Πιτ Σόουζα για Ομπάμα:Ηταν τιμή να είμαι μάρτυρας της ιστορίας για 8 χρόνια

«Ηταν τεράστια τιμή να είμαι μάρτυρας της ιστορίας τα τελευταία 8 χρόνια» λέει ο Πιτ Σόουζα, κάνοντας την τελική του ανασκόπηση πριν το τέλος της θητείας του Ομπάμα.

Ελίνα Μαμμή
ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΙΝΑ ΜΑΜΜΗ
Πιτ Σόουζα για Ομπάμα:Ηταν τιμή να είμαι μάρτυρας της ιστορίας για 8 χρόνια

Ο φωτογράφος του Λευκού Οίκου και προσωπικός φωτογράφος του Ομπάμα τα τελευταία 8 χρόνια, ο Πιτ Σόουζα, έχει επιλέξει τις καλύτερες φωτογραφίες κάνοντας την τελική του ανασκόπηση, πριν η θητεια του λήξει τον Ιανουάριο.

«Η επεξεργασία αυτού του project είναι τόσο υποκειμενική και προσωπική» δήλωσε ο ίδιος, προσθέτοντας: «Ναι, υπάρχουν κάποιες ιστορικές στιγμές που περιλαμβάνονται σε αυτές τις φωτογραφίες, αλλά ως επί το πλείστον έψαχνα για στιγμές πίσω από τα παρασκήνια που προσφέρουν στους ανθρώπους μια πιο προσωπική ματιά στη ζωή του προέδρου και της πρώτης κυρίας».

Δείτε παρακάτω τις αγαπημένες φωτογραφίες του Σόουζα.

23 Φεβρουαρίου 2016

«Ο Πρόεδρος σε βαθιά σκέψη, προετοιμάζεται με το προσωπικό εθνικής ασφαλείας του πριν από τηλεδιάσκεψη με τους Ευρωπαίους ηγέτες». (Επίσημη φωτογραφία του Λευκού Οίκου από τον Pete Souza).

Πιτ Σόουζα για Ομπάμα:Ηταν τιμή να είμαι μάρτυρας της ιστορίας για 8 χρόνια

18 Φεβρουαρίου 2016

«Ο Πρόεδρος Ομπάμα παρακολουθεί τον χορό της Πρώτης Κυρίας με την Βιρτζίνια Μακλόριν 106 ετών στο Μπλε Δωμάτιο του Λευκού Οίκου, πριν από τη δεξίωση για τον εορτασμό του μήνα της αφροαμερικάνικής Ιστορίας.» (Επίσημη φωτογραφία του Λευκού Οίκου από τον Pete Souza)

Πιτ Σόουζα για Ομπάμα:Ηταν τιμή να είμαι μάρτυρας της ιστορίας για 8 χρόνια - εικόνα 2

12 Σεπτεμβρίου 2016

«Μετά από μια συνάντηση με τον ηθοποιό και ακτιβιστή ανθρώπινων δικαιωμάτων Τζορτζ Κλούνεϊ, ο Πρόεδρος του και τρεις από τους συναδέλφους του, κλήθηκαν να παίξουν μπάσκετ στο γήπεδο του Λευκού Οίκου». (Επίσημη φωτογραφία του Λευκού Οίκου από τον Pete Souza)

Πιτ Σόουζα για Ομπάμα:Ηταν τιμή να είμαι μάρτυρας της ιστορίας για 8 χρόνια - εικόνα 3

10 Μαρτίου 2016

«Τι τιμή να παρακολουθείς αυτά τα κορίτσια να μεγαλώνουν. Η Μάλια, μπροστά, και η Σάσα ήταν και οι δύο προσκεκλημένες στο επίσημο δείπνο που έγινε προς τιμήν του Πρωθυπουργού του Καναδά Τζάστιν Τρουντό του Καναδά και της συζύγου του». (Επίσημη φωτογραφία του Λευκού Οίκου από τον Pete Souza)

Πιτ Σόουζα για Ομπάμα:Ηταν τιμή να είμαι μάρτυρας της ιστορίας για 8 χρόνια - εικόνα 4

5 Ιανουαρίου 2016

«Με το φως του ήλιου να εισέρχεται από το παράθυρο του Πράσινου Δωματίου, ο Πρόεδρος Ομπάμα ακούει τον Mark Barden, ο 7χρονος γιος του οποίου σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών του 2012 στο Δημοτικό Σχολείο Sandy Hook στο Newtown. Αργότερα, όπως ο ίδιος επεσήμανε στο East Room, άρχισε να κλαίει, ξαναφέρνοντας στο μυαλό του την ημέρα των πυροβολισμών. Αποκάλεσε αυτή την ημέρα την χειρότερη της προεδρίας του». (Επίσημη φωτογραφία του Λευκού Οίκου από τον Pete Souza)

Πιτ Σόουζα για Ομπάμα:Ηταν τιμή να είμαι μάρτυρας της ιστορίας για 8 χρόνια - εικόνα 5

16 Μαρτίου 2016

«Εντελώς αυθόρμητα ένα απόγευμα ο πρόεδρος ξεκίνησε να χορεύει στο Εξωτερικό Οβάλ γραφείο με την προσωπική βοηθό του Ferial Govashiri. Θυμάμαι, ότι την βοηθούσε να κάνει προπόνηση για τον επερχόμενο γάμο της». (Επίσημη φωτογραφία του Λευκού Οίκου από τον Pete Souza)

Πιτ Σόουζα για Ομπάμα:Ηταν τιμή να είμαι μάρτυρας της ιστορίας για 8 χρόνια - εικόνα 6

20 Μαρτίου 2016

«Λατρεύω αυτήν την εικόνα» μου είπε ο Πρόεδρος όταν είδε αυτή τη φωτογραφία. Για να πούμε την αλήθεια, αυτό λέει για κάθε φωτογραφία με τις κόρες του. (Επίσημη φωτογραφία του Λευκού Οίκου από τον Pete Souza)

Πιτ Σόουζα για Ομπάμα:Ηταν τιμή να είμαι μάρτυρας της ιστορίας για 8 χρόνια - εικόνα 7

22 Απριλίου 2016

«Είχα αυστηρές οδηγίες να μην βγω από το ελικόπτερο ενώ η Βασίλισσα Ελισάβετ πλησίαζε τον Προέδρο και την Πρώτη Κυρία. Γι 'αυτό και κάθισα κοντά στο πιλοτήριο για να τραβήξω αυτή τη φωτογραφία. Είναι μια φωτογραφία εν κινήσει η οποία σκέφτηκα ότι θα έδειχνε τον τρόπο υποδοχής του προέδρου από τη Βασίλισσα στο Κάστρο του Windsor.» (Επίσημη φωτογραφία του Λευκού Οίκου από τον Pete Souza)

Πιτ Σόουζα για Ομπάμα:Ηταν τιμή να είμαι μάρτυρας της ιστορίας για 8 χρόνια - εικόνα 8

22 Απριλίου 2016

«Αρχικά δεν ήταν σαφές αν θα μου επιτρεπόταν να φωτογραφίσω τη συνάντηση του Προέδρου με τον πρίγκιπα Τζορτζ. Αλλά το προηγούμενο βράδυ, το Παλάτι μου επέτρεψε την πρόσβαση κατά τη διάρκεια της επίσκεψης. Αυτή η φωτογραφία συγκέντρωσε τη μεγαλύτερη προσοχή, αλλά ενώ την τραβούσα το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν το πώς το τραπέζι στα δεξιά με εμπόδιζε να έχω μια καλύτερη γωνία για αυτή τη στιγμή». (Επίσημη φωτογραφία του Λευκού Οίκου από τον Pete Souza)

Πιτ Σόουζα για Ομπάμα:Ηταν τιμή να είμαι μάρτυρας της ιστορίας για 8 χρόνια - εικόνα 9

21 Ιουνίου 2016

«Για οκτώ χρόνια, ο Πρόεδρος Ομπάμα έχει κάνει πολλές επισκέψεις σε τραυματίες στρατιώτες στο Walter Reed National Military Medical Center». (Επίσημη φωτογραφία του Λευκού Οίκου από τον Pete Souza)

Πιτ Σόουζα για Ομπάμα:Ηταν τιμή να είμαι μάρτυρας της ιστορίας για 8 χρόνια - εικόνα 10

4 Αυγούστου 2016

«Με λίγα μέλη του προσωπικού να παρακολουθούν, ο Πρόεδρος Ομπάμα σβήνει τα κεριά μετά την έκπληξη του Αντιπροέδρου με τούρτα από cupcakes.» (Επίσημη φωτογραφία του Λευκού Οίκου από τον Pete Souza)

Πιτ Σόουζα για Ομπάμα:Ηταν τιμή να είμαι μάρτυρας της ιστορίας για 8 χρόνια - εικόνα 11

5 Αυγούστου 2016

«Όταν ο Stevie Wonder επισκέφτηκε τον Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος του περιέγραψε πολλά από τα αντικείμενα που βρίσκονται στο Οβάλ Γραφείο, συμπεριλαμβανομένης της προτομής του Δρ Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Τζούνιορ» (Επίσημη φωτογραφία του Λευκού Οίκου από τον Pete Souza)

Πιτ Σόουζα για Ομπάμα:Ηταν τιμή να είμαι μάρτυρας της ιστορίας για 8 χρόνια - εικόνα 12

7 Σεπτεμβρίου 2016

«Ο Πρόεδρος πίνει χυμό μέσα από μια καρύδα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Luang Prabang, στο Λάος. (Επίσημη φωτογραφία του Λευκού Οίκου από τον Pete Souza)

Πιτ Σόουζα για Ομπάμα:Ηταν τιμή να είμαι μάρτυρας της ιστορίας για 8 χρόνια - εικόνα 13

14 Οκτώβρη 2016

«Δεν είχε απομείνει σχεδόν καθόλου φως της ημέρας, όταν ο Πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία βγήκαν στο South Lawn για να κάνουν πρόποση στο προσωπικό του Λευκού Οίκου. (Επίσημη φωτογραφία του Λευκού Οίκου από τον Pete Souza)

Πιτ Σόουζα για Ομπάμα:Ηταν τιμή να είμαι μάρτυρας της ιστορίας για 8 χρόνια - εικόνα 14

21 Οκτώβρη 2016

«Ο Μπιλ Μάρεϊ βρέθηκε στον Λευκό Οίκο, όπου μαζί με τον Ομπάμα γύρισαν ένα χιουμοριστικό βίντεο για να προωθήσουν την υγειονομική περίθαλψη, παίζοντας γκολφ μέσα στο Οβάλ Γραφείο». (Επίσημη φωτογραφία του Λευκού Οίκου από τον Pete Souza)

Πιτ Σόουζα για Ομπάμα:Ηταν τιμή να είμαι μάρτυρας της ιστορίας για 8 χρόνια - εικόνα 15

31 Οκτώβρη, 2016

«Ο πρόεδρος ήταν έτοιμος να υποδεχθεί παιδιά της περιοχής για το Haloween όταν έπεσε πάνω στον Σούμπερμαν, τον γιο του υπουργού Τύπου Josh Earnest, στο Ισόγειο του Λευκού Οίκου». (Επίσημη φωτογραφία του Λευκού Οίκου από τον Pete Souza)

Πιτ Σόουζα για Ομπάμα:Ηταν τιμή να είμαι μάρτυρας της ιστορίας για 8 χρόνια - εικόνα 16

9 Νοεμβρίου 2016

«Ήταν το πρωί μετά τις εκλογές και ο πρόεδρος ήθελε να μιλήσει με τον Γραμματέα Τύπου Josh Earnest για το πώς θα μιλήσει στον Τύπο για την εκλογή του Τραμπ». (Επίσημη φωτογραφία του Λευκού Οίκου από τον Pete Souza)

Πιτ Σόουζα για Ομπάμα:Ηταν τιμή να είμαι μάρτυρας της ιστορίας για 8 χρόνια - εικόνα 17

8 Νοεμβρίου 2016

"Ο πρόεδρος είχε μόλις μπει στο γραφείο και στο πάτωμα καθόταν η Εβελιν, κόρη του του Chase Cushman, Διευθυντή Προγραμματισμού και Προόδου. Αμέσως στα γόνατα και άρισε να παίζει μαζί της με τη μπάλα». (Επίσημη φωτογραφία του Λευκού Οίκου από τον Pete Souza)

Πιτ Σόουζα για Ομπάμα:Ηταν τιμή να είμαι μάρτυρας της ιστορίας για 8 χρόνια - εικόνα 18

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ALL TIME CLASSIC 18 Σεπ 2020 | 07:44

Μέγκαν Μαρκλ: Ανακύκλωσε το απίθανο λευκό μπλέιζερ που είχε ξαναφορέσει όταν ήταν έγκυος

Σε μια από τις πρώτες εμφανίσεις της ως εγκυμονούσα, η Μέγκαν Μαρκλ είχε φορέσει ένα all time classic κομμάτι. H νέα της εμφάνιση.

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΣΤΟΝ 21Ο ΑΙΩΝΑ 18 Σεπ 2020 | 07:40

Χακί, ένα πολυβόλο & καμία τιάρα: H πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου στη λάσπη

Η πριγκίπισσα Ελισάβετ του Βελγίου αναδιαμορφώνει το τι σημαίνει να είσαι πριγκίπισσα στον 21ο αιώνα

ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ 17 Σεπ 2020 | 07:44

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα Μπαρμπέιντος της κάνουν "έξωση" - H πρωτοφανής κίνηση

Σε δύσκολη θέση η βασίλισσα Ελισάβετ μετά την απόφαση των Μπαρμπέιντος να πουν τέλος στην αποικιοκρατία & να γίνουν δημοκρατία. Τι σημαίνει αυτό για το παλάτι.

ΠΡΩΤΗ ΚΥΡΙΑ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ 17 Σεπ 2020 | 07:40

Η Μπριζίτ Μακρόν εξομολογείται: Ήμουν αβοήθητη και τρομοκρατημένη όταν έγινα μητέρα στα 21

Όλοι μιλούν για τις δυσκολίες της μητρότητας σε ώριμη ηλικία, αλλά η Μπριζίτ Μακρόν τονίζει ότι τα πράγματα είναι δύσκολα και για τις μητέρες σε νεαρή ηλικία.

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ SEX SYMBOL 16 Σεπ 2020 | 07:40

Σάρον Στόουν: Είναι ένα τεράστιο, βλακώδες ψέμα ότι η εμφάνιση δεν μετράει

"Δεν χρειάζεται να μείνεις ένα όμορφο κορίτσι για πάντα, είναι ωραίο να είσαι μια ενήλικη και έξυπνη γυναίκα" τονίζει η Σάρον Στόουν.

15 Σεπ 2020 | 18:29

Γιάννης Αντετοκούνμπο και Protergia μαζί κάνουν το αδύνατο να συμβεί

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Protergia ενώνουν τις δυνάμεις τους στον δρόμο προς την κορυφή.

15 Σεπ 2020 | 14:56

Το Deree – The American College of Greece δίνει ευκαιρίες για υψηλής ποιότητας εκπαίδευση μέσω υποτροφιών

Ασφαλείς σπουδές σε νέους που θέλουν να παραμείνουν στην Ελλάδα και να απολαύσουν όλα τα πλεονεκτήματα ενός διεθνούς ακαδημαϊκού περιβάλλοντος προσφέρει το Deree – Τhe American College of Greece μέσω των υποτροφιών του και του προγράμματος οικονομικής στήριξης.

14 Σεπ 2020 | 13:56

Kάθε αρχή και έξυπνη και στις σπουδές: Όλα όσα χρειάζεται ο φοιτητής στο νέο του ξεκίνημα βρίσκονται εδώ

Η MediaMarkt στο πλευρό του νέου φοιτητή, για να μην είναι το φοιτητικό σπίτι ένα μεγάλο, δύσκολο και ακριβό project.

ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΚΕΡΔΟΦΟΡΙΑΣ 13 Σεπ 2020 | 08:19

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα και το... μεγάλο ξεπούλημα

Με τα έσοδα να είναι σχεδόν μηδενικά και την οικονομική κατάσταση τραγική, η βασίλισσα Ελισάβετ αρχίζει να αξιοποιεί τα ακίνητά της με νέες, πρωτόγνωρες ιδέες.

ΑΝΙΨΙΑ ΤΗΣ ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑΣ ΝΤΑΙΑΝΑ 11 Σεπ 2020 | 07:54

Λαίδη Κίτι Σπένσερ: Το απίθανο φόρεμα Dolce Gabbana & η ώριμη γοητεία της

Η ανιψιά της πριγκίπισσας Νταϊάνα, Λαίδη Κίτι Σπένσερ, αν και μόλις 29 ετών έχει τη στόφα παλιάς σταρ του Χόλιγουντ.

ΤΟ "ΕΝΟΧΟ" ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ 09 Σεπ 2020 | 07:45

Ιβάνκα Τραμπ: Η αμερικανική "royal family" τα... πριγκιπόπουλα & το παλάτι

Η βγαλμένη από σελίδες περιοδικού οικογένεια της Πρώτης Κόρης της Αμερικής Ιβάνκα Τραμπ και το "παλάτι" όπου ζουν στην Ουάσινγκτον.

ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ JUNK FOOD 08 Σεπ 2020 | 07:40

Βασίλισσα Ελισάβετ: Τι τρώει η 94χρονη μονάρχης - Ο αυστηρός κανόνας διατροφής

Η βασίλισσα Ελισάβετ έχει τις αδυναμίες της στο junk food, ο βασικός κανόνας διατροφής που επιβάλλει στους σεφ του παλατιού.

07 Σεπ 2020 | 11:21

E-Learning του ΕΚΠΑ: 20 χρόνια, 400 προγράμματα και 90.000 απόφοιτοι

Υψηλό επίπεδο επιμορφωτικών προγραμμάτων με το κύρος του αρχαιότερου Πανεπιστημίου της Ελλάδας, με τις πλέον σύγχρονες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, μεθόδους και εργαλεία.