X

Παράδοξο: Οι Μυστικές Υπηρεσίες των ΗΠΑ είναι η... προσωπική φρουρά του προέδρου του Ιράν στη ΓΣ του ΟΗΕ [βίντεο]

Την ασφάλεια του Μασούντ Πεζεσκιάν και των υπόλοιπων Ιρανών αξιωματούχων έχει αναλάβει η Υπηρεσία Διπλωματικής Ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Γράφει: TheToc team

Μπορεί οι σχέσεις των ΗΠΑ με το Ιράν να βρίσκονται σε πολύ άσχημο σημείο εξαιτίας της πολύμηνης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή, ωστόσο, ο Ιρανός πρόεδρος Μασούντ Πεζεσκιάν βρίσκεται υπό την προστασία των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Την ασφάλεια των υπόλοιπων Ιρανών αξιωματούχων έχει αναλάβει η Υπηρεσία Διπλωματικής Ασφάλειας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ανέφεραν οι ίδιοι αξιωματούχοι.

Στα μέτρα ασφαλείας για τον Πεζεσκιάν και τα άλλα μέλη της ιρανικής αντιπροσωπείας συνδράμουν επίσης στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών της αστυνομίας της Νέας Υόρκης (NYPD), καθώς και ντετέκτιβ και περιπολικά που συνοδεύουν τις μετακινήσεις τους, σύμφωνα με αξιωματούχους που μίλησαν στο CNN.

Ως ιδρυτικό μέλος του ΟΗΕ, το Ιράν συμμετέχει εδώ και δεκαετίες στη Γενική Συνέλευση, ενώ επικεφαλής της αντιπροσωπείας του τα τελευταία χρόνια είναι ο πρόεδρος της χώρας.

Ωστόσο, η παρουσία της ιρανικής αντιπροσωπείας φέτος στις ΗΠΑ είναι πρωτοφανής για τα τελευταία χρόνια, καθώς πραγματοποιείται ενώ οι δύο χώρες παραμένουν σε εμπόλεμη κατάσταση.

Διαβάστε Επίσης