
Ο πατέρας της 8χρονης Έμιλυ Χαντ, που θεωρούνταν νεκρή μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, δήλωσε ότι η οικογένεια μπορεί μόνο να ελπίζει ότι θα μπορέσει να την πάρει πίσω ζωντανή.
Η Έμιλυ Χαντ, πιστεύεται τώρα ότι είναι όμηρος της Χαμάς στη Γάζα.
Ο γεννημένος στο Δουβλίνο πατέρας της, Τόμας Χαντ, είχε αρχικά πληροφορηθεί ότι βρισκόταν ανάμεσα στους νεκρούς από την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς σε κιμπούτς.
Μιλώντας στο BBC News στο Ισραήλ, ο κ. Χαντ είπε ότι η οικογένειά του ζει πλέον με ελπίδα αφού τους είπαν οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας ότι η κόρη τους είναι πιθανότατα όμηρος.

"Τώρα - η μεγάλη πιθανότητα να βρίσκεται στη Γάζα - τώρα είναι ελπίδα, μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι μπορούμε να την πάρουμε πίσω ζωντανή", είπε.
Ο κ. Χαντ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι η Έμιλυ είχε πάει να μείνει στο σπίτι μίας φίλης της στο κιμπούτς, την ίδια ημέρα που η Χαμάς εξαπέλυσε τις επιθέσεις της.
Δύο ημέρες αργότερα οι ισραηλινές αρχές του είπαν ότι πίστευαν ότι ήταν νεκρή.
Αλλά τις τελευταίες ημέρες ένας αξιωματούχος της ιρλανδικής πρεσβείας στο Ισραήλ δήλωσε ότι οι εξετάσεις έδειξαν ότι το DNA της Emily δεν βρέθηκε μεταξύ των θυμάτων στο κιμπούτς Be'eri.
Μετά τις επιθέσεις, ο κ. Χαντ δήλωσε ανακουφισμένος που η κόρη του δεν πιάστηκε όμηρος, διότι φοβόταν για το τι θα μπορούσε να της συμβεί στη Γάζα. Αλλά τώρα δήλωσε ότι μετάνιωσε για τα σχόλια αυτά.

"Κατά κάποιο τρόπο μετανιώνω γι' αυτό - μόνο και μόνο εξαιτίας κάποιων πραγμάτων που είπα - κάποια πράγματα που μπορεί να την έθεταν σε κίνδυνο", είπε.
"Έχει τα γενέθλιά της αυτό το μήνα - δεν πρόκειται καν να μάθει ότι έχει γενέθλια - δεν θα υπάρξει τούρτα, ούτε πάρτι, ούτε φίλοι που θα γιορτάσουν".
"Θα εξακολουθεί να ζει εκεί μέσα στον τρόμο κάθε μέρα - τη θέλουμε πίσω για να την αγαπήσουμε ξανά, να την αγκαλιάσουμε ξανά - και να μην την αφήσω ποτέ από τα μάτια μου".
Η Emily βρισκόταν στο Κιμπούτς Be'eri, περίπου τρία μίλια από τη Γάζα, όταν η Χαμάς εξαπέλυσε την επίθεσή της.
Περισσότεροι από 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο κιμπούτς, οι οποίοι ήταν μεταξύ των περισσότερων από 1.400 Ισραηλινών που σκοτώθηκαν από τη Χαμάς, σε επιθέσεις σε όλο το νότιο Ισραήλ.
Δεκάδες άλλοι άνθρωποι από το κιμπούτς εξακολουθούν να αγνοούνται και πιστεύεται ότι ορισμένοι από αυτούς μπορεί να έχουν μεταφερθεί στη Γάζα ως όμηροι.
Η ετεροθαλής αδελφή της Έμιλυ, Νάταλι Χαντ, απηύθυνε έκκληση στην ιρλανδική κυβέρνηση να βοηθήσει "να την πάρει πίσω".
Κατά την τελευταία καταμέτρηση, οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας δήλωσαν ότι 242 άνθρωποι κρατούνταν όμηροι.
Μετά τις επιθέσεις, το Ισραήλ βομβαρδίζει τη Γάζα και ο στρατός του έχει πρόσφατα ξεκινήσει χερσαίες επιχειρήσεις.
Το υπουργείο Υγείας που διοικείται από τη Χαμάς δήλωσε ότι περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην περιοχή από την έναρξη του πολέμου πριν από ένα μήνα.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr