Follow us

LIVE

Τελευταία Ενημέρωση
Πρίν 1 χρόνο
19 Απρ. 2024

Ρίχνουν τους τόνους Ισραήλ και Ιράν - Δεν υπάρχουν σχέδια για άμεσα αντίποινα, λέει η Τεχεράνη

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ είχαν στόχο εγκαταστάσεις στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Όλες οι εξελίξεις
  • 17:08 - 19 Απρ 2024 Η ζωή στην πόλη Ισφαχάν σήμερα - Φωτογραφίες
  • 16:55 - 19 Απρ 2024 Μπλίνκεν: Καμία αναφορά στο χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν
  • 16:29 - 19 Απρ 2024 ΟΗΕ: Είναι η ώρα να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή, λέει ο γγ Αντόνιο Γκουτέρες
  • 16:20 - 19 Απρ 2024 Λήξη συναγερμού στο Παρίσι: Ο άνδρας που προκάλεσε την τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας δεν είχε εκρηκτικά
  • 15:39 - 19 Απρ 2024 Μεγάλη κινητοποίηση στο Παρίσι: Άνδρας με εκρηκτικά έχει μπει στο προξενείο του Ιράν
  • 14:38 - 19 Απρ 2024 Οι Βρυξέλλες είχαν λάβει ενημέρωση για «εξαιρετικά περιορισμένης έκτασης» επίθεση στο Ιράν [Bloomberg]
  • 14:09 - 19 Απρ 2024 Τουρκία: Καλεί σε αυτοσυγκράτηση όλες τις πλευρές
  • 13:49 - 19 Απρ 2024 Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας: «Δεν προκλήθηκαν ζημιές στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν από την επίθεση του Ισραήλ»
  • 13:39 - 19 Απρ 2024 Ηρεμία και κανονικοί ρυθμοί: Εικόνες από την Τεχεράνη το πρωί της Παρασκευής
  • 13:31 - 19 Απρ 2024 «Δεν υπάρχουν σχέδια για άμεσα αντίποινα κατά του Ισραήλ» δήλωσε ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος
  • 13:00 - 19 Απρ 2024 «Επίδειξη ικανότητας και καταγραφή προθέσεων» από το Ισραήλ λέει ο πρώην διοικητής των πυρηνικών δυνάμεων της Βρετανίας
  • 12:35 - 19 Απρ 2024 Αεροπορικές εταιρείες άλλαξαν τις διαδρομές των πτήσεών τους για να μην πετάξουν πάνω από το Ιράν
  • 12:22 - 19 Απρ 2024 Στρατιωτική φύλαξη στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν - Σημερινές φωτογραφίες και βίντεο
  • 11:52 - 19 Απρ 2024 Jerusalem Post: «Το Ισραήλ στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο Ιράν»
  • 11:48 - 19 Απρ 2024 Αίγυπτος: «Βαθιά ανησυχία» και έκκληση για αυτοσυγκράτηση
  • 11:41 - 19 Απρ 2024 BBC: «Ανεπηρέαστη η ζωή στην Τεχεράνη» ...αλλά έχει κλείσει το αεροδρόμιο της Τεχεράνης
  • 11:33 - 19 Απρ 2024 Κίνα: Αντιτίθεται σε κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση
  • 11:19 - 19 Απρ 2024 Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Καλεί όλες τις πλευρές σε αποκλιμάκωση
  • 11:11 - 19 Απρ 2024 «Αδυναμία»: Αιχμηρό σχόλιο από σκληροπυρηνικό υπουργό του Ισραήλ για την απάντηση στο Ιράν
  • 10:35 - 19 Απρ 2024 Ισραηλινά πλήγματα εναντίον στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
  • 10:30 - 19 Απρ 2024 Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία
  • 10:29 - 19 Απρ 2024 Ιρανικά ΜΜΕ: Δεν υπήρξε επίθεση από το εξωτερικό
  • 10:10 - 19 Απρ 2024 Το Ομάν καταδικάζει την επίθεση που φέρεται να εξαπέλυσε το Ισραήλ στο Ιράν
  • 10:07 - 19 Απρ 2024 Ο οίκος S&P Global υποβαθμίζει το αξιόχρεο του Ισραήλ
  • 10:02 - 19 Απρ 2024 Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ (Ιρανός αξιωματούχος)
  • 09:34 - 19 Απρ 2024 «Οφθαλμός αντί οφθαλμού» λέει το Ισραήλ
  • 09:03 - 19 Απρ 2024 Ισραήλ: Η πρεσβεία των ΗΠΑ κάλεσε το προσωπικό της να περιορίσει τις μετακινήσεις του στο εσωτερικό της χώρας
  • 09:00 - 19 Απρ 2024 Η Αυστραλία προτρέπει τους υπηκόους της να φύγουν από το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη
  • 08:47 - 19 Απρ 2024 Βίντεο του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων δείχνει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισφαχάν
  • 08:29 - 19 Απρ 2024 Καμία πυραυλική επίθεση, λέει Ιρανός αξιωματούχος - «Ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις»
  • 08:21 - 19 Απρ 2024 Το Ισραήλ προειδοποίησε την Ουάσινγκτον για την επίθεσή του στο Ιράν
  • 08:18 - 19 Απρ 2024 Ιράν: Οι κρότοι που ακούστηκαν στην Ισφαχάν ήταν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματικό
  • 07:59 - 19 Απρ 2024 BBC: Περιορισμένο το χτύπημα του Ισραήλ
  • 07:54 - 19 Απρ 2024 Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης
  • 07:52 - 19 Απρ 2024 Δεν έγινε επίθεση ξένης δύναμης στο Ιράν (ιρανικό ΜΜΕ)
  • 07:48 - 19 Απρ 2024 Καταστράφηκαν τρία drones πάνω από το Ισφαχάν
  • 07:44 - 19 Απρ 2024 Εκρήξεις στη νότια Συρία
  • 07:29 - 19 Απρ 2024 Ιράν: Καμία σοβαρή ζημιά μετά τις εκρήξεις
  • 07:09 - 19 Απρ 2024 Ιράν: «Το Ισραήλ «θα μετανιώσει» οποιαδήποτε αντεπίθεση»
  • 06:52 - 19 Απρ 2024 Ιρανός αξιωματούχος: Δεν έγινε πυραυλική επίθεση
  • 06:45 - 19 Απρ 2024 Βίντεο από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης
  • 06:44 - 19 Απρ 2024 Το Ισραήλ προχώρησε σε πλήγμα στο Ιράν
  • 06:44 - 19 Απρ 2024 «Κανένα σχόλιο προς το παρόν» από τον στρατό του Ισραήλ
  • 06:42 - 19 Απρ 2024 Αναστολή των πτήσεων
  • 06:41 - 19 Απρ 2024 "Ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις"
  • 06:41 - 19 Απρ 2024 «Αρκετά drones καταρρίφθηκαν»

Πύραυλοι που εκτόξευσαν αεροσκάφη του Ισραήλ έπληξαν εγκατάσταση στο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής, όπως μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Από την πλευρά του, το Ιράν ισχυρίστηκε ότι οι εκρήξεις που ακούστηκαν στην αεροπορική βάση κοντά στην πόλη Ισφαχάν οφείλονταν στην ενεργοποίηση συστημάτων της ιρανικής αντιαεροπορικής άμυνας, όπως διαβεβαίωσε αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επιμένοντας στο ότι δεν έχει γίνει πυραυλική επίθεση στη χώρα.

Η έκταση της επίθεσης είναι άγνωστη για την ώρα, πάντως ιρανικές πηγές αναφέρουν ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς.

Η κυβέρνηση του Μπέντζαμιν Νετανιάχου διεμήνυσε αυτή την εβδομάδα πως επιφυλάσσεται "του δικαιώματός να αμυνθεί" έναντι του Ιράν, μετά την ιρανική επίθεση του σαββατοκύριακου με πάνω από 350 drones και πυραύλους που εξαπολύθηκαν εναντίον της ισραηλινής επικράτειας, σχεδόν το σύνολο των οποίων καταστράφηκε εν πτήσει.

17:08
19 Απρ. 2024

Η ζωή στην πόλη Ισφαχάν σήμερα - Φωτογραφίες

Η ζωή συνεχίζεται στους κανονικούς της ρυθμούς στην πόλη Ισφαχάν (ή Ισπαχάν όπως επίσης λέγεται) μετά την ισραηλινή απάντηση, την οποία το καθεστώς της Τεχεράνης υποβαθμίζει.

Η ζωή στην πόλη Ισφαχάν σήμερα - Φωτογραφίες
Το παζάρι της πόλης Ισφαχάν σφύζει από ζωή.

ΙΡΑΝ

ΙΡΑΝ

ΙΡΑΝ
Περίπατος στον ποταμό ποταμό Zayandeh Rud.

ΙΡΑΝ

ΙΡΑΝ

ΙΡΑΝ
Κάνοντας ποδήλατο και το σήμα της νίκης στην πόλη Ισφαχάν στο κεντρικό Ιράν, εκεί όπου βρίσκονται οι περισσότερες εγκαταστάσεις παραγωγής πυρηνικής ενέργειας της χώρας και αναπτύσσεται το πυρηνικό της πρόγραμμα.

16:55
19 Απρ. 2024

Μπλίνκεν: Καμία αναφορά στο χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν αρνήθηκε επανειλημμένα να επιβεβαιώσει την αναφερόμενη ισραηλινή επίθεση στο Ιράν την Παρασκευή, λέγοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει εμπλακεί σε καμία επιθετική επιχείρηση και ότι έχει δεσμευτεί να αποκλιμακώσει την ένταση στην περιοχή, αναφέρει το Reuters.

«Δεν πρόκειται να μιλήσω γι' αυτό εκτός από το να πω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν εμπλακεί σε καμία επιθετική επιχείρηση», είπε ο Μπλίνκεν σε συνέντευξη Τύπου στο τέλος της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της G7 στο ιταλικό νησί Κάπρι.

Μπλίνκεν: Καμία αναφορά στο χτύπημα του Ισραήλ στο Ιράν

Σύμφωνα με τους δημοσιογράφους του Reuters, ο κορυφαίος Αμερικανός διπλωμάτης επαναλάμβανε την ίδια απάντηση, σχεδόν κατά λέξη, όταν ρωτήθηκε πολλές φορές για το θέμα στη συνέντευξη Τύπου.

16:29
19 Απρ. 2024

ΟΗΕ: Είναι η ώρα να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή, λέει ο γγ Αντόνιο Γκουτέρες

Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε σήμερα πως είναι η ώρα να σταματήσει ο επικίνδυνος κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή όπως ανέφερε ο εκπρόσωπός του σε μια ανακοίνωση, μετά τις εκρήξεις που ακούστηκαν στο κεντρικό Ιράν τις οποίες αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών, τους οποίους επικαλούνται αμερικανικά ΜΜΕ, απέδωσαν στο Ισραήλ.

"Ο Γενικός Γραμματέας καταδικάζει οποιαδήποτε ενέργεια αντιποίνων και καλεί τη διεθνή κοινότητα να εργαστεί από κοινού προκειμένου να αποτρέψει οποιαδήποτε περαιτέρω εξέλιξη που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολέθριες συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή και πέρα από αυτήν", δήλωσε ο Στεφάν Ντουζαρίκ.

16:20
19 Απρ. 2024

Λήξη συναγερμού στο Παρίσι: Ο άνδρας που προκάλεσε την τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας δεν είχε εκρηκτικά

 Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από το Παρίσι, ο άνδρας που προκάλεσε την τεράστια κινητοποίηση της γαλλικής αστυνομίας και εφέρετο να απειλούσε να ανατιναχθεί μέσα στο προξενείο του Ιράν στη γαλλική πρωτεύουσα, δεν είχε μαζί του εκρηκτικά. 

Λήξη συναγερμού στο Παρίσι: Ο άνδρας που προκάλεσε την τεράστια κινητοποίηση της αστυνομίας δεν είχε εκρηκτικά

15:39
19 Απρ. 2024

Μεγάλη κινητοποίηση στο Παρίσι: Άνδρας με εκρηκτικά έχει μπει στο προξενείο του Ιράν

Μεγάλη κινητοποίηση της αστυνομίας στο Παρίσι όπου ένας άνδρας ο οποίος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχει μαζί του εκρηκτικά βρίσκεται μέσα στο κτίριο του προξενείου του Ιράν στο 16ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας.

Μεγάλη κινητοποίηση στο Παρίσι: Άνδρας με εκρηκτικά έχει μπει στο προξενείο του Ιράν

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ο άνδρας εισήλθε στο προξενείο λίγο μετά τις 11 το πρωί και είπε ότι έχει πάνω του είτε χεροβομβίδα είτε γιλέκο με εκρηκτικά.

ΠΑΡΙΣΙ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΙΡΑΝ

Την είδηση μετέδωσε πρώτος ο ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1, ενώ σημειώνεται ότι η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Το προξενείο του Ιράν στο Παρίσι βρίσκεται στη λεωφόρο Ιενά, κοντά στο Τροκαντερό.

14:38
19 Απρ. 2024

Οι Βρυξέλλες είχαν λάβει ενημέρωση για «εξαιρετικά περιορισμένης έκτασης» επίθεση στο Ιράν [Bloomberg]

Αξιωματούχος της Ε.Ε. δήλωσε στο Bloomberg ότι οι Βρυξέλλες έλαβαν πληροφορίες για «εξαιρετικά περιορισμένης έκτασης» επίθεση στο Ιράν και υπογράμμισε πως είναι πολύ ενδιαφέρον το γεγονός ότι το Ισραήλ δεν θέλησε να αναλάβει επισήμως την ευθύνη.

Η Ε.Ε. είχε καλέσει το Ισραήλ να αποφύγει την κλιμάκωση, αν και αναγνωρίζει το δικαίωμά του στην αυτοάμυνα.

Οι ίδιες πηγές σχολίασαν πως η επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο ήταν στρατηγικά μεγάλο λάθος, καθώς έδωσε πολιτικούς πόντους στο Ισραήλ σε μία περίοδο που κινδύνευε να απομονωθεί.

14:09
19 Απρ. 2024

Τουρκία: Καλεί σε αυτοσυγκράτηση όλες τις πλευρές

Η Τουρκία κάλεσε σήμερα όλες τις πλευρές να μην προχωρήσουν σε βήματα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια ευρύτερη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση που φέρεται να πραγματοποίησε το Ισραήλ στο Ιράν ως αντίποινα για το πλήγμα του τελευταίου εναντίον του.

Σε δήλωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως η προτεραιότητα της διεθνούς κοινότητας θα πρέπει να είναι «να σταματήσει τη σφαγή στη Γάζα και να εξασφαλίσει μια διαρκή ειρήνη» στην περιοχή εγκαθιδρύοντας ένα παλαιστινιακό κράτος.

«Γίνεται όλο και πιο φανερό ότι οι εντάσεις, που προκλήθηκαν αρχικά από την παράνομη επίθεση του Ισραήλ στην ιρανική πρεσβεία στη Δαμασκό, υπάρχει κίνδυνος να μετατραπούν σε μόνιμη σύγκρουση», ανέφερε.

Δυτικά κράτη επιδίωξαν να στείλουν στο Ιράν μηνύματα μέσω της Τουρκίας

Επίσης στην Άγκυρα, δυτικός διπλωμάτης, ο οποίος δεν κατονομάζεται από το πρακτορείο Ρόιτερς που μεταδίδει την είδηση, δήλωσε σήμερα ότι δυτικά κράτη επιδίωξαν να στείλουν στο Ιράν μηνύματα τις τελευταίες ημέρες μέσω της Τουρκίας επαναλαμβάνοντας εκκλήσεις για αποκλιμάκωση.

Τα μηνύματα διαβιβάσθηκαν πριν από τις σημερινές επιθέσεις εναντίον του Ιράν, μετά τις οποίες η Τεχεράνη ανέφερε πως δεν σχεδιάζει περαιτέρω αντίποινα.

13:49
19 Απρ. 2024

Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας: «Δεν προκλήθηκαν ζημιές στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν από την επίθεση του Ισραήλ»

Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (IAEA) επιβεβαιώνει ότι «δεν προκλήθηκαν ζημιές στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν από την επίθεση του Ισραήλ».

Ο οργανισμός συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση πολύ στενά και καλεί σε απόλυτη αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές, τονίζοντας ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις δεν πρέπει ποτέ να αποτελούν στόχο σε στρατιωτικές συγκρούσεις, ανέφερε σε ανάρτηση στην πλατφόρμα X.

13:39
19 Απρ. 2024

Ηρεμία και κανονικοί ρυθμοί: Εικόνες από την Τεχεράνη το πρωί της Παρασκευής

Οι φωτογραφίες των διεθνών πρακτορείων από την Τεχεράνη καταγράφουν μια εικόνα ηρεμίας και κανονικότητας. 

Ηρεμία και κανονικοί ρυθμοί: Εικόνες από την Τεχεράνη το πρωί της Παρασκευής
Βενζινάδικο στην Τεχεράνη το πρωί της Παρασκευής.
ΙΡΑΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ
Δρόμος στην Τεχεράνη το πρωί της Παρασκευής.
ΙΡΑΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ
Ιρανή περνά δίπλα από ένα αντι-ισραηλινό πανό με μια εικόνα ιρανικών πυραύλων σε έναν δρόμο στην Τεχεράνη.
ΙΡΑΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ
Μια τεράστια αντι-ισραηλινή αφίσα με μια εικόνα ιρανικών πυραύλων που είναι τοποθετημένη σε έναν κεντρικό δρόμο της Τεχεράνης.
ΙΡΑΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ
Κόσμος περνά μπροστά από την προπαγανδιστική αφίσα το πρωί της Παρασκευής. 

13:31
19 Απρ. 2024

«Δεν υπάρχουν σχέδια για άμεσα αντίποινα κατά του Ισραήλ» δήλωσε ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος

«Το Ιράν δεν έχει σχέδια για άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ», δήλωσε στο Reuters ένας ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος την Παρασκευή, ώρες αφότου πηγές ανέφεραν ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στο ιρανικό έδαφος.

«Η ξένη πηγή του συμβάντος δεν έχει επιβεβαιωθεί. Δεν δεχθήκαμε καμία εξωτερική επίθεση και η συζήτηση στρέφεται περισσότερο προς την περίπτωση της διείσδυσης [στο Ιράν] παρά την επίθεση», δήλωσε ο Ιρανός αξιωματούχος υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Σύμφωνα με το Reuters, ένας Ιρανός αναλυτής είπε επίσης στην κρατική τηλεόραση την Παρασκευή ότι τα μίνι drones που καταρρίφθηκαν από την αεράμυνα στο Ισφαχάν δρομολογηθεί από «εισβολείς από το εσωτερικό του Ιράν».

13:00
19 Απρ. 2024

«Επίδειξη ικανότητας και καταγραφή προθέσεων» από το Ισραήλ λέει ο πρώην διοικητής των πυρηνικών δυνάμεων της Βρετανίας

Ο παρακάτω χάρτης του BBC μας βοηθά να τοποθετηθούμε γεωγραφικά και να δούμε πού ακριβώς βρίσκεται το Ισφαχάν σε σχέση με το Ισραήλ.

Οι δηλώσεις του πρώην διοικητή των πυρηνικών δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου εξηγούν γιατί επελέγη. 

«Επίδειξη ικανότητας και καταγραφή προθέσεων» από το Ισραήλ λέει ο πρώην διοικητής των πυρηνικών δυνάμεων της Βρετανίας

Ο ειδικός σε θέματα πυρηνικών και χημικών όπλων Χάμις ντε Μπρετόν Γκόρντον, είπε στο BBC ότι η επιλογή του Ισφαχάν, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράν, ως δυνητικού στόχου ήταν «πολύ σημαντική».

Ο πρώην διοικητής των πυρηνικών δυνάμεων του Ηνωμένου Βασιλείου και του ΝΑΤΟ, σημειώνει ότι η πόλη έχει πολλές στρατιωτικές βάσεις γύρω της - με μία από αυτές να είναι προφανώς ο στόχος κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«[Η αναφερόμενη επίθεση] ήταν αρκετά κοντά στο σημείο που πιστεύουμε ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικά όπλα, οπότε εκτιμών ότι ήταν ένα μήνυμα προς αυτούς», είπε στο BBC News.

Ο Ντε Μπρέτον Γκόρντον συνέχισε λέγοντας ότι ο σκοπός των ισραηλινών χτυπημάτων ήταν «μια επίδειξη ικανότητας και ίσως μια καταγραφή προθέσεων».

12:35
19 Απρ. 2024

Αεροπορικές εταιρείες άλλαξαν τις διαδρομές των πτήσεών τους για να μην πετάξουν πάνω από το Ιράν

Αεροπορικές εταιρείες γρήγορα άλλαξαν τη διαδρομή των πτήσεών τους πάνω από το Ιράν, εξέτρεψαν τα αεροσκάφη τους σε άλλα αεροδρόμια ή τους ζήτησαν να επιστρέψουν στο σημείο αναχώρησής τους μετά την επίθεση που εξαπέλυσε το Ισραήλ κατά του Ιράν, σύμφωνα με ιστότοπο παρακολούθησης πτήσεων.

Το Ιράν έκλεισε τα αεροδρόμιά του στην Τεχεράνη, τη Σιράζ και την Ισφαχάν μετά την επίθεση και απομάκρυνε τα αεροσκάφη από το δυτικό τμήμα του εναερίου χώρου του για λίγες ώρες μετά την επίθεση, σύμφωνα με την ιστοσελίδα παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24.

Έως τις 07:45 ώρα Ελλάδας, τα αεροδρόμια και ο εναέριος χώρος είχαν ξανανοίξει και οι ενημερώσεις για το κλείσιμό τους, που είχαν αναρτηθεί στη βάση δεδομένων της αμερικανικής ομοσπονδιακής υπηρεσίας πολιτικής αεροπορίας, είχαν αφαιρεθεί.

Πριν από το εκ νέου άνοιγμα των αεροδρομίων, η Flydubai δήλωσε ότι είχε ακυρώσει τις προγραμματισμένες για σήμερα πτήσεις προς το Ιράν. Μια από τις προηγούμενες πτήσεις της επέστρεψε στο Ντουμπάι, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Πτήση της Iran Air από τη Ρώμη στην Τεχεράνη εξετράπη στην Άγκυρα, σύμφωνα με το Flightradar 24.

Η Emirates, η Flydubai, η Turkish Air, η Wizz Air Abu Dhabi και η Belavia ήταν μεταξύ των αερομεταφορέων που συνεχίζουν να πετούν πάνω από το τμήμα του ιρανικού εναέριου χώρου που παρέμενε ανοικτό τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση νωρίς σήμερα, σύμφωνα με τον ίδιο ιστότοπο.

«Παρακολουθούμε την κατάσταση στενά και θα κάνουμε αλλαγές στις διαδρομές των πτήσεών μας σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές», ανέφερε η Flydubai σε ανακοίνωση.

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου και των αεροδρομίων στο Ιράν επιδείνωσε μια ήδη δύσκολη εβδομάδα για τις αεροπορικές εταιρίες που έχουν ως βάση τους τον Ντουμπάι ύστερα από τις βροχοπτώσεις ρεκόρ που σημειώθηκαν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Από την Τρίτη, 1.478 πτήσεις έχουν ακυρωθεί προς και από το Ντουμπάι εξαιτίας των πλημμυρών που έπληξαν το εμιράτο, περίπου το 30% όλων των πτήσεων, σύμφωνα με το FlightRadar24.

Τι κάνουν οι δυτικές και ασιατικές εταιρείες

Πολλές δυτικές και ασιατικές αεροπορικές εταιρίες ήδη απέφευγαν το Ιράν και τον εναέριο χώρο του πριν από την ισραηλινή επίθεση, που ήρθε μερικές ημέρες μετά την επίθεση του Ιράν με πυραύλους και drones κατά του Ισραήλ.

Η γερμανική Lufthansa παρέτεινε την Τετάρτη την αναστολή των πτήσεων προς την Τεχεράνη έως τα τέλη του μήνα, επικαλούμενη τις ανησυχίες για την ασφάλεια στην περιοχή.

Η αυστραλέζικη Qantas Airways ανακοίνωσε σήμερα ότι αλλάζει τη διαδρομή των πτήσεων μεταξύ του Περθ και του Λονδίνου λόγω ανησυχιών για τη Μέση Ανατολή, προσθέτοντας μια στάση ανεφοδιασμού στη Σιγκαπούρη καθώς αποφεύγει τον ιρανικό εναέριο χώρο.

12:22
19 Απρ. 2024

Στρατιωτική φύλαξη στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν - Σημερινές φωτογραφίες και βίντεο

Στρατιώτες φυλάσσουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν μετά την επίθεση του Ισραήλ.

Στις φωτογραφίες του πρακτορείου Reuters βλέπουμε την εικόνα σήμερα από τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν. 

Πρόκειται για φωτογραφίες από το «West Asia News Agency» που διανέμονται μέσω του Reuters. 

Στρατιωτική φύλαξη στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν - Σημερινές φωτογραφίες και βίντεο

ΙΡΑΝ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Από το σημείο έχει αναρτηθεί από το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim και το παρακάτω βίντεο:

Το ιρανικό πρακτορείο υπογραμμίζει ότι η συγκεκριμένη πυρηνική εγκατάσταση είναι «απολύτως ασφαλής».

11:52
19 Απρ. 2024

Jerusalem Post: «Το Ισραήλ στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στο Ιράν»

Το μήνυμα ήταν αναμφισβήτητο, αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα Jerusalem Post, επικαλούμενη πηγές: «Επιλέξαμε να μην χτυπήσουμε τις πυρηνικές σας εγκαταστάσεις αυτή τη φορά, αλλά θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει κάτι χειρότερο», είπαν οι πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα.

Με άλλα λόγια, η επίθεση στο Ισφαχάν σχεδιάστηκε όχι μόνο για να βλάψει το Ιράν αλλά και για να καταστήσει εξαιρετικά σαφές πόσο ευάλωτο είναι να δεχθεί επίθεση στις πυρηνικές του εγκαταστάσεις, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Η εφημερίδα εξηγεί ότι χρησιμοποιήθηκαν πύραυλοι μεγάλου βεληνεκούς από αεροσκάφη για να αποφευχθούν οι δυνατότητες ανίχνευσης ραντάρ της Τεχεράνης. Και σημειώνει ότι «αυτό θα μπορούσε να γίνει ξανά ανά πάσα στιγμή».

Ταυτόχρονα, με το να μην επιτεθεί στην πραγματική πυρηνική εγκατάσταση στο Ισφαχάν ή σε άλλες πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Natanz και το Fordow, το Ισραήλ έστειλε το μήνυμα στο Ιράν ότι δεν επιδιώκει έναν σπειροειδή και κλιμακούμενο περιφερειακό πόλεμο.

Μια ζυγισμένη επίθεση

Αυτή ήταν μια πολύ λεπτή και ζυγισμένη επίθεση, που σχεδιάστηκε για να μειώσει την πιθανότητα άλλης ιρανικής αντεπίθεσης μετά την εκτόξευση περίπου 350 αεροπορικών απειλών από την Ισλαμική Δημοκρατία στο κράτος του Ισραήλ το περασμένο Σαββατοκύριακο.



Όσο για το αν θα λειτουργήσει, η Jerusalem Post σημειώνει ότι «το αν θα σταματήσει το Ιράν από το να προχωρήσει με το πυρηνικό του πρόγραμμα όσο και το αν θα το αποτρέψει από το να επαναλάβει το χτύπημα του στο Ισραήλ του περασμένου Σαββατοκύριακου, ενώ ταυτόχρονα θα αποφύγει μια κλιμάκωση σε ευρύτερο πόλεμο, θα φανεί τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες».

11:48
19 Απρ. 2024

Αίγυπτος: «Βαθιά ανησυχία» και έκκληση για αυτοσυγκράτηση

Η Αίγυπτος εμφανίζεται «βαθιά ανήσυχη» για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά τις σημερινές εξελίξεις, και προειδοποιεί για την επέκταση της σύγκρουσης.

Σε δήλωση που κυκλοφόρησε από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας, κάλεσε το Ισραήλ και το Ιράν να ασκήσουν «τα μέγιστα επίπεδα αυτοσυγκράτησης και να συμμορφωθούν πλήρως με τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».

11:41
19 Απρ. 2024

BBC: «Ανεπηρέαστη η ζωή στην Τεχεράνη» ...αλλά έχει κλείσει το αεροδρόμιο της Τεχεράνης

Ανεπηρέαστη συνεχίζεται η ζωή των κατοίκων της Τεχεράνης σήμερα το πρωί, όπως μεταδίδει το BBC, ωστόσο σύμφωνα με αναρτήσεις Ιρανών, έχει κλείσει το αεροδρόμιο Imam Khomeini στην Τεχεράνη. 

Ιρανικά μέσα ενημέρωσης και αξιωματούχοι έχουν υποβαθμίσει τις αναφορές για επίθεση σε τοποθεσίες στην κεντρική πόλη Ισφαχάν και στη βορειοδυτική πόλη Ταμπρίζ.

Ο Χοσεΐν Νταλιριάν, εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Κυβερνοχώρου της χώρας και της Διαστημικής Υπηρεσίας του Ιράν, σε ανάρτηση στην πλατφόραμ Χ αρνήθηκε ότι υπήρξε άμεση πυραυλική επίθεση, κάτι που έρχεται σε αντίθεση με τη γραμμή των Αμερικανών αξιωματούχων ότι ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν.

11:33
19 Απρ. 2024

Κίνα: Αντιτίθεται σε κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε κλιμάκωση

Η Κίνα "αντιτίθεται" σε κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε "μία κλιμάκωση" μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στο Ιράν, τις οποίες αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών, τους οποίους επικαλούνται αμερικανικά ΜΜΕ, απέδωσαν στο Ισραήλ.

"Η Κίνα σημείωσε τις δημοσιογραφικές αυτές πληροφορίες. Αντιτίθεται σε κάθε ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε μία κλιμάκωση των εντάσεων", δήλωσε στην τακτική συνέντευξη Τύπου ο Λιν Ζιάν, εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Απαντώντας σε ερώτηση αν το Πεκίνο σκέπτεται να εργαστεί για τη μείωση των εντάσεων, ο εκπρόσωπος είπε πως η Κίνα "θα εξακολουθήσει να παίζει εποικοδομητικό ρόλο για μια αποκλιμάκωση".

Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim ανέφερε από την πλευρά του, επικαλούμενο "καλά πληροφορημένες πηγές", πως δεν υπάρχει "καμία πληροφορία για μια επίθεση από το εξωτερικό" έπειτα από τις εκρήξεις που ακούστηκαν στη χώρα.

11:19
19 Απρ. 2024

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Καλεί όλες τις πλευρές σε αποκλιμάκωση

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καλεί το Ιράν, το Ισραήλ και τους συμμάχους τους να αποφύφουν την περαιτέρω κλιμάκωση.

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Καλεί όλες τις πλευρές σε αποκλιμάκωση

«Είναι απολύτως απαραίτητο η περιοχή να παραμείνει σταθερή και όλες οι πλευρές να απόσχουν από περαιτέρω δράση», λέει, μιλώντας από τη Lappeenranta στην ανατολική Φινλανδία όπου έδωσε συνέντευξη Τύπου με τον Φιλανδό πρωθυπουργό Πέτρι Όρπο.

11:11
19 Απρ. 2024

«Αδυναμία»: Αιχμηρό σχόλιο από σκληροπυρηνικό υπουργό του Ισραήλ για την απάντηση στο Ιράν

Ο σκληροπυρηνικός υπουργός Ασφαλείας του Ισραήλ Itamar Ben-Gvir έκανε μια μονολεκτική ανάρτηση με τη λέξη "Feeble!" που σημαίνει «αδυναμία».

Η ανάρτησή του έγινε στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X μετά από τις τελευταίες εξελίξεις και τις πληροφορίες για ένα φαινομενικά περιορισμένο ισραηλινό χτύπημα στο Ιράν. 

Πρόκειται για ένα αιχμηρό σχόλιο για την ίδια την κυβέρνηση στην οποία υπηρετεί. 

10:35
19 Απρ. 2024

Ισραηλινά πλήγματα εναντίον στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία

Ισραηλινά πλήγματα είχαν στόχο σήμερα τα ξημερώματα στρατιωτική θέση στη νότια Συρία, ανακοίνωσαν το συριακό υπουργείο Άμυνας και μια μη κυβερνητική οργάνωση, την ώρα που το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Ιράν, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα.

«Γύρω στις 02:55 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ο ισραηλινός εχθρός εξαπέλυσε επίθεση με τη βοήθεια πυραύλων (…) και στόχο θέσεις της αντιαεροπορικής μας άμυνας στον νότο», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του το συριακό υπουργείο Άμυνας.

Η ίδια πηγή έκανε λόγο για «υλικές» ζημιές από τα πλήγματα.

Από την πλευρά του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκανε λόγο «για ισραηλινά πλήγματα που είχαν στόχο ραντάρ του συριακού στρατού στην επαρχία Ντεράα, το οποίο εντόπισε την είσοδο ισραηλινών αεροσκαφών στον συριακό εναέριο χώρο».

10:30
19 Απρ. 2024

Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνουν Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία

Η Γαλλία έκανε έκκληση για αποκλιμάκωση στην κρίση στη Μέση Ανατολή, δήλωσε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών Ζαν-Νοέλ Μπαρό, σχολιάζοντας την επίθεση που φέρεται να πραγματοποίησε το Ισραήλ νωρίς σήμερα το πρωί εναντίον του Ιράν.

"Το μόνο που έχω να πω είναι ότι η θέση της Γαλλίας είναι να ζητήσει από όλους τους εμπλεκόμενους αποκλιμάκωση και αυτοσυγκράτηση", είπε ο Μπαρό στον ραδιοφωνικό σταθμό Sud.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός υπουργός Εργασίας και Συντάξεων Μελ Στράιντ εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η αποκλιμάκωση ανάμεσα στο Ισραήλ και στο Ιράν παραμένει εφικτή.

"Παρότι δεν γνωρίζουμε προς το παρόν τις λεπτομέρειες η ελπίδα μου είναι ό,τι έχει συμβεί να μπορεί να αποκλιμακωθεί", δήλωσε ο Στράιντ στο GB News.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, από το Κάπρι όπου προεδρεύει της συνόδου υπουργών Εξωτερικών της G7: "Προτρέπουμε όλους να είναι προσεκτικοί και να αποφύγουν την κλιμάκωση. Η G7 θέλει απόλυτη αποκλιμάκωση σε μια περιοχή που βρίσκεται υπό σοβαρή ένταση», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός στη δημόσια τηλεόραση RAI.

10:29
19 Απρ. 2024

Ιρανικά ΜΜΕ: Δεν υπήρξε επίθεση από το εξωτερικό

   Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Tasnim μετέδωσε σήμερα, επικαλούμενο «καλά πληροφορημένες πηγές», ότι δεν υπάρχει «καμιά πληροφορία για επίθεση από το εξωτερικό, μετά τις εκρήξεις που ακουστηκαν στο Ιράν, ενώ ιρανός αναλυτής δήλωσε σήμερα στην κρατική ιρανική τηλεόραση πως τα μίνι drones, τα οποία καταρρίφθηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα στο Ισφαχάν, χειρίζονταν «άτομα που είχαν διεισδύσει στο εσωτερικό του Ιράν».

«Αντίθετα με τις φήμες και τους ισχυρισμούς που διατυπώνονται από τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης», «δεν υπάρχει καμιά πληροφορία που να κάνει λόγο για επίθεση από το εξωτερικό εναντίον της κεντρικής πόλης του Ισφαχάν ή οποιουδήποτε άλλου μέρους της χώρας», μετέδωσε το πρακτορείο, ενώ κανένας ιρανός ηγέτης δεν έχει σχολιάσει δημόσια αυτές τις εκρήξεις.

Το Tasnim εξήγησε πως «μονάδες αντιαεροπορικής άμυνας δραστηριοποιήθηκαν σε ορισμένα μέρη όπως η Ισφαχάν και η Ταμπρίζ», μια πόλη στο βόρειο Ιράν. «Όμως αυτά τα μέτρα οφείλονταν στη μεγάλη ευαισθησία των συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας εξαιτίας της τρέχουσας κατάστασης και στο 'ενδεχόμενο' να εντοπίσθηκαν ορισμένα μικρά drones», υπογράμμισαν οι πηγές στο Tasnim.

10:10
19 Απρ. 2024

Το Ομάν καταδικάζει την επίθεση που φέρεται να εξαπέλυσε το Ισραήλ στο Ιράν

Το Ομάν, που λειτουργεί ως μεσολαβητής στη Μέση Ανατολή, καταδίκασε την Παρασκευή την ισραηλινή επίθεση σε ιρανικό έδαφος καθώς και τις «επαναλαμβανόμενες επιθέσεις του ισραηλινού στρατού στην περιοχή», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωση.

10:07
19 Απρ. 2024

Ο οίκος S&P Global υποβαθμίζει το αξιόχρεο του Ισραήλ

Ο διεθνής οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας S&P Global υποβάθμισε σήμερα το αξιόχρεο του δημοσίου του Ισραήλ, από τη βαθμίδα «AA-» στη βαθμίδα «A+», που παρ’ όλ’ αυτά υποδεικνύει πως έχει απολύτως τη δυνατότητα να τηρεί εντός προθεσμιών τις υποχρεώσεις του, εξαιτίας των «αυξημένων γεωπολιτικών κινδύνων».

«Η πρόσφατη εξάπλωση της σύγκρουσης με το Ιράν μεγεθύνει τους γεωπολιτικούς κινδύνους, οι οποίοι ήταν ήδη υψηλοί για το Ισραήλ», εξήγησε ο οίκος, που συνόδευσε την υποβάθμιση με αρνητική προοπτική — στοιχείο που αφήνει να εννοηθεί ότι είναι πιθανή νέα υποβάθμιση του προσεχώς.

10:02
19 Απρ. 2024

Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ (Ιρανός αξιωματούχος)

Το Ιράν δεν έχει σχέδια να προχωρήσει άμεσα σε αντίποινα εναντίον του Ισραήλ, δήλωσε σήμερα ανώτερος Ιρανός αξιωματούχος στο Reuters, λίγες ώρες αφού πηγές ανέφεραν ότι το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του ιρανικού εδάφους.

"Η ξένη πηγή του συμβάντος δεν έχει επιβεβαιωθεί. Δεν έχουμε δεχθεί καμία εξωτερική επίθεση και η συζήτηση τείνει περισσότερο στη διείσδυση παρά στην επίθεση", επεσήμανε ο αξιωματούχος που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

09:34
19 Απρ. 2024

«Οφθαλμός αντί οφθαλμού» λέει το Ισραήλ

Ισραηλινές πηγές ασφαλείας και κυβερνητικές πηγές δήλωσαν στην Jerusalem Post την Παρασκευή: "Οφθαλμός αντί οφθαλμού. Το Ισραήλ ανταπέδωσε όπου δέχθηκε επίθεση".

Συμφωνα με το ισραηλινό μέσο, επισήμως, το Ισραήλ δεν θα αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση αυτή για στρατηγικούς λόγους. Οι πηγές εξηγούν ότι οι Ιρανοί ισχυρίζονται ότι επρόκειτο για "έκρηξη σε εργοστάσιο", επειδή επιθυμούν να αποφύγουν την κλιμάκωση.

Ισραηλινές πηγές δήλωσαν στην JPost, ότι δεν είναι σαφές γιατί το Πεντάγωνο αποκάλυψε στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι το Ισραήλ εμπλέκεται- θα μπορούσαν να παραμείνουν σιωπηλοί, λένε. Θα μπορούσαν να διαφυλάξουν την αξιοπρέπεια του Ιράν και να αποφύγουν την κλιμάκωση της κατάστασης από μόνοι τους.

Στη βάση Kirya στο Τελ Αβίβ, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ολόκληρη η ηγεσία της ασφάλειας και της διπλωματίας ήταν παρόντες επί 24 ώρες, συντονίζοντας με τους περιφερειακούς εταίρους στην Ιορδανία, την Αίγυπτο και τη Σαουδική Αραβία.

09:03
19 Απρ. 2024

Ισραήλ: Η πρεσβεία των ΗΠΑ κάλεσε το προσωπικό της να περιορίσει τις μετακινήσεις του στο εσωτερικό της χώρας

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ ζήτησε σήμερα από τους εργαζόμενούς της και τις οικογένειές τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στο εσωτερικό της χώρας, λίγες ώρες αφού αναφέρθηκαν εκρήξεις στο Ιράν τις οποίες Αμερικανοί αξιωματούχοι απέδωσαν σε ισραηλινά πλήγματα.

Η πρεσβεία ανέφερε στον ιστότοπό της ότι "οι εργαζόμενοι της αμερικανικής κυβέρνησης και τα μέλη των οικογενειών τους" δεν μπορούν να ταξιδεύουν "για προσωπικούς λόγους" έξω από τις μεγάλες πόλεις Τελ Αβίβ, Ιερουσαλήμ και Μπερσέβα.

Η σύσταση αυτή ισχύει "μέχρι νεοτέρας", διευκρίνισε.

09:00
19 Απρ. 2024

Η Αυστραλία προτρέπει τους υπηκόους της να φύγουν από το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας προέτρεψε σήμερα τους υπηκόους της χώρας να φύγουν το ταχύτερο δυνατό από το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη, μετά τις εκρήξεις στο Ιράν και στη Συρία που εντείνουν τους φόβους πως ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς θα οδηγήσει σε γενικευμένη περιφερειακή σύρραξη.

Επικαλούμενη την «απειλή στρατιωτικών αντιποίνων και τρομοκρατικών επιθέσεων», η Καμπέρα «προτρέπει τους Αυστραλούς στο Ισραήλ και στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη να φύγουν αν είναι σίγουροι πως μπορούν να το κάνουν ε κάθε ασφάλεια», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών σε σημείωμά του.

08:47
19 Απρ. 2024

Βίντεο του ιρανικού πρακτορείου ειδήσεων δείχνει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισφαχάν

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim του Ιράν, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Σώμα Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC), δημοσίευσε ένα βίντεο με λεζάντα που αναφέρει: "Ο πυρηνικός σταθμός του Ισφαχάν είναι απολύτως ασφαλής".

Το βίντεο φαίνεται να δείχνει έναν άνδρα να ελέγχει το ρολόι του κοντά στο Κέντρο Πυρηνικής Τεχνολογίας του Ισφαχάν. Στη συνέχεια, η κάμερα ζουμάρει σε αρκετούς στρατιώτες που στέκονται γύρω από κάτι που μοιάζει με σύστημα αεράμυνας.

Και ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ- ΙΑΕΑ) επιβεβαίωσε σήμερα ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν δεν έχουν υποστεί ζημιές μετά τη φερόμενη επίθεση του Ισραήλ.

Ο Οργανισμός εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και ζητεί από όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση, τόνισε σε ανάρτησή του στο Χ. Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις δεν θα πρέπει να γίνονται ποτέ στόχος στη διάρκεια στρατιωτικών συγκρούσεων.

08:29
19 Απρ. 2024

Καμία πυραυλική επίθεση, λέει Ιρανός αξιωματούχος - «Ασφαλείς οι πυρηνικές εγκαταστάσεις»

Ιρανός αξιωματούχος αρνήθηκε νωρίτερα ότι υπήρξε πυραυλική επίθεση στο Ιράν από το Ισραήλ.

Ο Hossein Dalirian έγραψε στο Χ: "Δεν υπήρξε καμία αεροπορική επίθεση από τα εξωτερικά σύνορα προς το Ισφαχάν ή άλλα μέρη της χώρας".

Είπε ότι το Ισραήλ "έκανε μόνο μια αποτυχημένη και ταπεινωτική προσπάθεια να πετάξει μερικά drones που έχουν καταρριφθεί".

Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν παρόμοιες αναφορές, λέγοντας ότι τα συστήματα αεράμυνας ενεργοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας κατά τη διάρκεια της νύχτας για να προσβάλουν πιθανούς ύποπτους στόχους.

Αναφέρουν ότι όλες οι εγκαταστάσεις, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών εγκαταστάσεων, είναι ασφαλείς.

08:21
19 Απρ. 2024

Το Ισραήλ προειδοποίησε την Ουάσινγκτον για την επίθεσή του στο Ιράν

Η Ουάσινγκτον είχε προειδοποιηθεί για την ισραηλινή επίθεση που πραγματοποιήθηκε νωρίς σήμερα το πρωί εναντίον του Ιράν, όμως δεν είχε εγκρίνει την επιχείρηση ούτε διαδραμάτισε κάποιο ρόλο στην εκτέλεσή της, αναφέρουν αξιωματούχοι τους οποίους επικαλούνται τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Το NBC και το CBS, επικαλούμενα αντιστοίχως πηγές για το ζήτημα αυτό και έναν αμερικανό αξιωματούχο, μετέδωσαν πως το Ισραήλ είχε προειδοποιήσει την Ουάσινγκτον για την επιχείρησή του στο Ιράν.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, στις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θα προχωρήσει σε αντίποινα μέσα στις ερχόμενες ημέρες εναντίον του Ιράν, δήλωσε στο CNN υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος.

«Όμως δεν εγκρίναμε την απάντηση», δήλωσε αυτός ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος, σύμφωνα με το CNN. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής το ισραηλινό πλήγμα.

Απαντώντας σε ερώτηση του Γαλλικού Πρακτορείου, ένας εκπρόσωπος του Πενταγώνου δήλωσε πως δεν έχει «τίποτα να πει προς το παρόν».

08:18
19 Απρ. 2024

Ιράν: Οι κρότοι που ακούστηκαν στην Ισφαχάν ήταν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας, σύμφωνα με Ιρανό αξιωματικό

Δεν προκλήθηκαν ζημιές από τη νυκτερινή επίθεση εναντίον του Ιράν, δήλωσε ο ανώτερος αξιωματικός του ιρανικού στρατού Σιαβός Μιχαντούστ, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κρότοι που ακούστηκαν στη διάρκεια της νύκτας στην Ισφαχάν προήλθαν από τα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας τα οποία έβαλαν εναντίον "ύποπτου αντικειμένου".

07:59
19 Απρ. 2024

BBC: Περιορισμένο το χτύπημα του Ισραήλ

Το Ισραήλ είχε καταστήσει σαφές ότι θα απαντούσε, με κάποιο τρόπο, στην επίθεση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων του Ιράν το περασμένο Σαββατοκύριακο και τώρα φαίνεται ότι το έκανε, μεταδίδει το BBC.

Εάν αυτή είναι πράγματι η αρχή και το τέλος της απάντησης του Ισραήλ, τότε φαίνεται να είναι πολύ περιορισμένη σε μέγεθος και έκταση.

Το Ισφαχάν σήμερα το πρωί φαίνεται να κινείται σε φυσιολογικούς ρυθμούς.

Όλη την εβδομάδα οι δυτικοί σύμμαχοι του Ισραήλ, κυρίως οι ΗΠΑ και η Βρετανία, ζητούσαν από την κυβέρνησή του να μην προβεί σε ισχυρή απάντηση στην ιρανική πυραυλική επίθεση.

Το πώς θα εξελιχθεί το θέμα από εδώ και πέρα θα εξαρτηθεί από δύο πράγματα: Αν αυτό είναι το τέλος της επίθεσης του Ισραήλ και αν το Ιράν αποφασίσει τώρα να ανταποδώσει την επίθεση.

07:54
19 Απρ. 2024

Ιράν: Επαναλειτουργούν τα αεροδρόμια της Τεχεράνης

Επαναλειτούργησαν σήμερα το πρωί τα δύο αεροδρόμια της Τεχεράνης, αφού η εναέρια κυκλοφορία είχε ανασταλεί λόγω των εκρήξεων που αναφέρθηκαν στο Ιράν.

Τα αεροπλάνα μπορούν και πάλι να προσγειώνονται και να απογειώνονται από το διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί και το αεροδρόμιο εσωτερικών πτήσεων Μεχραμπάντ, διευκρίνισε το πρακτορείο Irna.

Η ίδια πηγή μετέδωσε ότι μία πτήση από τη Ρώμη, που είχε λάβει εντολή να κατευθυνθεί προς Άγκυρα, αναμένεται στην Τεχεράνη.

07:52
19 Απρ. 2024

Δεν έγινε επίθεση ξένης δύναμης στο Ιράν (ιρανικό ΜΜΕ)

Δεν έγινε ξένη επίθεση εναντίον ιρανικών πόλεων, συμπεριλαμβανομένης της Ισφαχάν, δήλωσε «ενημερωμένη πηγή» του ιρανικού τηλεοπτικού δίκτυο Press TV, παρά τις πληροφορίες αμερικανικών μέσων ενημέρωσης που αναφέρουν το ακριβώς αντίθετο και παρότι νωρίτερα μεταδόθηκε από ιρανικά ΜΜΕ πως ενεργοποιήθηκαν συστοιχίες της αντιαεροπορικής άμυνας για να αναχαιτίσουν drones στη συγκεκριμένη πόλη του κεντρικού Ιράν, όπου βρίσκεται βάση της ιρανικής πολεμικής αεροπορίας.

07:48
19 Απρ. 2024

Καταστράφηκαν τρία drones πάνω από το Ισφαχάν

Δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν στο CBS News, ότι ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν.

Νωρίς το πρωί της Παρασκευής ακούστηκαν εκρήξεις γύρω από την κεντρική πόλη Ισφαχάν, μετέδωσαν ιρανικά μέσα ενημέρωσης, λέγοντας ότι τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν μετά την ενεργοποίηση των συστημάτων αεράμυνας της χώρας

07:44
19 Απρ. 2024

Εκρήξεις στη νότια Συρία

Εκρήξεις ακούστηκαν τα ξημερώματα στη νότια Συρία, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ ο ιδρυτής ειδησεογραφικού ιστοτόπου της περιοχής έκανε λόγο για πλήγματα σε θέση ραντάρ του συριακού στρατού.

Οι εκρήξεις έγιναν καθώς —σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ που επικαλέστηκαν αξιωματούχους της κυβέρνησης των ΗΠΑ— το Ισραήλ προχώρησε σε αεροπορική επιδρομή εναντίον του Ιράν, σε ανταπόδοση για την ιρανική επίθεση με εκατοντάδες drones και πυραύλους το σαββατοκύριακο.

07:29
19 Απρ. 2024

Ιράν: Καμία σοβαρή ζημιά μετά τις εκρήξεις

Το επίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA μεταδίδει πως δεν αναφέρθηκε «καμιά σοβαρή ζημιά» έπειτα από τις εκρήξεις που ακούστηκαν τα ξημερώματα.

«Μετά την ενεργοποίηση της αντιαεροπορικής άμυνας σε ορισμένες περιοχές της χώρας», δεν αναφέρθηκε «καμιά ζημιά ή έκρηξη μεγάλης κλίμακας», σύμφωνα με το πρακτορείο, που βασίζεται σε πληροφορίες δημοσιογράφων του.

07:09
19 Απρ. 2024

Ιράν: «Το Ισραήλ «θα μετανιώσει» οποιαδήποτε αντεπίθεση»

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών υποσχέθηκε χθες Πέμπτη ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι η Τεχεράνη θα κάνει το Ισραήλ να «μετανιώσει» οποιαδήποτε επίθεση εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

«Οι ενέργειες νόμιμης άμυνας και τα αντίμετρα του Ιράν τερματίστηκαν, επομένως το τρομοκρατικό ισραηλινό καθεστώς θα πρέπει να σταματήσει οποιονδήποτε στρατιωτικό τυχοδιωκτισμό εναντίον των συμφερόντων μας», είπε ο Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΣΑ για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

«Σε περίπτωση χρήσης βίας από το ισραηλινό καθεστώς και παραβίασης της εθνικής κυριαρχίας μας, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν θα διστάσει δευτερόλεπτο να επαναβεβαιώσει τα δικαιώματά της ανταποδίδοντας με αποφασιστικό και επαρκή τρόπο για να μετανιώσει το καθεστώς αυτό για τις πράξεις του», πρόσθεσε.

06:52
19 Απρ. 2024

Ιρανός αξιωματούχος: Δεν έγινε πυραυλική επίθεση

Οι εκρήξεις που ακούστηκαν στην Ισφαχάν τις πρώτες πρωινές ώρες οφείλονταν στην ενεργοποίηση συστημάτων της ιρανικής αντιαεροπορικής άμυνας, διαβεβαίωσε αξιωματούχος του Ιράν —ο οποίος δεν κατονομάζεται— το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, επιμένοντας στο ότι δεν έχει γίνει πυραυλική επίθεση στη χώρα.

06:45
19 Απρ. 2024

Βίντεο από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης

 Βίντεο από το αεροδρόμιο της Τεχεράνης μετά την ακύρωση των πτήσεων.

06:44
19 Απρ. 2024

Το Ισραήλ προχώρησε σε πλήγμα στο Ιράν

Το Ισραήλ προχώρησε σε πλήγμα ανταπόδοσης στο Ιράν, δήλωσε πηγή ενημερωμένη σχετικά στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς, προσθέτοντας πως υπήρξε ενημέρωση των ΗΠΑ εκ των προτέρων σχετικά με την επιχείρηση αυτή.

06:44
19 Απρ. 2024

«Κανένα σχόλιο προς το παρόν» από τον στρατό του Ισραήλ

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ερωτηθείς σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο πως δεν έχει «κανένα» σχόλιο να κάνει «προς το παρόν» σχετικά με τις πληροφορίες περί «ισχυρών εκρήξεων» στην περιοχή όπου βρίσκεται στρατιωτική βάση στο κεντρικό Ιράν, στην επαρχία Ισφαχάν.

«Δεν έχουμε κανένα σχόλιο προς το παρόν», περιορίστηκε να πει εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

06:42
19 Απρ. 2024

Αναστολή των πτήσεων

Την ίδια ώρα όλες οι εμπορικές πτήσεις έχουν ανασταλεί στην ιρανική πρωτεύουσα Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας, ανακοίνωσαν οι αρχές.

06:41
19 Απρ. 2024

"Ακούστηκαν ισχυρές εκρήξεις"

Η ιρανική κρατική τηλεόραση μετέδωσε πως ακούστηκαν "ισχυρές εκρήξεις" στην επαρχία Ισφαχάν, στο κεντρικό τμήμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας, αναφέροντας, όπως και το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων FARS νωρίτερα, πως η αιτία τους δεν είναι γνωστή.

06:41
19 Απρ. 2024

«Αρκετά drones καταρρίφθηκαν»

Εκπρόσωπος της ιρανικής υπηρεσίας διαστήματος, δήλωσε ότι άρκετά drones "καταρρίφθηκαν" από την ιρανική αντιαεροπορική άμυνα τις πρώτες πρωινές ώρες, όμως, τουλάχιστον "μέχρι στιγμής", δεν υπάρχουν πληροφορίες για επίθεση με πυραύλους.

"Ως αυτή την ώρα, δεν έχει γίνει αεροπορική επίθεση από το εξωτερικό στην Ισφαχάν ή σε άλλες περιοχές της χώρας", ανέφερε συγκεκριμένα ο Χουσέιν Νταλιριάν μέσω X, αντικρούοντας τις πληροφορίες αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν.

Σύντομα όλοι θα μιλούν για μια Καμηλοπάρδαλη στα Εξάρχεια: Ποιο είναι το νέο cool wine bar της γειτονιάς

Το ολοκαίνουργιο "Ζιράφ", το cool wine bar των Εξαρχείων μιλάει τη γλώσσα της πόλης: street και comfort, αλλά με τεχνογνωσία που κερδίζει με ειλικρινείς και σημερινούς όρους.

ΠΙΕΣΗ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ 25 Σεπ 2025 | 23:45

Μήνυμα Τραμπ στη FIFA: Δεν θα ανεχτούμε τον αποκλεισμό του Ισραήλ από τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις

Η FIFA δεν έχει απαντήσει στους ειδικούς εισηγητές του ΟΗΕ, καθώς η ομάδα του Ισραήλ συνεχίζει την προσπάθεια της πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο του επόμενου έτους, μεγάλο μέρος του οποίου θα διεξαχθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ 25 Σεπ 2025 | 23:28

Ακτιβίστρια πολιτική κρατούμενος στο Ιράν πέθανε μετά τη μεταφορά της σε νοσοκομείο

Η ιρανική κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε τον θάνατο στο νοσοκομείο της Σομάγιεχ Ρασίντι, ηλικίας 42 ετών, λέγοντας πως επήλθε εξαιτίας ιατρικών προβλημάτων που είχε πριν από τη σύλληψή της τον Απρίλιο

ΑΚΟΥΓΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ 25 Σεπ 2025 | 23:08

"Μπλόκο" από την Microsoft στον ισραηλινό στρατό για τις παρακολουθήσεις Παλαιστινίων

Το σχέδιο του ισραηλινού στρατού ξεκίνησε το 2021 μετά από συνάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της Microsoft, Σάτυα Ναντέλα, με τον τότε διοικητή της Μονάδας 8200.

Ο ΛΟΓΟΣ 25 Σεπ 2025 | 19:48

Ασυνήθιστη πτήση του Νετανιάχου προς Νέα Υόρκη: Δεν πέταξε πάνω από Γαλλία και Ισπανία [βίντεο]

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το αεροπλάνο του Νετανιάχου πέταξε πάνω από την Ελλάδα και την Ιταλία πριν στρίψει απότομα νότια μέσω του Πορθμού του Γιβραλτάρ και στη συνέχεια προς τον Ατλαντικό Ωκεανό.

ΜΙΛΗΣΕ ΜΕΣΩ ΒΙΝΤΕΟ 25 Σεπ 2025 | 17:39

Αμπάς στον ΟΗΕ: "Το Ισραήλ διαπράττει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας" - "Απορρίπτουμε οσα έκανε η Χαμάς"

Κατά τη διάρκεια μιας βιντεοσκοπημένης ομιλίας που προβλήθηκε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Μαχμούτ Αμπάς είπε επίσης πως "το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας" που διαπράττει το Ισραήλ στη Γάζα είναι "ένα από τα πλέον φρικτά κεφάλαια" του 20ου και 21ου αιώνα

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΓΟΥ 25 Σεπ 2025 | 13:49

Ανάλυση Brookings: Ο Ερντογάν επιστρέφει ως ο "καλός φίλος του Τραμπ" στον Λευκό Οίκο, αλλά υπάρχουν και αγκάθια

Η Τουρκία κα ο Ερντογάν θέλουν η επιστροφή του Ερντογάν στο Λευκό Οίκο να μοιάζει σαν ένας "γύρος θριάμβου" της τουρκικής διπλωματίας

ΓΑΖΑ 25 Σεπ 2025 | 13:10

Η Ιταλία στέλνει και δεύτερο πολεμικό πλοίο ως συνοδεία της ανθρωπιστικής αποστολής Global Sumud Flottilla

Η Ιταλία αποφάσισε την αποστολή και του πολεμικού πλοίου Alpino για την προστασία των πολιτών που συμμετέχουν στην ανθρωπιστική αποστολή Global Sumud Flottilla.

ΝΕΟ ΚΟΜΜΑ 25 Σεπ 2025 | 13:09

Νέα εμφάνιση Τσίπρα: Καταγγέλλει την κυβέρνηση γιατί δεν έχει αναγνωρίσει κράτος της Παλαιστίνης

Όπως λέει ο πρώην πρωθυπουργός, η Ελλάδα είναι στη λάθος πλευρά της ιστορίας.

ΑΠΟΔΟΜΗΣΗ 24 Σεπ 2025 | 23:19

CNN: Οι επτά πόλεμοι που (δεν) τελείωσε ο Τραμπ - Αυτή είναι η πραγματικότητα

Οι δύο συγκρούσεις για τις οποίες ο Τραμπ έχει καταβάλει μέχρι στιγμής τις περισσότερες προσπάθειες για να τερματίσει - ο πόλεμος του Ισραήλ στη Γάζα και ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία - συνεχίζουν να μαίνονται

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΗ ΧΑΜΑΣ 24 Σεπ 2025 | 20:43

Politico: Ο Τραμπ δεσμεύτηκε στους ηγέτες αραβικών κρατών ότι δεν θα επιτρέψει στο Ισραήλ να προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη

Μία από τις πηγές, σημείωσε ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις Τραμπ, εκεχειρία για τον τερματισμό του σχεδόν διετούς πολέμου του Ισραήλ με τη Χαμάς δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα

ΤΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 24 Σεπ 2025 | 10:22

Επίθεση με drones στον "Στόλο για τη Γάζα" ανοιχτά της Κρήτης - Φωτοβολίδες και χημικά [βίντεο]

Η επίθεση έγινε 50 χλμ Νότια της Κρήτης και 30 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Γαύδου - εντός της ελληνικής SAR (περιοχή έρευνας και διάσωσης).

ΟΗΕ 24 Σεπ 2025 | 09:55

Γεραπετρίτης για Παλαιστινιακό: Η ανθρωπιστική καταστροφή συνεχίζεται - Μόνη βιώσιμη λύση τα δύο κράτη

Παρά τις δυσκολίες, ο κ. Γεραπετρίτης υπογράμμισε πως "η λύση των δύο κρατών παραμένει ο μόνος βιώσιμος δρόμος προς τα εμπρός".

ΣΤΟ TRT 24 Σεπ 2025 | 06:44

Μπαχτσελί: Το Ισραήλ είναι σαν να βρίσκεται σε πόλεμο διά αντιπροσώπων με την Τουρκία

Είπε ότι "η πρόταση της Τουρκίας για κοινή αμυντική δύναμη κατά του Ισραήλ πρέπει να αξιολογηθεί σοβαρά και να υποστηριχθεί από όλους, κυρίως από τις ισλαμικές χώρες".

ΑΠΑΝΤΗΣΗ 23 Σεπ 2025 | 23:51

Η Χαμάς απορρίπτει τις κατηγορίες Τραμπ και διαψεύδει ότι εμποδίζει την επίτευξη εκεχειρίας

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως η Χαμάς αρνείται να απελευθερώσει τους ομήρους που κρατούνται στη Γάζα και να αποδεχθεί μια κατάπαυση του πυρός

14 ΒΟΜΒΕΣ "BUNKER BUSTER" 23 Σεπ 2025 | 22:59

Το βίντεο από το χτύπημα των ΗΠΑ στα πυρηνικά του Ιράν: "Ο πρόεδρος ζήτησε κάτι σύνθετο, επικίνδυνο και αποτελεσματικό"

Στο βίντεο φαίνονται τα stealth στρατηγικά βομβαρδιστικά B-2 Spirit της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας απογειώνονται από τις ΗΠΑ

ΕΙΚΟΣΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ 23 Σεπ 2025 | 14:50

Διανοούμενοι και καλλιτέχνες διαμαρτύρονται στον Μακρόν: Οχι σε αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους χωρίς διάλυση της Χαμάς

Γάλλοι διανοούμενοι και καλλιτέχνες απευθύνουν επιστολή προς τον πρόεδρο της Γαλλίας για την αναγνώριση Παλαιστινιακού Κράτους - "Οχι χωρίς διάλυση της Χαμάς"

ΤΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΙΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ 23 Σεπ 2025 | 12:04

Ποιες χώρες αναγνωρίζουν το κράτος της Παλαιστίνης - Το 80% από όσες μετέχουν στον ΟΗΕ

Η αναγνώριση δεν δημιουργεί κράτος, ούτε όμως η απουσία αναγνώρισης εμποδίζει την ύπαρξη του.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 23 Σεπ 2025 | 11:18

Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα να αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος - Δεν είναι απλά ηθική πράξη, αλλά στρατηγική επιλογή

"Η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους από την Ελλάδα θα είναι μια κίνηση ευθύνης, συνέπειας και πολιτικού θάρρους" τονίζει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΣΤΡΟΦΗ- ΟΡΟΣΗΜΟ 23 Σεπ 2025 | 09:12

Ορόσημο: Πάνω από 150 χώρες αναγνωρίζουν κράτος της Παλαιστίνης - Ηχηρή παρέμβαση Μακρόν

Συνολικά περισσότερα από τα τρία τέταρτα των 193 χωρών μελών του ΟΗΕ έχουν αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης.

GLASTONBURY 23 Σεπ 2025 | 08:13

Dua Lipa: Απέλυσε τον μάνατζέρ της γιατί απέκλεισε τους Kneecap από φεστιβάλ λόγω Παλαιστινιακού

Η απόλυση έρχεται εν μέσω εντάσεων γύρω από την υποστήριξη της Παλαιστίνης στη μουσική βιομηχανία και αμφιλεγόμενες πολιτικές δηλώσεις καλλιτεχνών. Η Dua Lipa αλλά και το ραπ συγκρότημα έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της Παλαιστίνης

ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ 22 Σεπ 2025 | 22:39

ΟΗΕ: Ο Μακρόν ανακοίνωσε την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους - "Ήρθε η ώρα"

"Ήρθε η ώρα. Γι' αυτό, πιστός στην ιστορική δέσμευση της χώρας μου στη Μέση Ανατολή για ειρήνη μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων, δηλώνω ότι σήμερα η Γαλλία αναγνωρίζει το κράτος της Παλαιστίνης", δήλωσε ο Μακρόν

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ 22 Σεπ 2025 | 22:02

UEFA: Την Τρίτη η απόφαση για αποκλεισμό του Ισραήλ - Η πίεση του Κατάρ και ο αντίκτυπος στον ΠΑΟΚ

Όπως σημειώνουν ΜΜΕ στην Ευρώπη ασκείται πίεση και από το Ισραήλ για τη διατήρηση του status quo, όμως η αλήθεια είναι ότι η πίεση στην UEFA αυξάνεται για να αποκλείσει το Ισραήλ από τις διεθνείς διοργανώσεις συλλόγων του

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ 22 Σεπ 2025 | 20:07

Το Ισραήλ δεν θα αφήσει τον στολίσκο Global Sumud Flotilla να φτάσει στη Λωρίδα της Γάζας

Ο στολίσκος Global Sumud Flotilla, που αποτελείται από δεκάδες σκάφη, σκοπεύει να σπάσει τον ναυτικό αποκλεισμό του Ισραήλ

24 ΕΤΩΝ 22 Σεπ 2025 | 20:01

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με έναν Ισραηλινογερμανό όμηρο που κρατείται στη Γάζα

Ο νεαρός άνδρας, που σύμφωνα με το Φόρουμ των Οικογενειών των Ομήρων ονομάζεται Αλόν Οχέλ και είναι 24 ετών, εμφανίζεται σε βίντεο της Χαμάς για δεύτερη φορά από τις αρχές του μήνα

ΜΕΣΩ ΚΑΤΑΡ 22 Σεπ 2025 | 18:35

Πρόταση της Χαμάς στον Τραμπ: Εκεχειρία 60 ημερών και απελευθέρωση των μισών ομήρων

Η επιστολή, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα χέρια αξιωματούχων του Κατάρ και αναμένεται να παραδοθεί στον Τραμπ μέσα στην εβδομάδα

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 22 Σεπ 2025 | 11:03

Τι σημαίνει η αναγνώριση ενός Παλαιστινιακού Κράτους και γιατί έγινε τώρα - Θα δώσει μάχη ο Νετανιάχου στον ΟΗΕ

Μιλώντας για "ένα Παλαιστινιακό Κράτος" και όχι για "το" - Τι πραγματικά μπορεί να γίνει αυτή την εβδομάδα στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΡΑΜΠ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ 22 Σεπ 2025 | 08:06

"Μην πουλήσετε F-16 και F-35 στην Τουρκία", λέει στον Τραμπ ο πρώην επικεφαλής της Αμερικανοεβραϊκής Επιτροπής

Η παρέμβαση έρχεται λίγο πριν την επικείμενη συνάντηση του Ντόναλντ Τραμπ με τον Ερντογάν στον Λευκό Οίκο.

«ΔΕΝ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ» 21 Σεπ 2025 | 23:02
«ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ» 21 Σεπ 2025 | 19:59

Με νέους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη απαντά το Ισραήλ στις αναγνωρίσεις Παλαιστινιακού Κράτους

Αποφάσεις για νέους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη λαμβάνει το Ισραήλ μετά την έναρξη των αναγνωρίσεων Παλαιστινιακού Κράτους από δυτικές χώρες.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΗΕ 21 Σεπ 2025 | 14:38

Ερντογάν για ταξίδι στις ΗΠΑ: Στην ατζέντα Γάζα, σχέσεις με ΗΠΑ και συνομιλίες για τη Συρία

Ο Ερντογάν πηγαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες με μια παραγγελία για 250 αεροσκάφη Boeing για την Turkish Airlines και επιστροφή στα F-35

ΙΣΡΑΗΛ 20 Σεπ 2025 | 14:57

Η Χαμάς δημοσίευσε αφίσα με τους 48 εναπομείναντες ομήρους - "Αποχαιρετήστε τους"

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα εικόνα με τους 48 ομήρους που κρατούνται στη Γάζα, παρουσιάζοντάς τους όλους με το όνομα "Ρον Αράντ", του Ισραηλινού πιλότου που αγνοείται από το 1988.

20 Σεπ 2025 | 09:27

Ο στρατός του Ισραήλ προειδοποιεί: Θα πλήξουμε την πόλη της Γάζας με "ισχύ άνευ προηγουμένου"

Ο στρατός του Ισραήλ προειδοποίησε χθες Παρασκευή ότι θα πλήξει με "ισχύ άνευ προηγουμένου" την πόλη της Γάζας.

ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ 20 Σεπ 2025 | 08:38

Επίθεση τουρκικών ΜΜΕ στον Αδωνι Γεωργιάδη: "Έλληνας υπουργός στοχοποιεί την Τουρκία, η Ελλάδα πήρε θέση υπέρ του Ισραήλ"

Στο στόχαστρο της τουρκικής Milliyet βρέθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τις δηλώσεις του για την στρατηγική σχέση Ελλάδας – Ισραήλ.

ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΚΚΕΝΩΣΟΥΝ 19 Σεπ 2025 | 22:52

Η Γάζα φλέγεται: Άμαχοι και παιδιά χάνουν τις ζωές τους - Συνεχίζονται οι επιδρομές του Ισραήλ

Σχεδόν μισό εκατομμύριο Παλαιστίνιοι έχουν εκκενώσει την πόλη, τη στιγμή που η ευρεία χερσαία επιχείρηση με κωδική ονομασία "Άρματα του Γεδεών" βρίσκεται στην τέταρτη ημέρα της

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ 19 Σεπ 2025 | 20:39

Συμβούλιο Ασφαλείας ΟΗΕ: Επανέρχονται στις 27/9 οι κυρώσεις κατά του Ιράν για το πυρηνικό πρόγραμμα - Τι ψήφισε η Ελλάδα

Το Ισραήλ κάλεσε σήμερα τον κόσμο να αποτρέψει "οπωσδήποτε" το Ιράν να αποκτήσει ατομική βόμβα, μετά την ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ - Τι απαντά η Τεχεράνη

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ 19 Σεπ 2025 | 18:02

Καντονά: "Ήρθε η ώρα FIFA και UEFA να αποκλείσουν το Ισραήλ από τις ποδοσφαιρικές διοργανώσεις"

Ο Ερίκ Καντονά συνέκρινε την τρέχουσα κατάσταση με τα μέτρα που ελήφθησαν κατά της Ρωσίας μετά την εισβολή στην Ουκρανία

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΟΥ 19 Σεπ 2025 | 15:11

Ο Άδωνις Γεωργιάδης εξηγεί γιατί θαυμάζει το Ισραήλ: "Είναι θαύμα της σύγχρονης ανθρωπότητας, μακάρι να τους μοιάσουμε"

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρέθεσε τους λόγους για τους οποίους έχει στηρίξει το Ισραήλ δημόσια, παρά την κατακραυγή για την ανθρωπιστική καταστροφή στη Γάζα.

ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ 19 Σεπ 2025 | 10:02

Γεωργιάδης για Γάζα: Σκληρές οι εικόνες με τα παιδιά, αλλά αυτό που γίνεται δεν είναι γενοκτονία [βίντεο]

"Σε ένα λαό που πριν από 30 χρόνια ήταν 3 εκατ. και τώρα είναι 8 δεν μπορεί να υπάρξει γενοκτονία, είναι παράλογο αθροιστικά" είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 19 Σεπ 2025 | 07:55

Ένταση στο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως: Ισραηλινός επιτέθηκε σε εκδότρια με αφορμή μια παλαιστινιακή σημαία

Επεισόδιο σημειώθηκε στο 53ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Πεδίον του Άρεως, όταν Ισραηλινός επισκέπτης φέρεται να επιτέθηκε λεκτικά σε εκδότρια, με αφορμή μια παλαιστινιακή σημαία.

ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ 19 Σεπ 2025 | 07:47

Το Ισραήλ συνεχίζει το ανελέητο σφυροκόπημα στην πόλη της Γάζας - Βέτο των ΗΠΑ σε σχέδιο ψηφίσματος του ΟΗΕ

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ συνέχισαν τους εντατικούς βομβαρδισμούς τους στην πόλη της Γάζας, όπου έχουν εξαπολύσει μείζονα χερσαία επιχείρηση.

ΚΑΥΣΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ 18 Σεπ 2025 | 23:59

"Ας βομβαρδίσουμε τη Σικελία για να νικήσουμε τη μαφία": Ιταλοί καλλιτέχνες αντιδρούν στη στάση της Μελόνι για τη Γάζα

Ο Σικελιανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Πιφ τοποθετήθηκε με ένα ειρωνικό σχόλιο μέσα από βίντεο που δημοσίευσε

ΜΠΛΟΚΟ 18 Σεπ 2025 | 23:34

Εργαζόμενοι στο λιμάνι της Ραβένα μπλόκαραν τη φόρτωση κοντέινερ με πυρομαχικά για το Ισραήλ

Oι λιμενεργάτες αρνήθηκαν να τα φορτώσουν και ο δήμος στήριξε την πρωτοβουλία τους μέσω της εταιρίας που διαχειρίζεται τον χώρο του λιμανιού

ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΑΝ ΘΥΜΑΤΑ 18 Σεπ 2025 | 23:28

Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ [βίντεο]

Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για επίθεση των Χούθι, ενώ μεταδίδουν βίντεο από κάμερα ασφαλείας ξενοδοχείου που κατέγραψε τη στιγμή της συντριβής του drone στον περίβολο του κτιρίου

«ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ» 18 Σεπ 2025 | 18:28

Γιατί ο Νετανιάχου έδωσε εξηγήσεις για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ: "Το Ισραήλ δεν τον σκότωσε - "Τερατώδη ψέματα"

Με μία βιντεοσκοπημένη δήλωση απάντησε ο Νετανιάχου στις θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν το Ισραήλ να εμπλέκεται στη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ.

ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ 18 Σεπ 2025 | 16:04

Κακός οιωνός για τη Γάζα: Οι τηλεπικοινωνίες και διαδίκτυο διεκόπησαν στον θύλακα καθώς τα ισραηλινά άρματα προελαύνουν

Ένδειξη ότι οι χερσαίες επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα πιθανόν να κλιμακωθούν άμεσα

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΜΕ 18 Σεπ 2025 | 16:04

Νέες απειλές της Τουρκίας στην Κύπρο: Μην εξοπλίζεστε από το Ισραήλ, ίσως υπάρξουν επικίνδυνες συνέπειες

Οι ενέργειες αυτές "θα μπορούσαν να υπονομεύσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα στο νησί" αναφέρουν πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ 18 Σεπ 2025 | 07:42

Μαζική έξοδος των Παλαστινίων από τη Γάζα: Δεκάδες νεκροί, αμείωτοι οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Μέρα και νύχτα, με τα πόδια, με επιβατικά αυτοκίνητα, με κάρα που σέρνουν γαϊδούρια, με φορτηγά, χιλιάδες Παλαιστίνιοι έφευγαν χθες από την πόλη της Γάζας, όπως διέταξε ο ισραηλινός στρατός.

540 ΝΕΚΡΟΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ 17 Σεπ 2025 | 23:24

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Οργή για τον θάνατο νοσηλευτή από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στην Γάζα

Ο νοσηλευτής, Χουσέιν Αλνατζάρ, ήταν πατέρας τριών παιδιών και εργαζόταν στην ιατρική κλινική της διεθνούς οργάνωσης στην Ντέιρ αλ Μπάλα και τη Χαν Γιούνις

ΜΠΕΖΑΛΕΛ ΣΜΟΤΡΙΧ 17 Σεπ 2025 | 22:32

Απίστευτος κυνισμός από Ισραηλινό υπουργό: "Χρυσωρυχείο ακινήτων" η Γάζα - "Μιλάμε με ΗΠΑ για το πώς θα τη μοιράσουμε"

Σύμφωνα με τα εβραϊκά μέσα ενημέρωσης, ο ακροδεξιός υπουργός δήλωσε σε συνέδριο ακινήτων στο Τελ Αβίβ ότι "στη Γάζα υπάρχει μια πραγματική ευκαιρία ακινήτων που αποδίδει τα έξοδά της" και πως έχει "ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Αμερικανούς"

ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 17 Σεπ 2025 | 15:40

Ευρωπαϊκή Επιτροπή: Προτείνει εμπορικές κυρώσεις κατά του Ισραήλ και ορισμένων υπουργών της κυβέρνησης Νετανιάχου

"Ο στόχος δεν είναι να τιμωρηθεί το Ισραήλ. Ο στόχος είναι να βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση στη Γάζα", ανέφερε Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ, Κάγια Κάλας

ΑΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 17 Σεπ 2025 | 11:04

"Άρματα του Γεδεών ΙΙ": Μαζική έξοδος χιλιάδων Παλαιστινίων από τη Γάζα - Δεύτερη φάση της ισραηλινής επιχείρησης

Πάνω από 400.000 Παλαιστίνιοι έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις εστίες τους τα τελευταία 24ωρα - Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιχειρήσεις.

17 Σεπ 2025 | 06:41

Ισραηλινά τανκς στη Γάζα: Ανελέητοι βομβαρδισμοί, δεκάδες νεκροί και εκτοπισμένοι - Οι άμαχοι πληρώνουν το τίμημα

Με βομβαρδισμούς, αλλά και πυρά από άρματα μάχης το Ισραήλ επεκτείνει τις επιθέσεις του στο κέντρο του θύλακα. Οι εικόνες από τα νοσοκομεία είναι δραματικές.

ΚΟΛΑΣΗ 16 Σεπ 2025 | 20:51

Το Ισραήλ ισοπεδώνει τη Γάζα από γη και αέρα - Νέα βίντεο με άρματα μάχης - Χιλιάδες Παλαιστίνιοι προσπαθούν να διαφύγουν [εικόνες - βίντεο]

Ο ισραηλινός στρατός ισοπεδώνει τη μία πολυκατοικία μετά την άλλη στην πόλη της Γάζας - "Οι βομβαρδισμοί είναι τρελοί εδώ και ώρες" λένε οι Παλαιστίνιοι - Δυσβάστακτο το κόστος της διαφυγής για τους κατοίκους

ΕΠΙΘΕΣΗ 16 Σεπ 2025 | 18:56

Υεμένη: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε στρατιωτική υποδομή των Χούθι στο λιμάνι Χοντέιντα

Το τηλεοπτικό δίκτυο Al Masirah που πρόσκειται στους αντάρτες Χούθι μετέδωσε πως 12 ισραηλινοί βομβαρδισμοί έπληξαν αποβάθρες του υεμενίτικου αυτού λιμανιού.

ΠΕΜΠΤΗ ΧΩΡΑ 16 Σεπ 2025 | 18:04

Eurovision: Και η Ισπανία απειλεί με απόσυρση από τον διαγωνισμό τραγουδιού αν δεν αποχωρήσει το Ισραήλ

Η απόφαση της Ισπανίας να αποσυρθεί από τη Eurovision αν δεν αποχωρήσει το Ισραήλ ενδέχεται να προκαλέσει τριγμούς στη διοργάνωση.

16 Σεπ 2025 | 14:41

Γάζα: Με δύο μεραρχίες, τεθωρακισμένα και ελικόπτερα Απάτσι προελαύνει το Ισραήλ - Φεύγουν χιλιάδες Παλαιστίνιοι

Σε εξέλιξη η επιχείρηση "Άρματα του Γεδεών II" του ισραηλινού στρατού για την εξάλειψη της Χαμάς από τη Γάζα - Με δύο μεραρχίες τεθωρακισμένων - Τουλάχιστον 68 Παλαιστίνιοι νεκροί

ΕΝΤΟΛΕΣ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ 16 Σεπ 2025 | 11:19

Χερσαία επιχείρηση στη Γάζα: "Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία", λέει ο ΟΗΕ - Νετανιάχου: "Θα γίνουμε σούπερ Σπάρτη"

Εντολή εκκένωσης για τους κατοίκους της πόλης της Γάζας έχει εκδώσει ο ισραηλινός στρατός - Για πρώτη φορά ο ΟΗΕ λέει ότι το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα.

"ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ" 16 Σεπ 2025 | 10:13

Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Γεωργιάδη ότι "κακώς αναγνωρίζουμε" το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο - Κάλυψη από Π. Μαρινάκη

"Κακώς αναγνωρίζει η χώρα" το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, προκειμένου να υποστηρίξει το καθεστώς του Ισραήλ. Εντονες πολιτικές αντιδράσεις.

16 Σεπ 2025 | 06:30

"Η Γάζα καίγεται": Το Ισραήλ ξεκίνησε χερσαία επιχείρηση για την κατάληψη της πόλης - Σφοδροί βομβαρδισμοί

Ο ισραηλινός στρατός ξεκίνησε χερσαία επίθεση τη Δευτέρα για να καταλάβει την πόλη της Γάζας - Γίνονται μαζικοί κι ασταμάτητοι βομβαρδισμοί.

ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΚΥΡΩΣΕΙΣ 15 Σεπ 2025 | 23:58

Νετανιάχου: "Αναγκαία η επένδυση σε επιχειρήσεις επιρροής" - Θέλει να ανατρέψει την απομόνωση του Ισραήλ

Σε μια σπάνια αναγνώριση της απομόνωσης που προκύπτει από τη διεθνή κριτική για τον πόλεμο του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ανέφερε ότι το Ισραήλ βρίσκεται αντιμέτωπο με οικονομική απειλή κυρώσεων

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ 15 Σεπ 2025 | 23:47

Η Ισπανία ακύρωσε σύμβαση ύψους 700 εκατ. ευρώ για εκτοξευτήρες ρουκετών ισραηλινής κατασκευής

Η σύμβαση αυτή, που ανατέθηκε σε κοινοπραξία ισπανικών εταιριών, προέβλεπε την απόκτηση 12 συστημάτων εκτόξευσης πυραύλων υψηλής κινητικότητας από τον ισραηλινό όμιλο Elbit Systems

ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΡ 15 Σεπ 2025 | 18:56

Επίθεση Ερντογάν στον Νετανιάχου: "Σκοπεύει να βυθίσει τη Μέση Ανατολή στο χάος" - Ζήτησε κυρώσεις στο Ισραήλ

Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε το Ισραήλ ότι διαπράττει "γενοκτονία" και έκανε λόγο για μία "άπληστη και αιμοδιψή νοοτροπία μεταξύ των Ισραηλινών αξιωματούχων"

ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ 15 Σεπ 2025 | 18:16

Στην αντεπίθεση το Κατάρ: "Ο Νετανιάχου ονειρεύεται αραβική περιοχή ισραηλινής επιρροής" - Στη Ντόχα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Ισραήλ, θα μεταβεί αύριο στο Κατάρ, δήλωσε σήμερα Αμερικανός αξιωματούχος

ΣΤΟΝ ΑΝΤ1 15 Σεπ 2025 | 18:16

Γλυκερία για Ισραήλ: "Δεν είναι γενοκτόνος λαός, προστατεύουν τον εαυτό τους και το κράτος τους" [βίντεο]

"Δεν κατάλαβα γιατί έγινε όλος αυτός ο πόλεμος ειδικά με μένα - Εγώ έζησα τα γεγονότα της 7ης Οκτωβρίου, ήμουν εκεί και ήταν τραγικά αυτά που έγιναν" είπε η Γλυκερία

ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ 15 Σεπ 2025 | 15:29

Συνάντηση Νετανιάχου - Ρούμπιο: "Θα χτυπήσουμε τους ηγέτες της Χαμάς όπου κι αν βρίσκονται"

"Η επίσκεψη του Ρούμπιο είναι ένα σαφές μήνυμα ότι η Αμερική βρίσκεται στο πλευρό του Ισραήλ απέναντι στην τρομοκρατία", είπε ο Νετανιάχου.

ΠΡΩΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ 15 Σεπ 2025 | 11:04

Τσίπρας για τον αγνοούμενο Παλαιστίνιο σκηνοθέτη: Μας ντροπιάζει η στάση της ΕΕ και του κ. Μητσοτάκη

Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη και ΕΕ με αφορμή την επίθεση σε Παλαιστίνιο σκηνοθέτη από Ισραηλινούς.

ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΤΕΣ 14 Σεπ 2025 | 12:34

Καταδρομική επίθεση σε ξενοδοχείο ισραηλινών συμφερόντων στην Ομόνοια - Έριξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα

Άγνωστα άτομα αρχικά εκτόξευσαν μπογιές στους τοίχους και εν συνεχεία ανέγραψαν συνθήματα, όπως "Free Gaza" και " Λευτεριά στην Παλαιστίνη".

ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 12 Σεπ 2025 | 23:59

Η Χαμάς ανακοίνωσε ότι ο Χαλίλ Αλ Χάγια επέζησε από την ισραηλινή επιδρομή στην Ντόχα

Η Χαμάς δεν παρείχε φωτογραφίες ή αποδεικτικά στοιχεία για τη ζωή του Χάγια

ΠΟΙΟΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΑΝ 12 Σεπ 2025 | 19:36

ΟΗΕ: Απόφαση με συντριπτική πλειοψηφία για λύση δύο κρατών ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστίνη - Υπερψήφισε η Ελλάδα

Η επτασέλιδη δήλωση είναι το αποτέλεσμα διεθνούς διάσκεψης που πραγματοποιήθηκε στον ΟΗΕ τον Ιούλιο με οικοδεσπότες τη Σαουδική Αραβία και τη Γαλλία

ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ 12 Σεπ 2025 | 18:03

Αντιδράσεις στη Eurovision: Ποιες χώρες αποσύρονται από τον διαγωνισμό εξαιτίας του Ισραήλ

Από την πλευρά της, η EBU έχει δώσει παράταση στην προθεσμία μέχρι τα μέσα Δεκεμβρίου στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς να επιβεβαιώσουν τη συμμετοχή τους

12 Σεπ 2025 | 12:29

Το Φεστιβάλ Γάνδης ακύρωσε συναυλία με Ισραηλινό μαέστρο - Απολογείται ο Βέλγος πρωθυπουργός

Ακυρλωνει συναυλία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Μονάχου υπό την διεύθυνση του Ισραηλινού Λαχάβ Σάνι, διότι οι θέσεις του για τον πόλεμο στη Γάζα θεωρήθηκαν ασαφείς.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ 11 Σεπ 2025 | 23:47

Νετανιάχου: "Δεν θα υπάρξει παλαιστινιακό κράτος, αυτός ο τόπος ανήκει σε εμάς" - Υπέγραψε το εποικιστικό σχέδιο

Τον περασμένο μήνα, το σχέδιο Ε1 - το οποίο θα διαιρέσει τη κατεχόμενη Δυτική Όχθη και θα την αποκόψει από την Ανατολική Ιερουσαλήμ - έλαβε την τελική έγκριση

ΤΙ ΣΥΝΕΒΗ 11 Σεπ 2025 | 23:38

Ο ισραηλινός στρατός σημάδεψε με λέιζερ και απείλησε συνεργείο της ιταλικής Rai στη Δυτική Όχθη

Το περιστατικό έρχεται να προστεθεί στην πρόσφατη δολοφονία δημοσιογράφων από τον ισραηλινό στρατό στο νοσοκομείο Νάσερ στη Γάζα, που είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ 11 Σεπ 2025 | 16:11

Η Ryanair εξετάζει το ενδεχόμενο να μην επαναφέρει τις αεροπορικές συνδέσεις της με το Ισραήλ - Ο λόγος

"Νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό να μην μπούμε στον κόπο να επιστρέψουμε στο Ισραήλ... όταν υποχωρήσει η τρέχουσα βία", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Μάικλ Ο' Λίρι

11 Σεπ 2025 | 11:45

Energean: Ρεκόρ παραγωγής τον Αύγουστο - Eνίσχυση καθαρής κερδοφορίας στο 6μηνο

Η Energean σε ετήσια βάση καλύπτει περίπου το 50% των αναγκών του Ισραήλ σε φυσικό αέριο, ενώ η συνολική παραγωγή του ομίλου υπερβαίνει την ετήσια κατανάλωση της Ελλάδας.

«ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΟΦΗ ΑΠΟΦΑΣΗ» 11 Σεπ 2025 | 07:29

WSJ: Ο Τραμπ "τα έψαλλε" στον Νετανιάχου για την επίθεση κατά της Χαμάς στο Κατάρ

Επικαλούμενη πηγές της στην κυβέρνηση Τραμπ, η Wall Street Journal κάνει λόγο για τεταμένη συνομιλία των δυο ανδρών προχθές, λίγη ώρα μετά τον αεροπορικό βομβαρδισμό.

ΥΕΜΕΝΗ 10 Σεπ 2025 | 23:43

Τουλάχιστον 35 νεκροί και 131 τραυματίες από τα ισραηλινά πλήγματα εναντίον θέσεων των Χούθι

Ο προηγούμενος απολογισμός των Χούθι έκανε λόγο για τουλάχιστον εννέα νεκρούς και 118 τραυματίες

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΝΤΟΧΑ 10 Σεπ 2025 | 22:32

Ο Νετανιάχου απειλεί το Κατάρ: "Απελάστε τη Χαμάς αλλιώς θα ξαναχτυπήσουμε"

Με ένα βίντεο στο οποίο μιλάει στα αγγλικά ο Νετανιάχου έστειλε αυστηρό μήνυμα στο Κατάρ και όχι μόνο

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ 10 Σεπ 2025 | 19:23

Υεμένη: Εννέα νεκροί και 118 τραυματίες από τις ισραηλινές επιδρομές, σύμφωνα με τους Χούθι

Μεταξύ των στόχων των επιδρομών ήταν το κτίριο που στεγάζει τα μέσα ενημέρωσης των Χούθι.

ΚΟΜΙΣΙΟΝ 10 Σεπ 2025 | 11:29

Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη θα φτιάξει τείχος από drone, απάντηση στην παραβίαση του εναέριου χώρου της Πολωνίας

Την ετήσια ομιλία της για την Κατάσταση της Ένωσης εκφωνεί από το Στρασβούργο η πρόεδρος της Κομισιόν.

ΠΩΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ 09 Σεπ 2025 | 23:53

Χτύπημα του Ισραήλ στη Ντόχα: Η πρώτη επίθεση που δέχεται το Κατάρ στα 50 χρόνια ανεξαρτησίας του

Ενώ στρατιωτικές δυνάμεις του Κατάρ συμμετείχαν στον Πόλεμο του Κόλπου του 1990-91, όταν το Ιράκ εισέβαλε στο Κουβέιτ, το Κατάρ δεν δέχτηκε το ίδιο επίθεση

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 09 Σεπ 2025 | 23:17

Χτύπημα του Ισραήλ στη Ντόχα: Ο Τραμπ υποσχέθηκε στον εμίρη του Κατάρ ότι "δεν θα ξανασυμβεί"

Η τοποθεσία που επελέγη για το πλήγμα έφερε σε "πολύ άβολη θέση" τον Τραμπ, πρόσθεσε, σημειώνοντας ωστόσο ότι "η εξόντωση της Χαμάς είναι ένας σημαντικός στόχος"

ΧΤΥΠΗΜΑ 09 Σεπ 2025 | 20:12

Κατάρ: Ποιοι είναι οι δύο ηγέτες της Χαμάς που το Ισραήλ προσπάθησε να εξοντώσει στην Ντόχα - Έξι οι νεκροί

Το Ισραήλ επιτέθηκε σε κτίριο στην Ντόχα του Κατάρ, στοχεύοντας σε ηγετικά στελέχη της Χαμάς, μεταξύ των οποίων ο Χαλίλ αλ Χάγια και ο Χαλέντ Μασάλ - Αισιοδοξία στο Τελ Αβίβ ότι εξοντώθηκαν, διαψεύδει η Χαμάς

ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 09 Σεπ 2025 | 20:03

Νετανιάχου: Εγώ διέταξα την επίθεση εναντίον ηγετών της Χαμάς στο Κατάρ

Στον απόηχο της χθεσινής φονικής επίθεσης στην Ιερουσαλήμ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ 09 Σεπ 2025 | 19:41

Η Τουρκία καταδικάζει την επίθεση στην Ντόχα: "Το Ισραήλ έχει υιοθετήσει την τρομοκρατία ως κρατική πολιτική"

"Το Ισραήλ δεν στοχεύει στην επίτευξη ειρήνης, αλλά μάλλον στη συνέχιση του πολέμου", τόνισε το τουρκικό ΥΠΕΞ.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ 09 Σεπ 2025 | 18:26

Χτύπημα του Ισραήλ στην Ντόχα: Επιβεβαιώνει η Χαμάς το πλήγμα σε διαπραγματευτές της - "Δεν θα το ανεχθούμε", λέει το Κατάρ

Δύο πηγές της Χαμάς είπαν στο Reuters ότι τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας επιβίωσαν από την ισραηλινή επίθεση

ΝΕΚΡΟΙ ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ 09 Σεπ 2025 | 16:49

Ισραήλ: Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανέλαβε την ευθύνη για την αιματηρή επίθεση στην Ιερουσαλήμ

"Οι ταξιαρχίες Αλ-Κάσαμ αναλαμβάνουν την ευθύνη για την επίθεση", αναφέρει η ανακοίνωση

09 Σεπ 2025 | 10:07

Εντολή εκκένωσης της Γάζας εξέδωσε ο στρατός του Ισραήλ

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε καλέσει ήδη από χθες, Δευτέρα, τους κατοίκους της πόλης της Γάζας "να φύγουν τώρα".

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ 08 Σεπ 2025 | 23:27

Επιστολή Λάνθιμου και 1.500 σκηνοθετών και ηθοποιών: "Σταματάμε να συνεργαζόμαστε με ισραηλινές εταιρείες"

"Αυτήν τη στιγμή της κρίσης, όπου πολλές από τις κυβερνήσεις μας επιτρέπουν τη σφαγή στη Γάζα, οφείλουμε να κάνουμε ό,τι είναι εντός των δυνάμεών μας για να απαντήσουμε σε αυτήν τη συνενοχή" γράφουν στην ανοιχτή επιστολή

ΔΗΛΩΣΕΙΣ 08 Σεπ 2025 | 19:39

Νετανιάχου για επίθεση στην Ιερουσαλήμ: "Μας υπενθυμίζει ότι αγωνιζόμαστε εναντίον του απόλυτου κακού"

"Βρισκόμαστε σε πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας σε πολλά μέτωπα", δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

ΠΥΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΡΑΜ ΚΑΙ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ 08 Σεπ 2025 | 11:09

Τρομοκρατική επίθεση στην Ιερουσαλήμ με 5 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες - "Εξουδετερώθηκαν" οι δύο δράστες

Έξι τραυματίες από την επίθεση στην Ιερουσαλήμ νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

ΙΣΡΑΗΛ-ΧΑΜΑΣ 08 Σεπ 2025 | 07:28

Ο Τραμπ βλέπει σύντομα συμφωνία για τη Γάζα - Η "τελευταία προειδοποίηση" προς τη Χαμάς για τους ομήρους

Ο Τραμπ πρόσθεσε πως πιστεύει πως όλοι οι όμηροι θα επιστραφούν, νεκροί και ζωντανοί.

ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ "8" 07 Σεπ 2025 | 21:42

Eurobasket 2025: Νίκη για την Εθνική επί του Ισραήλ με 84-79 με θωρηκτό τον Γιάννη και τώρα... Λιθουανία

Όσο κι αν ήθελε το Ισραήλ να γίνει η ομάδα που θα έκανε την τρίτη... έκπληξη στη φάση των "16", μετά τον αποκλεισμό της Σερβίας και της Φινλανδίας, ο "Greek Freak" είχε αντίθετη... άποψη!

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΘΥΜΑΤΑ 07 Σεπ 2025 | 20:07

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει την κατεδάφιση της Γάζας: Ισοπέδωσε κι άλλη πολυκατοικία [βίντεο]

Ο Παλαιστίνιος εκπρόσωπος της υπηρεσίας Πολιτικής Άμυνας του θύλακα, Μαχμούντ Μπασάλ, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το κτίριο "βομβαρδίστηκε από την ισραηλινή αεροπορία και δεν υπάρχουν τραυματίες από το πλήγμα"

ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΙΣΘΗΣΗ 07 Σεπ 2025 | 18:33

Eurobasket 2025: "Θα φέρω ένα... Μ-16 για να σταματήσω τον Γιάννη" - Η αμφιλεγόμενη δήλωση του προπονητή του Ισραήλ

Απόψε το παιχνίδι της Εθνικής με το Ισραήλ. Ο Ισραηλινός κόουτς ανέφερε πως ο καλύτερος τρόπος είναι να φέρει... M-16 για να σταματήσει τον Έλληνα σούπερ σταρ.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ 07 Σεπ 2025 | 17:25

Drone των Χούθι έπεσε σε πολιτικό αεροδρόμιο στο νότιο Ισραήλ - Εκτεταμένες ζημιές [εικόνες - βίντεο]

Την είδηση επιβεβαίωσε ο ισραηλινός στρατός, ο οποίος σημείωσε ότι οι αντάρτες Χούθι εκτόξευσαν πολλά drones, μερικά από τα οποία αναχαιτίστηκαν έξω από το Ισραήλ

07 Σεπ 2025 | 10:59

Η Ελλάδα ρίχνεται στη μάχη για την πρόκριση στους 8-Όλες οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της ημέρας

Η Εθνική Ελλάδας αντιμετωπίζει το Ισραήλ στο τελευταίο ματς της ημέρας στο EuroBasket 2025. Στόχος η πρόκριση στα προημιτελικά και ραντεβού με τη Λιθουανία.

"ΔΟΘΗΚΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ" 06 Σεπ 2025 | 16:40

Γάζα: Ο ισραηλινός στρατός ισοπέδωσε άλλα δύο πολυώροφα κτίρια μετά από εντολή εκκένωσης [βίντεο]

Ο ισραηλινός στρατός μέσω Χ ανακοίνωσε: "ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ: Πολυώροφο κτίριο που χρησιμοποιούνταν από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς στην περιοχή της πόλης της Γάζας"