Πάνω από 200.000 αιτήσεις για μετανάστευση στον Αρη

Εισιτήριο χωρίς... επιστροφή στον Κόκκινο Πλανήτη, εκδίδει ολλανδική εταιρία - Τρελό ενδιαφέρον από 200.000 άτομα -Τέσσερις οι τυχεροί - Το 2025 η αποστολή

panw-apo-200000-aitiseis-gia-metanasteusi-ston-ari
|
SHARE THIS
0
SHARES

Το ίδρυμα Mars One ανακοίνωσε χθες ότι έχει εξασφαλίσει κορυφαίους προμηθευτές για την έναρξης αποστολής μη επανδρωμένου σκάφους το 2018, που περιλαμβάνει ένα ρομποτικό όχημα προσεδάφισης και έναν δορυφόρο επικοινωνιών.

Η Lockheed Martin έχει αναλάβει τη μελέτη κατασκευής του οχήματος προσεδάφισης, και η Surrey Satellite Technology θα κάνει τη μελέτη για το δορυφόρο.

Αυτή η πρώτη αποστολή θα επιδείξει την τεχνολογία που θα μπορούσε να περιλαμβάνεται σε μια μόνιμη εγκατάσταση ανθρώπων στον Αρη. Αν όλα πάνε καλά, και αυτό παραμένει ένα μεγάλο “αν, η πρώτη προσγείωση γήινων στον Αρη θα γίνει το 2025.

Ο ενθουσιασμός έχει ενταθεί από την πρώτη μεγάλη ανακοίνωση του σχεδίου τον περασμένο Απρίλιο. Περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν κάνει αίτηση για να γίνουν αστροναύτες, όπως ανακοίνωσε η Mars One. Και προφανώς, δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στον Άρη. Η τεχνολογία για ταξίδι επιστροφής δεν υπάρχει, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Η περίοδος υποβολής των αιτήσεων έκλεισε, και μέχρι το τέλος του έτους, η εταιρεία σχεδιάζει να ειδοποιήσει τους τυχερούς που περνούν στη δεύτερη φάση.

Αυτή θα είναι και πρώτη αποστολή στο διάστημα που χρηματοδοτείται με ιδιωτικά κεφάλαια. Η Mars One εκτιμά ότι το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης για τις μη επανδρωμένες αποστολές θα προέλθει από χορηγούς και εταίρους, και όχι με δημόσιες συνεισφορές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook