«Παγώνουν» οι μισθοί των βουλευτών στην Αυστραλία

«Πάγωμα» στο μισθό των βουλευτών ετοιμάζει η κυβέρνηση Αμποτ, προκειμένου να «χρυσώσει το χάπι» για τις σκληρές περικοπές, τις αύξησεις φόρων και τις απολύσεις στο Δημόσιο.

pagwnoun-oi-misthoi-twn-bouleutwn-stin-australia
SHARE THIS
0
SHARES

Σε «πάγωμα» του μισθού των πολιτικών και των υψηλόβαθμων δημοσίων υπαλλήλων προχωρά η κυβέρνηση της Αυστραλίας, σε μια προσπάθεια να μετριάσει τις αντιδράσεις για τις επικείμενες σκληρές περικοπές, τις αυξήσεις φόρων και τις απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Από την 1η Ιουλίου «παγώνουν» οι μισθοί των πολιτικών και έτσι η αύξηση 2,4% που ήταν να τους χορηγηθεί δεν θα τους δοθεί

Οπως ανακοινώθηκε, από την 1η Ιουλίου «παγώνουν» οι μισθοί των πολιτικών και έτσι η αύξηση 2,4% που ήταν να τους χορηγηθεί δεν θα τους δοθεί. Αυτό σημαίνει πως ένας απλός βουλευτής θα χάσει 3.900 δολάρια και ο πρωθυπουργός, Τόνι Αμποτ, 10.000 δολάρια.

«Θα πρέπει να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα πως όλοι μας θα πρέπει να κάνουμε θυσίες για να ξαναγίνουν πλεονασματικοί οι προϋπολογισμοί μας. Οι πολιτικοί δεν μπορούν να αποτελούν εξαίρεση», είπε ο υπουργός Οικονομικών Τζο Χόκι.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν διαρρεύσει, ο προϋπολογισμός που θα κατατεθεί την Τρίτη θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, επιβολή ειδικού φόρου 2% σε άτομα που έχουν ετήσιο μισθό άνω των 180.000 δολαρίων, αύξηση του φόρου υγρών καυσίμων και αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 70 χρόνια από το 2035.

Η κυβέρνηση πιστεύει ότι τα σκληρά μέτρα θα έχουν «προσωρινό» πολιτικό κόστος και η εξυγίανση της οικονομίας θα της αποφέρει και εκλογικά οφέλη. Για την ώρα, πάντως, λόγω των επικείμενων μέτρων η δημοτικότητά της έχει υποστεί καθίζηση.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook