X

Μακελειό στη Ρωσία: Τουλάχιστον 8 νεκροί από επίθεση ενόπλου σε πανεπιστήμιο - Φοιτητές πηδούν από τα παράθυρα για να σωθούν [βίντεο]

Συναγερμός έχει σημάνει σε ρωσικό πανεπιστήμιο στην πόλη Περμ. Φοιτητές πηδούν από τα παράθυρα για να σωθούν από ένοπλο δράστη - Πληροφορίες για νεκρούς.

Γράφει: TheToc team

Τουλάχιστον πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι τραμαυτίστηκαν από το αιματηρό επεισόδιο με πυροβολισμούς που σημειώθηκε σε πανεπιστήμιο στο Περμ της Σιβηρίας.

Ο δράστης της ένοπλης επίθεσης είναι φοιτητής του Πανεπιστημίου και βρίσκεται στα χέρια των αστυνομικών ενώ φέρεται να σκοτώθηκε καθώς πρόβαλλε αντίσταση κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες τονίζουν πως ο 18χρονος, ονόματι Τιμούρ Μπεκμανσούροφ, είναι ο δράστης της επίθεσης και φέρεται να άφησε ένα μήνυμα στα social media, όπου περιγράφει τα κίνητρά του.

Νωρίτερα, φοιτητές και καθηγητές κλειδώθηκαν μέσα στα αμφιθέατρα, ενώ πλάνα που κυκλοφόρησαν στα social media, έδειξαν ανθρώπους να πηδούν από παράθυρα του Πανεπιστημίου για να σωθούν.

Διαβάστε Επίσης

"Άγνωστος εισήλθε στην πανεπιστημιούπολη και άνοιξε πυρ. Έχουμε πληροφορίες για τέσσερις τραυματίες. Όλες οι υπηρεσίες της πόλης και του πανεπιστημίου είναι σε επιφυλακή", επισημαίνει με ανακοίνωσή του το πανεπιστήμιο του Περμ.


Δείτε το βίντεο:

Σε βίντεο που δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο, φοιτητές εμφανίζονται να πηδούν από παράθυρα του πρώτου ορόφου, προκειμένου να σωθούν από τα πυρά.

Σύμφωνα με την Ρωσική Ανακριτική Επιτροπή, η οποία χειρίζεται τις έρευνες για μεγάλα εγκλήματα, ο ένοπλος ήταν φοιτητής του συγκεκριμένου πανεπιστημίου.

Η Ρωσία έχει αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με την οπλοκατοχή από πολίτες, αλλά κάποιες κατηγορίες όπλων διατίθενται προς πώληση, όπως όπλα για κυνήγι, για νόμιμη άμυνα ή για αθλήματα, αν οι επίδοξοι κάτοχοί τους περάσουν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Το πανεπιστήμιο Perm State βρίσκεται σε απόσταση 1.300 χιλιομέτρων ανατολικά της Μόσχας.