
Λάθος συναγερμός αποδείχθηκε τελικά η μεγάλη αστυνομική κινητοποίηση στο Παρίσι το μεσημέρι της Παρασκευής. Η γαλλική αστυνομία απέκλεισε το ιρανικό προξενείο στο Παρίσι νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς στο σημείο βρισκόταν ένας άνδρας για τον οποίο υπήρχε η εκτίμηση ότι απειλούσε να ανατιναχθεί. Αυτό είχε αναφέρει ο γαλλικός ραδιοφωνικός σταθμός Europe 1, σύμφωνα με το Reuters. Λίγο αργότερα, έγινε γνωστό ότι ο άνδρας συνελήφθη, αλλά όπως προέκυψε μετά από την έρευνα της αστυνομίας δεν είχε πάνω του εκρηκτικά.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας μπήκε στο προξενείο λίγο μετά τις 11 το πρωί και σύμφωνα με τη μαρτυρία ενός άλλου προσώπου εφέρετο να είχε πάνω του είτε χειροβομβίδα είτε γιλέκο με εκρηκτικά.
Η εφημερίδα Parisien μεταδίδει στον ιστότοπό της ότι, σύμφωνα με πολλούς μάρτυρες, ο άνδρας μπήκε στο προξενείο και έριχνε στο πάτωμα σημαίες λέγοντας ότι ζητούσε εκδίκηση για τον θάνατο του αδελφού του".

Δεν είναι σαφές αν υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση του περιστατικού αυτού με τις σημερινές εξελίξεις στη σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

Ισχυρές δυνάμεις των ειδικών μονάδων της γαλλικής αστυνομίας απέκλεισαν την περιοχή, καλώντας τους πολίτες να μην πλησιάζουν στο σημείο.

Το προξενείο του Ιράν βρίσκεται στη λεωφόρο Ιενά, στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού, κοντά στο Τροκαντερό.
BREAKING: French police have cordoned off the Iranian consulate in Paris where a man explosives is threatening to blow himself up - reports
— Insider Paper (@TheInsiderPaper) April 19, 2024
pic.twitter.com/GZ9W03fn6b
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr