Πανάκριβα θα πληρώσουν Βρετανοί γονείς τις διακοπές στη Ρόδο

Με φυλάκιση κινδυνεύει ζευγάρι Βρετανών που πήρε τα παιδιά από το σχολείο και πήγε διακοπές στη Ρόδο παρά την αλλαγή της νομοθεσίας που απαγορεύει την αδικαιολόγητη απουσία των μαθητών!

panakriba-tha-plirwsoun-bretanoi-goneis-tis-diakopes-sti-rodo
|
SHARE THIS
0
SHARES

«Ακριβά» θα πληρώσει ένα ζευγάρι Βρετανών την απόφαση του να πάρει τα παιδιά από τα σχολείο και να πάνε οικογενειακές διακοπές μιας εβδομάδας στη Ρόδο σε περίοδο που είχε ξεκινήσει η σχολική χρονιά. Για κακή τους τύχη, η νομοθεσία άλλαξε λίγες μέρες αφότου έφυγαν για Ελλάδα.

Ο Στιούαρτ και η Νατάσα Σάδερλαντ παρουσιάστηκαν ενώπιον του τοπικού δικαστηρίου του Σρόφσαιρ για να δώσουν εξηγήσεις... δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε χρηματική ποινή. Αρνήθηκαν όμως να πληρώσουν το πρόστιμο των 2.000 στερλινών που τους επιβλήθηκε. Τώρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινή φυλάκισης τριών μηνών. Η οικογένεια ήρθε διακοπές στην Ελλάδα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Με βάση την αλλαγή του νόμου από 1ης Σεπτεμβρίου τα σχολεία στη Βρετανία δίνουν άδεια απουσίας στους μαθητές μόνο για έκτακτες περιπτώσεις. Οι διακοπές στην Ρόδο δεν είναι μια από αυτές... 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook