Πιγκουίνος κολυμπά 8.000 χλμ καθε χρόνο για να συναντήσει τον σωτήρα του

Ενας πιγκουίνος κάθε χρόνο κάνει ένα ταξίδι 8.000 χιλιομέτρων προκειμένου να βρεθεί κοντά στον άνδρα που του έσωσε τη ζωή.

SHARE THIS
0
SHARES

Ενας πιγκουίνος κάθε χρόνο κάνει ένα ταξίδι 8.000 χιλιομέτρων από τη Γη του Πυρός κοντά στην Ανταρκτική έως τη Βραζιλία, προκειμένου να βρεθεί κοντά στον άνδρα που τον έσωσε από βέβαιο θάνατο, πριν από 5 χρόνια. Είναι μια διαφορετική ιστορία για μία μοναδική ιστορία, που έχει προκαλέσει συγκίνηση στα social media.

Η ιστορία αρχίζει το 2011, όταν ένας βραζιλιάνος συνταξιούχος ψαράς, ο Περέιρα ντε Σόουζα, βρήκε τον πιγκουίνο ετοιμοθάνατο και βουτηγμένο στο πετρέλαιο. Τον περιμάζεψε, τον ξέπλυνε και τον φρόντισε και ο πιγκουίνος έμεινε μαζί του για τους επόμενους 11 μήνες, ώσπου ο πιγκουίνος έφυγε για την Ανταρκτική.

Την επόμενη χρονιά όμως ο πιγκουίνος επέστρεψε στην ίδια παραλία που ο Σόουζα τον είχε βρει βουτηγμένο στο πετρέλαιο. Από τότε έχει ταξιδέψει άλλες πέντε φορές και πάντα βγαίνει στην ίδια παραλία όπου μένει ο 71χρονος Βραζιλιάνος.

«Αγαπάω αυτόν τον πιγκουίνο σαν να ήταν παιδί μου. Πιστεύω ότι και αυτός με αγαπάει» δήλωσε ο Σόουζα στο τηλεοπτικό δίκτυο Globo TV. Είναί ο μόνος άνθρωπος που εμπιστεύεται. Μόνο αυτό αφήνει να τον αγγίξει, να τον χαιδέψει και να τον ταΐσει σαρδέλες. 

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook