«Πατάει πόδι» στην Κίνα η Apple με «όπλο» το iPhone

Μεγαλειώδη είσοδο στην κινεζική αγορά κάνει το iPhone- Συμφωνία της Apple με την China Mobile που εξυπηρετεί 760 εκατομμύρια πελάτες - Ποιοι είναι οι ηγέτες στην κινεζική αγορά smartphones

pataei-podi-stin-kina-i-apple-me-oplo-to-iphone
|
SHARE THIS
0
SHARES

Η αμερικανική εταιρεία  τεχνολογίας Apple Inc, ανακοίνωσε την Κυριακή τη σύναψη πολυετούς συμφωνίας με την εταιρεία τηλεπικοινωνιών China Mobile μέσω της οποίας θα φέρει τις νέες σειρές των προϊόντων της όπως το iPhone στην τεράστια κινεζική αγορά Η εμπορική συμφωνία θα ισχύσει από τις αρχές Ιανουαρίου του 2014.

Οι όροι της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκαν, αλλά η Apple έκανε γνωστό ότι οι λεπτομέρειες της τιμολόγησης και της διαθεσιμότητας των προϊόντων της iPhone 5S και 5C θα είναι διαθέσιμες σε μεταγενέστερη ημερομηνία. «Η Κίνα είναι μια εξαιρετικά σημαντική αγορά για την Apple και η συνεργασία μας με την China Mobile μας δίνει την ευκαιρία να φέρουμε το iPhone στους πελάτες του μεγαλύτερου δικτύου στον κόσμο» ανέφερε ο Τιμ Κοκ διευθύνων σύμβουλος της Apple, σε σχετική ανακοίνωση του.

Η εταιρεία China Mobile είναι κολοσσός στο χώρο των επικοινωνιών καθώς εξυπηρετεί περίπου 760 εκατομμύρια πολίτες. Η μετοχή της Apple την Παρασκευή έκλεισε στα 549,02 δολάρια, ενώ η αντίστοιχη της China Mobile στα 51,63 δολάρια.

H Kίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά smartphone με 1,2 δισεκατομμύρια χρήστες. Οι κινεζικές πωλήσεις σε iPhone είχαν σημειώσει μείωση καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν σε φθηνότερους ανταγωνιστές της Apple. Ηγέτες στην κινεζική αγορά smartphone είναι η Samsung, η Lenovo και η Coolpad. H Αpple κυκλοφόρησε στην αγορά μια φθηνότερη έκδοση του iPhone, το 5c

Ποιοι έχουν τη μερίδα του λέοντος στην κινεζική αγορά

Samsung 18,3%

Lenovo 12,6%

Coolpad 11%

ZTE 8,8%

Huawei 8,7%

Aλλες 41%

Το κέντρο έρευνας, Cantor Fitzgerald Research εκτιμά ότι η Apple θα μπορούσε να πουλήσει 24 εκατομμύρια iPhones το 2014 μόνο στους πελάτες της China Mobile. Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος η Apple πούλησε 102,4 εκατομμύρια iPhones τους πρώτες εννέα μήνες του 2013.

Φωτογραφία:Reuters

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook