X

Πέντε κρατούμενοι άφησαν πίσω τους το Γκουαντάναμο

Τρεις Υεμενίτες και δύο Τυνήσιοι, οι οποίοι κρατούνταν στη στρατιωτική φυλακή των ΗΠΑ του Γκουαντάναμο για περισσότερα από δέκα χρόνια μεταφέρθηκαν στο Καζακστάν.

Γράφει: TheToc team

Τρεις Υεμενίτες και δύο Τυνήσιοι, οι οποίοι κρατούνταν στη στρατιωτική φυλακή των ΗΠΑ του Γκουαντάναμο για περισσότερα από δέκα χρόνια μεταφέρθηκαν στο Καζακστάν, ανακοίνωσε χθες Τρίτη το Πεντάγωνο. Αυτή ήταν η τελευταία σε μία σειρά από μεταφορές κρατουμένων με στόχο το κλείσιμο των εγκαταστάσεων.

Η μεταφορά των πέντε κρατουμένων έγινε μετά από αίτημα του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να επισπευσθεί η διαδικασία κλεισίματος του κέντρου κράτησης που καταγγέλλεται διεθνώς καθώς οι περισσότεροι κρατούμενοι εκεί δεν έχουν δικαστεί ούτε έχουν απαγγελθεί κατηγορίες εις βάρος τους.

Πριν από λίγες ημέρες δόθηκε στην δημοσιότητα η έκθεση της αμερικανικής Γερουσίας για τους βασανισμούς κρατουμένων από την CIA η οποία χαρακτηρίστηκε εθνική ντροπή για την Αμερική.