures-se-farmakeia-tis-ourougouais-pou-poulane-nomima-kannabi
SHARE THIS
0
SHARES

Από το πρωί της Τετάρτης, η Ουρουγουάη έγινε η πρώτη χώρα στην υφήλιο που επιτρέπει την πώληση κάνναβης στα φαρμακεία της.

Για το λόγο αυτό, από το πρωί σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές σε φαρμακεία της πρωτεύουσας, Μοντεβιδέο, κι άλλων μεγάλων πόλεων, με πολίτες να προσέρχονται για  να αγοράσουν κάνναβη για προσωπική χρήση, εκμεταλλευόμενοι τον σχετικό νόμο που υιοθετήθηκε από την χώρα το 2013 και η οποία νομοθετεί την παραγωγή, την πώληση και την κατανάλωση κάνναβης.

 

Ο νόμος απαιτεί από τους αγοραστές να εγγραφούν σε ένα εθνικό μητρώο.

Αυτοί που θα καταχωρηθούν στα μητρώα θα πρέπει να είναι πολίτες της Ουρουγουάης ή μόνιμοι κάτοικοι και θα μπορούν να αγοράσουν μέχρι 40 γραμμάρια μαριχουάνας το μήνα. Η κάνναβη θα κοστίζει 1,30 δολάρια [1 ευρώ] ανά γραμμάριο.

Η μαριχουάνα που θα πωλείται στα φαρμακεία αρχικά θα περνάει από την εποπτεία του κράτους. 

 

Ο νόμος επίσης επιτρέπει επίσης στους χρήστες να καλλιεργούν τη δική τους στο σπίτι τους, ή να συμμετέχουν σε συνεταιριστική φάρμα. 

Αντίθετες "φωνές"

Πολλοί φαρμακοποιοί έχουν αμφισβητήσεί τα οικονομικά οφέλη που θα προκύψουν από την πώληση ενός προϊόντος ελεγχόμενου κόστους.

Επίσης, μερικοί Ουρουγουανοί δηλώνουν απρόθυμοι να εγγραφούν σε ένα εθνικό μητρώο που, όπως καταγγέλλουν, θα παραβιάζει την ιδιωτική ζωή τους και θα τους βάζει όρια χρήσης του προϊόντος.

Όπως και να'χει, πολλοί ήταν αυτοί που το πρωί προμηθεύτηκαν την μαριχουάνα μέσα στο σφραγισμένο της φακελάκι, δηλώνοντας ενθουσιασμένοι με την απελευθέρωση της ουσίας.

 

 

  

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook