Follow us

Παρέμβαση του προέδρου της Κροατίας για τους χούλιγκαν: "Πήγαν για επεισόδια" αλλά αν τους κρατήσετε "θα είναι βεντέτα"

Για βεντέτα μιλά στην παρέμβασή του ο πρόεδρος της Κροατίας αν οι χούλιγκαν δεν απελευθερωθούν άμεσα - Αναγνωρίζει ωστόσο ότι κάποιοι πρέπει να λογοδοτήσουν, "αν φταίνε"... όπως λέει.

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Κροατία πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς

Αίσθηση προκαλεί η παρέμβαση του προέδρου της Κροατίας στην υπόθεση των χούλιγκαν που προκάλεσαν βίαια επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία οδήγησαν στον θάνατο του 29χρονου Μιχάλη, οπαδού της ΑΕΚ, τη Δευτέρα 6 Αυγούστου, μια ημέρα πριν τον αγώνα του τρίτου γύρου των προκριματικών του Champions League στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Ο πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι ελληνικές αρχές πρέπει να αφήσουν ελεύθερους στη συντριπτική τους πλειοψηφία τους Κροάτες συλληφθέντες, μέλη των οργανωμένων Bad Blue Boys που συγκρούστηκαν με τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Ο Μιλάνοβιτς δήλωσε είπε ότι η αστυνομία έχει το δικαίωμα να κρατήσει τους Κροάτες οπαδούς προφυλακισμένους για πέντε ημέρες.

"Περιμένω ότι πολύ σύντομα, και αυτό σημαίνει ότι εντός των πέντε ημερών που τους δίνει ο νόμος, θα ξεχωρίσουν οι υπεύθυνοι, αυτοί που είναι πραγματικά υπεύθυνοι, αν υπάρχουν" δήλωσε ο Κροάτης πρόεδρος και πρόσθεσε ότι οι πέντε ημέρες λήγουν.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Index.hr, ο Μιλάνοβιτς είπε ότι οι ελληνικές αρχές μπορούν να κρατήσουν και τους 100 κρατούμενους μέσω "κάποιου είδους τεχνητής κράτησης" αλλά ότι αυτό θα έχει στοιχεία "βεντέτας ή απόδοσης συλλογικής ευθύνης".

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Dnevnik Nova TV, ο πρόεδρος της Κροατίας δήλωσε μεν ότι δεν μπορεί να στηρίξει τους συλληφθέντες Κροάτες οπαδούς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, γιατί "πήγαν για να κάνουν επεισόδια", απέφυγε ωστόσο να τους αποδώσει τον χαρακτηρισμό "χούλιγκαν" και είπε ότι είναι πολίτες, που έχουν δικαιώματα, ενώ "οι συνθήκες της δολοφονίας, (του 29χρονου Μιχάλη), δεν έχουν διευκρινιστεί, δεν έχουν γίνει γνωστές".

Ο πρόεδρος της Κροατίας απάντησε και για επιστολή που του έχουν αποστείλει γονείς συλληφθέντων χούλιγκαν, ζητώντας του να παρέμβει.

"Για αυτή τη δημόσια επιστολή, ναι, την έχω δει. Αλλά ας βγάλουμε τους γονείς από τη μέση. Είναι ενήλικες, δεν τους έστειλαν οι γονείς τους εκεί, πήγαν μόνοι τους και κάποιοι θα λογοδοτήσουν για αυτό" δήλωσε.

Σημειώνεται, ότι οι δηλώσεις του Κροάτη προέδρου έγιναν την ώρα που συνολικά, για τα επεισόδια έξω από την "OPAP Arena" έχουν κριθεί προφυλακιστέοι 70 από τους 105 συλληφθέντες. Δύο από αυτούς είναι Έλληνες.

Διαβάστε Επίσης

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 14 Μαϊ 2024 | 07:42

Φρούριο το Opap Arena για τον τελικό Ολυμπιακού - Φιορεντίνα: Πώς θα φτάσουν οι χιλιάδες οπαδοί - Γιατί ανησυχεί η ΕΛΑΣ

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας για τον τελικό του Conference League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Φιορεντίνα στη Νέα Φιλαδέλφεια. Νέα σύσκεψη σήμερα.

OPAP ARENA 13 Μαϊ 2024 | 11:07

Ανησυχία για τον τελικό του Conference League στη Νέα Φιλαδέλφεια - Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με αξιωματούχους της UEFA

Εντός της ημέρας θα διεξαχθεί η πρώτη επιτελική σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας για τον τελικό του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Φιορεντίνα στην OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια.

13 Μαϊ 2024 | 10:25

Πέταξε για Κροατία με την Croatia Airlines

Χάρη στις γραφικές πόλεις και τις όμορφες παραλίες της, η Κροατία είναι ένας από τους πολύτιμους τουριστικούς θησαυρούς της Ευρώπης.

ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΦΟΝ ΝΤΕΡ ΛΑΙΕΝ 12 Μαϊ 2024 | 17:54

Αυστηρό μήνυμα Αθήνας σε Βόρεια Μακεδονία: Η ευρωπαϊκή σας πορεία εξαρτάται από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ανακοίνωση του ΥΠΕΞ μετά την επιλογή της νέας προέδρου της Βόρειας Μακεδονίας να αποκαλέσει τη χώρα της "Μακεδονία" - Κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΟΥ 26 Απρ 2024 | 15:39

Η Ελληνική Φιλοζωική Εταιρεία, αποχαιρετά τον μακροβιότερο πρόεδρό της, σκηνοθέτη και πολυβραβευμένο κινηματογραφιστή Κωστή Ζώη

Η εξόδιος ακολουθία του αείμνηστου Προέδρου μας Κωστή Ζώη, θα γίνει την Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου στο κοιμητήριο Βύρωνα στις 10.30πμ.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ 16 Μαϊ 2024 | 08:44

Στο Πεκίνο ο Πούτιν - Η θερμή χειραψία μπροστά στις κάμερες με τον Σι Τζινπίνγκ

Ο Σι Τζινπίνγκ τόνισε ότι η κυβέρνησή του είναι διατεθειμένη να ενισχύσει τις σινορωσικές σχέσεις.

ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ 16 Μαϊ 2024 | 07:26

Σλοβακία: Aνέκτησε τις αισθήσεις του o Ρόμπερτ Φίτσο μετά από πολύωρη χειρουργική επέμβαση [εικόνες-βίντεο]

Ο Σλοβάκος πρωθυπουργός Ρόμπερτ Φίτσο ανέκτησε τις αισθήσεις του έπειτα από πολύωρη χειρουργική επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.

ΤΟ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟ ΚΟΛΕΙ 16 Μαϊ 2024 | 07:15

Ο... Μέσσι κλέβει την παράσταση στο κόκκινο χαλί των Καννών: Ο τετράποδος πρωταγωνιστής της γαλλικής ταινίας της χρονιάς

Ποιος είναι ο Μέσσι που έκλεψε την παράσταση στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών.

ΠΟΛΕΜΟΣ 15 Μαϊ 2024 | 23:56

Η Χεζμπολάχ εξαπέλυσε επίθεση με drones εναντίον ισραηλινής στρατιωτικής βάσης κοντά στην Τιβεριάδα

Είναι το πρώτο πλήγμα της Χεζμπολάχ σε τόσο μεγάλη απόσταση εντός του ισραηλινού εδάφους, εδώ και επτά μήνες.

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΔΡΑΣΤΗΣ, ΑΣΑΦΗ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ 15 Μαϊ 2024 | 23:03
ΕΡΕΥΝΑ 15 Μαϊ 2024 | 22:27

Σοκάρουν οι καταγγελίες για ναρκώσεις και σεξουαλική παρενόχληση κοριτσιών από τον "μάγο" Ντέιβιντ Κόπερφιλντ

Η γνωριμία με τον Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, τον παγκοσμίου φήμης "μάγο", έμοιαζε με συγκίνηση μιας ζωής, αλλά σύντομα αποδείχθηκε με εφιάλτη.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15 Μαϊ 2024 | 22:11

Σλοβακία: Eξαιρετικά σοβαρή η κατάσταση του πρωθυπουργού Φίτσο - Επιτυχής η πολύωρη επέμβαση

Μάχη για τη ζωή του συνεχίζει να δίνει ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίτσο, ο οποίος δέχθηκε πέντε πυροβολισμoύς από 71χρονο συγγραφέα.

ΤΙ ΕΙΠΕ 15 Μαϊ 2024 | 21:26

"Το έκανα γιατί διαφωνώ με τις πολιτικές του"- Τα πρώτα λόγια του συγγραφέα που πυροβόλησε τον πρωθυπουργό της Σλοβακίας

Ο 71χρονος Γιουράι Τσιντούλα, από τον διάδρομο του αστυνομικού τμήματος ξεστόμισε τα πρώτα λόγια μετά την επίθεση - Ποιος είναι ο συγγραφέας που μιλούσε... κατά της βίας.