Περού : Πρωτόγονη φυλή εμφανίστηκε, επιτέθηκε και σκότωσε

Ιθαγενείς που ζουν απομονωμένοι στον Αμαζόνιο επιτέθηκαν με τόξα και βέλη σε χωριό στο Περού

perou--prwtogoni-fuli-emfanistike-epitethike-kai-skotwse
SHARE THIS
0
SHARES

Μέλη μιας φυλής ιθαγενών που ζει αποκομμένη από τον σύγχρονο πολιτισμό στο τμήμα του Αμαζονίου που ανήκει στο Περού επιτέθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε έναν οικισμό σε απομακρυσμένη περιοχή, ανακοίνωσαν οι περουβιανές αρχές χθες το βράδυ.

Κατά την επίθεση ένας ιθαγενής σκότωσε έναν χωρικό ρίχνοντάς του ένα βέλος με το τόξο του. Η επίθεση σημειώθηκε την περασμένη Παρασκευή, στην περιοχή Μάδρε δε Διός, από μέλη της φυλής Μάσκο Πίρο.

Η πρωτόγονη φυλή

Η φυλή Μάσκο Πίρο, τα μέλη της οποίας ζουν συνήθως σε όχθες ποταμών, είναι νομαδική. Τα μέλη της αποφεύγουν κάθε επαφή με άλλες κοινότητες. Ανθρωπολόγοι πιστεύουν ότι η φυλή αριθμεί περίπου 600 μέλη, που ζουν στη ζούγκλα, κοντά στα σύνορα με τη Βραζιλία.

Η έλξη τους για τα σύγχρονα εργαλεία

Μέλη της Μάσκο Πίρο έχουν συγκρουστεί με υλοτόμους, λαθροκυνηγούς και λαθρέμπορους ναρκωτικών που εισέβαλαν σε περιοχές όπου ζουν. Ανθρωπολόγοι εκτιμούν ότι τα σύγχρονα εργαλεία ασκούν τελευταία έλξη στους ιθαγενείς, που επιτίθενται σε απομακρυσμένα χωριά και σε καταυλισμούς τουριστών.

Πέρυσι περίπου 100 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από δύο χωριά στην περιοχή Μάδρε δε Διός, έπειτα από μια επιδρομή μελών της φυλής που απέσπασαν τρόφιμα και εργαλεία.

Οι αρχές του Περού απαγορεύουν κάθε σωματική επαφή με μέλη της Μάσκο Πίρο και άλλων απομονωμένων φυλών, κυρίως λόγω της έλλειψης ανοσίας των ιθαγενών σε πολλούς ιούς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook