Follow us

Πόλεμος Ουκρανία: Απόγνωση και φόβος για τα παιδιά του Κιέβου, μετά τον βομβαρδισμό σχολείου

Από το ωστικό κύμα έσπασαν όλα τα παράθυρα του σχολείου, ενός από τα καλύτερα στο Ποντίλ, σε αυτό το προάστιο στο βορειοδυτικό Κίεβο

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
νηπιαγωγειο

Τα χείλη της Άννας Μαρίας Ρόμαντσουκ, μιας 14χρονης μαθήτριας, τρέμουν ακόμη, μετά τον βομβαρδισμό του σχολείου της, του "Γυμνασίου Αρ. 34" στο Κίεβο, νωρίς σήμερα το πρωί.

"Φοβήθηκα", λέει, σε σπαστά αγγλικά, με το πρόσωπο χλωμό, ενώ η μητέρα της η Οξάνα προσπαθεί να την παρηγορήσει. "Ελπίζω μόνο να πάνε όλα καλά".

Σε μικρή απόσταση από εκεί, ένα πτώμα σκεπασμένο με σεντόνι, ακριβώς δίπλα στον τεράστιο κρατήρα που άνοιξε ο ρωσικός πύραυλος ο οποίος έπεσε ανάμεσα στο σχολείο, έναν παιδικό σταθμό και διάφορα κτίρια διαμερισμάτων της σοβιετικής εποχής.

Από το ωστικό κύμα έσπασαν όλα τα παράθυρα του σχολείου, ενός από τα καλύτερα στο Ποντίλ, σε αυτό το προάστιο στο βορειοδυτικό Κίεβο που κάποτε έσφυζε από ζωή. Την ίδια τύχη είχε και ο γειτονικός παιδικός σταθμός που κοσμείται από έναν τεράστιο, ζωγραφιστό σκίουρο: τα παράθυρα έσπασαν και η στέγη του βούλιαξε.

Η Άννα Μαρία και η Οξάνα βρίσκονταν στο σπίτι τους όταν έγινε η έκρηξη, αφού τα σχολεία έχουν κλείσει μετά τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου και τα μαθήματα γίνονταν διαδικτυακά. Όμως οι κάτοικοι της συνοικίας εξήγησαν ότι στο σχολείο κατέφευγαν άμαχοι για να προστατευθούν από τις βόμβες και δεν καταλαβαίνουν γιατί στοχοθετήθηκε.

Πόλεμος Ουκρανία:  Απόγνωση και φόβος για τα παιδιά του Κιέβου, μετά τον βομβαρδισμό σχολείου

"Ο διευθυντής μας έγραψε και μας ζήτησε να έρθουμε να βοηθήσουμε, να καθαρίσουμε τα σπασμένα τζάμια", είπε η Τετιάνα Τερετσένκο, 41 ετών, με μια σκούπα στο χέρι. Η κόρη της, επίσης 14 ετών, κλαίει. "Ελπίζαμε να γυρίσουμε στο σχολείο. Κάναμε μάθημα εξ αποστάσεως, τώρα δεν ξέρουμε τι θα συμβεί".

Ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο είπε ότι ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 19 τραυματίστηκαν στην επίθεση. Μεταξύ των τραυματιών είναι και τέσσερα παιδιά.

Για τη Unicef, τα παιδιά της Ουκρανίας αντιμετωπίζουν "μια άμεση και εντεινόμενη απειλή". Τουλάχιστον 103 έχουν σκοτωθεί από την αρχή του πολέμου, τα τέσσερα από αυτά στο Κίεβο, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Έξι γυμνάσια και τέσσερα δημοτικά έχουν υποστεί ζημιές από τις συγκρούσεις και εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά εγκατέλειψαν τη χώρα. Εκατομμύρια άλλα όμως παραμένουν ακόμη στην Ουκρανία.

Διαβάστε Επίσης

νηπιαγωγειο

Η κατάσταση στο Κίεβο δεν είναι τόσο κρίσιμη όσο σε άλλες πολιορκημένες πόλεις, όπως στο Χάρκοβο και τη Μαριούπολη. Όμως η πρωτεύουσα δέχεται και αυτή αλλεπάλληλες επιθέσεις από τον ρωσικό στρατό τις τελευταίες ημέρες.

"Είναι ο απόλυτος παραλογισμός", εξεγείρεται ο Βλαντίμιρ Κλίτσκο, ο αδελφός του δημάρχου, που επισκέφθηκε το σημείο της επίθεσης. "Είναι εδώ στρατιωτική βάση;" διερωτάται.

Από την έκρηξη καταστράφηκε επίσης η πρόσοψη ενός κτιρίου διαμερισμάτων και το εσωτερικό του φαίνεται απ’ έξω, σαν να ήταν κουκλόσπιτο. Έξω, σε έναν χώρο όπου συνήθως έπαιζαν τα παιδιά, κομμάτια τσιμέντου και καμένα αυτοκίνητα.

νηπιαγωγειο

"Ένας στρατιώτης πρέπει να πολεμά έναν στρατιώτη, όχι τους πολίτες. Το χειρότερο σε όλα αυτά είναι ότι σκοτώνονται μικρά παιδιά και γυναίκες", παρατηρεί ο 53χρονος Ρομάν Βασιλένκο, ένας κάτοικος που λέει ότι έσπασαν η πόρτα και ένα παράθυρο του σπιτιού του από την έκρηξη.

Ο Βασιλένκο δείχνει ένα πιστοποιητικό που μαρτυρά ότι εργάστηκε ως "εκκαθαριστής" – ήταν δηλαδή ένας από τους ανθρώπους που πήγαν από τους πρώτους στο Τσερνομπίλ μετά το πυρηνικό δυστύχημα του 1986. Δείχνει επίσης στους δημοσιογράφους τις φωτογραφίες της κόρης και των εγγονών του που έφυγαν από τη χώρα και τώρα ζουν στη Ρουμανία.

Διαβάστε Επίσης

νηπιαγωγειο

Μέσα από τις τρύπες που έμειναν στους τοίχους αφού έσπασαν τα παράθυρα του Γυμνασίου Αρ. 34, μπορεί κανείς να πάρει μια ιδέα της ζωής πριν από τον πόλεμο: μια αφίσα με το αλφάβητο καρφωμένη στον τοίχο, δίπλα στον πίνακα. Στον χώρο, δεκάδες εθελοντές καθαρίζουν τα χαλάσματα, ελπίζοντας ότι κάποια μέρα το σχολείο θα λειτουργήσει ξανά.

Ο επαναλαμβανόμενος ήχος των ρουκετών θυμίζει ότι το σχολείο απέχει μόλις μερικά χιλιόμετρα από τη γραμμή του μετώπου, εκεί όπου βρίσκονται οι Ρώσοι στρατιώτες οι οποίοι επιχειρούν να περικυκλώσουν το Κίεβο.

κιεβο

Για τους Ουκρανούς, αυτός ο πόλεμος δεν έχει λογική.

"Ο παππούς μου είναι Ρώσος, εγώ είμαι Ουκρανή. Δεν καταλαβαίνω τον σκοπό όλων αυτών. Γιατί να σκοτωθούν τόσοι άνθρωποι;" λέει η 33χρονη Ίνα, μια άλλη κάτοικος της περιοχής. "Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε στην πολυκατοικία. Τα παιδιά κρύβονται στο σχολείο. Γιατί να υποφέρουν;" συνεχίζει η γυναίκα.

Ο φόβος μιας ρωσικής επίθεσης στο Κίεβο άδειασε την πρωτεύουσα των 3,5 εκατομμυρίων κατοίκων. Ο μισός πληθυσμός της έφυγε. Αλλά για την Τετιάνα Τερετσένκο, είναι αδύνατον να φύγει. "Πού να πάμε; Αυτή είναι η πόλη μας. Δεν θέλουμε να την αφήσουμε".

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

Πού θα απολαύσεις την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου και το "ματωμένο φεγγάρι" στην Αθήνα

Η τελευταία πανσέληνος του καλοκαιριού είναι εδώ (7/9), κι εμείς σου προτείνουμε τις καλύτερες εμπειρίες για να την υποδεχθείς με τον πιο ρομαντικό τρόπο.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΛΥΚΕΙΟ 07 Σεπ 2025 | 12:02

Εθνικό Απολυτήριο: Από το 2029 η εφαρμογή του νέου συστήματος - Τι προβλέπει

Από το σχολικό έτος 2029-2030 θα εφαρμοστεί το νέο σύστημα του Εθνικού Απολυτηρίου, το οποίο θα οδηγήσει σε αλλαγή του τρόπου εισαγωγής στα πανεπιστήμια το 2032.

ΠΟΥ ΠΟΝΤΑΡΕΙ 06 Σεπ 2025 | 21:22

Το στοίχημα του Πούτιν: Περιμένει την κατάρρευση της ουκρανικής οικονομίας πριν τη λήξη του πολέμου

Το πρόβλημα με την ειρηνευτική πρωτοβουλία του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ είναι ότι ο Πούτιν ποντάρει πως η κλεψύδρα της Ουκρανίας θα αδειάσει πρώτη

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ BBC 05 Σεπ 2025 | 23:13

Μεγάλες απώλειες για τη Ρωσία: 128.115 οι νεκροί στρατιώτες στον πόλεμο με την Ουκρανία

Το 54% όλων των νεκρών ήταν εθελοντές, επίστρατοι και καταδικασθέντες, για διάφορα αδικήματα, που στρατολογήθηκαν και εστάλησαν στον πόλεμο από φυλακές καταδίκων

ΑΝΑΛΥΣΗ 05 Σεπ 2025 | 22:44

New York Times: Η "στρατηγική αντοχής" της Ευρώπης για την Ουκρανία μέχρι να πείσει τον Τραμπ

Καθώς οι πιθανότητες για άμεσες συνομιλίες έχουν μειωθεί, οι Ευρωπαίοι ηγέτες στρέφουν πλέον τις ενέργειές τους στο να κρατήσουν τον Τραμπ δεσμευμένο στην ειρηνευτική προσπάθεια

ΝΕΟ ΟΠΛΟ 05 Σεπ 2025 | 17:39

Ουκρανία: Η ελίτ μονάδα drones της Ρωσίας "Rubicon" αλλάζει τον πόλεμο - Πώς οι Ρώσοι μαθαίνουν από τα λάθη τους

Οι ρωσικοί σχηματισμοί μη επανδρωμένων αεροσκαφών ήταν το κλειδί για την επιτυχία της Μόσχας στην απόκρουση της αντεπίθεσης της Ουκρανίας στην περιοχή του Κουρσκ, τον Αύγουστο του 2024

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΗΠΑ 05 Σεπ 2025 | 16:35

NBC: Οι ΗΠΑ εξετάζουν τη δημιουργία ουδέτερης ζώνης στην Ουκρανία που θα παρακολουθείται από drone και δορυφόρους

Η ουδέτερη ζώνη θα είναι μια μεγάλη αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή που θα χωρίζει το ρωσικό και το ουκρανικό έδαφος εντός της Ουκρανίας

ΑΠΟ ΤΟ ΒΛΑΔΙΒΟΣΤΟΚ 05 Σεπ 2025 | 10:10

Πούτιν: "Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία θα θεωρούνται νόμιμοι στόχοι - Ελάτε στη Μόσχα για διαπραγματεύσεις"

Την πρόταση που ο πρόεδρος της Ουκρανίας έχει ήδη απορρίψει ως "απαράδεκτη" επανέλαβε ο πρόεδρος της Ρωσίας - Ο Πούτιν καλεί τον Ζελένσκι για σύνοδο στη Ρωσία

ΟΥΚΡΑΝΙΑ 04 Σεπ 2025 | 18:43

Ζελένσκι: Οι σύμμαχοι έχουν ένα γενικό πλαίσιο για τις εγγυήσεις ασφαλείας - "Θα συμμετέχουν 26 χώρες" λέει ο Μακρόν

26 χώρες είναι έτοιμες να συμμετάσχουν στην στρατιωτική δύναμη εγγύησης της ειρήνης στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

ΗΠΑ 04 Σεπ 2025 | 17:55

Τραμπ προς "Συμμαχία των Προθύμων": Σταματήστε να αγοράζετε ρωσικό πετρέλαιο - Πιέστε την Κίνα

Ο Τραμπ συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης στη συνάντηση της "Συμμαχίας των Προθύμων", με επικεφαλής τον Μακρόν, με θέμα τη βοήθεια που θα μπορούσε να λάβει η Ουκρανία ενάντια στην επίθεση της Ρωσίας.

ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ 04 Σεπ 2025 | 11:30

Αθάνατη Ελλάδα: Γονείς έφτιαξαν μόνοι τους τα κουφώματα του σχολείου και ο εργολάβος τα... ξήλωσε

Γονείς συγκέντρωσαν το ποσό των 3.700 ευρώ προκειμένου να τοποθετήσουν νέα κουφώματα στο σχολείο και παράθυρα στις τουαλέτες των παιδιών τον περασμένο Απρίλιο.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ 03 Σεπ 2025 | 17:33

Πούτιν: Είμαι έτοιμος να συναντηθώ με τον Ζελένσκι, να έρθει στη Μόσχα - Υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ

"Πιστεύω ότι, αν υπάρχει κοινή λογική, είναι δυνατόν να συμφωνηθεί μια αποδεκτή επιλογή ή ένας αποδεκτός τρόπος για τον τερματισμό αυτής της σύγκρουσης" είπε ο Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία

03 Σεπ 2025 | 14:01

Πώς να μιλήσεις στα παιδιά για την πρώτη μέρα στο σχολείο;

Τα πρωτάκια χρειάζονται ενθάρρυνση και οι μεγαλύτεροι μαθητές που επιστρέφουν χρειάζονται ενσυναίσθηση.

ΑΠΟ ΚΙΝΑ 02 Σεπ 2025 | 15:52

Ερντογάν: Βρήκα θετική ανταπόκριση για μία αναβαθμισμένη συνάντηση Ρωσίας - Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ερντογάν ανέδειξε για μία ακόμη φορά τις τουρκικές πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ 02 Σεπ 2025 | 14:01

Πούτιν: Η Ρωσία δεν σκοπεύει να επιτεθεί στην Ευρώπη - Δεν θα αντιταχθούμε στην ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Ο Πούτιν δήλωσε πως οι ισχυρισμοί Ευρωπαίων ηγετών ότι η Ρωσία θα επιτεθεί μια μέρα βαθύτερα στην Ευρώπη είναι "υστερία" και "ιστορίες φρίκης".

ΦΙΑΣΚΟ 02 Σεπ 2025 | 10:31

Βαριές απώλειες για τη Βόρεια Κορέα στον πόλεμο της Ουκρανίας: Σκοτώθηκαν τουλάχιστον 2.000 στρατιώτες

Πριν από λίγες μέρες, ο Κιμ Γιονγκ Ουν συναντήθηκε με τις οικογένειες Βορειοκορεατών στρατιωτών που σκοτώθηκαν στην Ουκρανία.

ΜΕΤΑΤΟΠΙΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 01 Σεπ 2025 | 18:18

Aνάλυση: Πώς ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία άλλαξε το παγκόσμιο εμπόριο και δημιούργησε νέες συμμαχίες

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει αναδιαμορφώσει το παγκόσμιο εμπόριο και έχει σφυρηλατήσει νέες συμμαχίες.

ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ 01 Σεπ 2025 | 10:58

Φωτιά στην οροφή του Μουσικού Σχολείου Παλλήνης [εικόνες - βίντεο]

Συναγερμός σήμανε το πρωί της Δευτέρας, μετά από φωτιά που ξέσπασε στην Παλλήνη, πίσω από το κτήριο της Νομαρχίας στο Μουσικό Λύκειο της περιοχής.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΑ 01 Σεπ 2025 | 08:43

Πούτιν: Η συνάντηση με τον Τραμπ στην Αλάσκα άνοιξε το δρόμο για την ειρήνη στην Ουκρανία

Ο Πούτιν υπεραμύνθηκε της επίθεσής του στην Ουκρανία κατηγορώντας για άλλη μια φορά τη Δύση ότι προκάλεσε τη σύγκρουση.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 31 Αυγ 2025 | 21:49

Φον ντερ Λάιεν: Ευρωπαϊκά στρατεύματα στην Ουκρανία αλλά με αμερικανική κάλυψη - Το σχέδιό μας για τις εγγυήσεις ασφαλείας

"Ο Πρόεδρος Τραμπ μας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει αμερικανική παρουσία στο πλαίσιο του μηχανισμού ασφαλείας" είπε η πρόεδρος της Κομισιόν - Κάνει λόγο για "πολύ ακριβή σχέδια" της ΕΕ.

ΜΠΑΡΑΖ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ 31 Αυγ 2025 | 17:29

Ουκρανία: Το Κίεβο υπόσχεται να αντεπιτεθεί μετά τις ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές εγκαταστάσεις

Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πραγματοποίησαν επιθέσεις εναντίον ενεργειακών εγκαταστάσεων στην Ουκρανία

ΑΤΥΠΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΥΠΕΞ ΤΗΣ ΕΕ 30 Αυγ 2025 | 20:42

Διαφωνίες μεταξύ των κρατών-μελών της ΕΕ για τη διαχείριση των "παγωμένων" ρωσικών περιουσιακών στοιχείων

Η Κάγια Κάλλας δήλωσε ότι η ΕΕ θα εξετάσει τρόπους για το πώς θα χρησιμοποιήσει τα "παγωμένα" ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.

ΝΕΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 30 Αυγ 2025 | 17:17
ΑΝΘΡΩΠΟΚΥΝΗΓΗΤΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ 30 Αυγ 2025 | 15:32

Ουκρανία: Νεκρός από πυροβολισμούς ο βουλευτής Αντρίι Παρούμπι, πρώην πρόεδρος του κοινοβουλίου

Ο Ουκρανός βουλευτής Αντρίι Παρούμπι έπεσε νεκρός έπειτα από ένοπλη επίθεση στο Λβίβ

ΔΗΛΩΣΗ 30 Αυγ 2025 | 09:48

Λευκός Οίκος: Ο πρόεδρος Τραμπ συνεχίζει να εργάζεται για μια συνάντηση Πούτιν - Ζελένσκι"

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει στις 21 Αυγούστου ότι θα γνώριζε περισσότερα "τις επόμενες δύο εβδομάδες" για τις προοπτικές για ειρήνη

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 29 Αυγ 2025 | 19:42

Μακρόν: Ο Πούτιν θα έχει εξαπατήσει τον Τραμπ αν δεν δεχτεί να συναντηθεί με τον Ζελένσκι

Ο Εμανουέλ Μακρόν είπε ότι αν δεν γίνει τελικά η συνάντηση Ζελένσκι-Πούτιν "θα ζητήσουμε ξεκάθαρα να ληφθούν πρωτογενείς και δευτερογενείς κυρώσεις" σε βάρος της Ρωσίας.

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΖΕΛΕΝΣΚΙ 29 Αυγ 2025 | 17:48

Επιμένει ο Ζελένσκι: Οι συνομιλίες για τις εγγυήσεις ασφαλείας θα πρέπει να διεξαχθούν σε επίπεδο ηγετών

Ο Ουκρανός πρόεδρος είπε ότι θέλει οι σύμμαχοι να επικυρώσουν τυχόν εγγυήσεις ασφαλείας μέσω των αντίστοιχων κοινοβουλίων τους - Αντιδρά το Κρεμλίνο

ΗΜΕΡΑ ΠΕΝΘΟΥΣ ΣΤΟ ΚΙΕΒΟ 29 Αυγ 2025 | 11:49

Ρωσική επίθεση στο Κίεβο: Τους 23 έφτασαν οι νεκροί, 8 άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται

Ο Ζελένσκι ζήτησε για μία ακόμη φορά "ισχυρές κυρώσεις" εις βάρος της Ρωσίας προκειμένου να αναγκαστεί να σταματήσει τους βομβαρδισμούς και να βάλει τέλος στον πόλεμο.

3.350 ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΣ-ΑΕΡΟΣ 29 Αυγ 2025 | 07:31

Οι ΗΠΑ εγκρίνουν την πώληση πυραύλων αξίας 825 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία - Μετά τις μαζικές επιθέσεις της Ρωσίας

Η ανακοίνωση για την πώληση των πυραύλων αυτών, έγινε μετά τη ρωσική μαζική επιδρομή με εκατοντάδες πυραύλους και drones εναντίον του Κιέβου και άλλων περιοχών.

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΟΙΚΟΥ 28 Αυγ 2025 | 23:45

Λευκός Οίκος: Ο Τραμπ δεν ξαφνιάστηκε με την Ρωσική επίθεση στο Κίεβο - Θα κάνει δήλωση για το θέμα εντός της ημέρας

Για τον Αμερικανό πρόεδρο "ίσως οι δύο πλευρές να μην είναι έτοιμες να βάλουν τέλος οι ίδιες" στον πόλεμο είπε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ.

ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΜΕΡΗ 28 Αυγ 2025 | 23:19

BBC: Πού θα μπορούσε να γίνει η συνάντηση Ζελένσκι-Πούτιν;

Τοποθεσίες από τη Γενεύη και τη Βιέννη έως τη Βουδαπέστη και την Κωνσταντινούπολη έχουν συζητηθεί ως πιθανά μέρη για την συνάντηση Ζελένσκι-Πούτιν, εφόσον κάτι τέτοιο αποφασιστεί.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 28 Αυγ 2025 | 17:11

Επίθεση στο Κίεβο: Επικοινωνία Φον ντερ Λάιεν με Ζελένσκι και Τραμπ - "Ο Πούτιν πρέπει να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων"

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι πρέπει να διασφαλιστεί μια δίκαιη και διαρκή ειρήνη για την Ουκρανία.

ΟΡΓΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 28 Αυγ 2025 | 14:55

Ουκρανία: "Χτυπήσαμε στρατιωτικούς στόχους" λέει η Ρωσία για τη μαζική επίθεση στο Κίεβο - Οι Ευρωπαίοι απαντάνε με κυρώσεις

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι εξαπέλυσε "ομαδικό πλήγμα" εναντίον της Ουκρανίας με drones και πυραύλους, προσθέτοντας ότι πέτυχε όλους τους στόχους που είχε ορίσει.

ΜΑΖΙΜΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ 28 Αυγ 2025 | 11:25

Ουκρανία: Η 2η χειρότερη επίθεση της Ρωσίας στο Κίεβο από την αρχή του πολέμου με 31 πυραύλους και 598 drones - Ζημιές στο κτήριο της Ε.Ε.

Η πρεσβεύτρια της ΕΕ στην Ουκρανία διευκρίνισε ότι η διπλωματική αποστολή "υπέστη σοβαρές ζημιές από το ωστικό κύμα" των βομβαρδισμών.

ΙΔΙΩΣ ΜΕ ΒΑΛΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ 28 Αυγ 2025 | 08:50

Κύμα πληγμάτων της Ρωσίας στο Κίεβο: Τουλάχιστον 10 νεκροί και δεκάδες τραυματίες [εικόνες-βίντεο]

"Μία ακόμη μαζική επίθεση εναντίον των πόλεών μας. Ακόμη περισσότεροι φόνοι", έγραψε στο Telegram ο Ζελένσκι.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 27 Αυγ 2025 | 16:11

Το Κρεμλίνο λέει ότι δεν του αρέσουν οι ευρωπαϊκές προτάσεις περί εγγυήσεων ασφαλείας για την Ουκρανία

Ο Πεσκόφ είπε πως τυχόν ανάπτυξη ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία θα σημαίνει παρουσία του ΝΑΤΟ εκεί, κάτι που η Ρωσία είχε σκοπό να αποτρέψει ευθύς εξαρχής.

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ 27 Αυγ 2025 | 08:41

Ο Τραμπ αυξάνει τους δασμούς κατά της Ινδίας στο 50% - "Τιμωρία" επειδή αγοράζει ρωσικό πετρέλαιο

Ο αμερικανός πρόεδρος κατηγορεί το Νέο Δελχί πως βοηθά έτσι τη Μόσχα να χρηματοδοτεί τον πόλεμο που διεξάγει στην Ουκρανία.

ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ 26 Αυγ 2025 | 21:28

Η απίστευτη ιστορία του Ουκρανού στρατιώτη Βλάντισλαβ: Επιβίωσε με κομμένο λαιμό για πέντε μέρες μετά από ρωσικά βασανιστήρια

Ο 33χρονος στρατιώτης της Εθνικής Φρουράς επέζησε αφού οι ρωσικές δυνάμεις τού έκοψαν το λαιμό και τον πέταξαν σε ένα λάκκο, πιστεύοντας ότι ήταν νεκρός, σύμφωνα με ρεπορτάζ του κυβερνητικού μέσου Suspilne

ΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ 26 Αυγ 2025 | 15:17

Άλιμος: Ανήλικοι βρήκαν όπλο σε προαύλιο δημοτικού σχολείου [εικόνα]

Οι ανήλικοι μόλις βρήκαν το όπλο ρέπλικα στο προαύλιο του 4ου δημοτικού σχολείου Αλίμου ειδοποίησαν τις αρχές

ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙ 26 Αυγ 2025 | 14:28

Τεράστια γκάφα του αντιπροέδρου Τζέι Ντι Βανς: Νόμιζε ότι ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε... με διαπραγματεύσεις

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και πιθανός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανός στις εκλογές του 2028 φαίνεται πως έχει σημαντικά κενά στο μάθημα της Ιστορίας.

26 Αυγ 2025 | 12:01

Ο Γούντι Αλεν απαντά μετά την έντονη κατακραυγή της Ουκρανίας για τη συμμετοχή του σε ρωσικό φεστιβάλ

"Αυτό είναι ντροπή και προσβολή για τα θύματα των Ουκρανών ηθοποιών και σκηνοθετών που σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από Ρώσους εγκληματίες πολέμου", ανέφερε το ΥΠΕΞ της Ουκρανίας.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ 26 Αυγ 2025 | 10:50

Η Ψέριμος αποκτά το δικό της Δημοτικό Σχολείο

Μονοθέσιο Δημοτικό Σχολείο αποκτά από τον Σεπτέμβριο η Ψέριμος, με απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

26 Αυγ 2025 | 09:48

Νέα επικοινωνία Τραμπ - Πούτιν: "Πιστεύω ότι θα τερματίσουμε τον πόλεμο" λέει ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Τραμπ δεν έδωσε διευκρινήσεις για το πώς θα τερματιστεί ο πόλεμος.

ΤΙ ΕΙΠΑΝ 25 Αυγ 2025 | 23:59

Ο Ζελένσκι συζήτησε με τον απεσταλμένο των ΗΠΑ για την άσκηση πίεσης στη Ρωσία

"Είχα μια καλή συνάντηση με τον ειδικό Απεσταλμένο του προέδρου των ΗΠΑ, τον στρατηγό Κιθ Κέλογκ", έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

ΕΓΙΝΑΝ «ΜΟΛΙΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 200 ΜΕΤΡΑ» 25 Αυγ 2025 | 22:49

Ουκρανία: Η ειρηνευτική διαδικασία έχει παγώσει- Οι εξωφρενικές απαιτήσεις Πούτιν να του παραδοθούν εδάφη που απέτυχε να καταλάβει

Οι όροι της Ρωσίας δείχνουν ότι ο δρόμος που απομένει να διανυθεί μέχρι μια ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία είναι ακόμα μακρύς

ΤΙ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΡΩΣΙΑΣ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ 25 Αυγ 2025 | 20:30

Τραμπ: "Ο Πούτιν δεν θέλει να συναντηθεί με τον Ζελένσκι γιατί δεν τον συμπαθεί" - Τι λέει για τις εγγυήσεις ασφαλείας

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι "μεγάλη προσωπική υπόθεση".

ΜΕΓΑΛΗ ΔΗΜΟΦΙΛΙΑ 25 Αυγ 2025 | 18:38

Βαλερί Ζαλούζνι: Ποιος είναι ο επικρατέστερος "διάδοχος" του Ζελένσκι στην ηγεσία της Ουκρανίας- Εκλεκτός του Λευκού Οίκου

Ο Ζαλούζνι φέρεται να είναι το πρώτο πρόσωπο στο οποίο τηλεφώνησε ο Τζέι Ντι Βανς μετά την αντιπαράθεση με τον Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο τον περασμένο Φεβρουάριο

ΤΙ ΕΙΠΕ 24 Αυγ 2025 | 23:29

Τζέι Ντι Βανς: Ο Τραμπ μπορεί να λήξει τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας – Η Ρωσία έκανε ουσιαστικές παραχωρήσεις

Ο Βανς είπε ότι οι Ρώσοι "θέλουν στην πραγματικότητα να είναι ευέλικτοι σε ορισμένες από τις βασικές διεκδικήσεις τους".

ΠΟΛΕΜΟΣ ΡΩΣΙΑΣ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ 24 Αυγ 2025 | 18:54

Οι όροι της Ρωσίας για ειρήνη στην Ουκρανία: Εγγυήσεις ασφαλείας από τις μεγάλες δυνάμεις, "όχι" στο ΝΑΤΟ και ουδετερότητα

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη Ρωσία και ότι η Μόσχα θέλει την προστασία των Ρωσόφωνων στην Ουκρανία.

ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ 24 Αυγ 2025 | 16:46

Λαβρόφ: Η Δύση "θέλει να εμποδίσει" τις διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ επέκρινε επίσης τη θέση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι ο οποίος, όπως είπε, "επιμένει, θέτει όρους, απαιτεί" άμεση συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

24 Αυγ 2025 | 12:04

"Δίκαιη ειρήνη με διάρκεια": Το μήνυμα υποστήριξης του βασιλιά Καρόλου στο Κίεβο με αφορμή την ουκρανική Ημέρα Ανεξαρτησίας

Ο Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Κάρολο, εκτιμώντας ότι τα λόγια του "αποτελούν πραγματική έμπνευση για τον λαό μας", ενώ εξέφρασε και την ευγνωμοσύνη του προς τη Βρετανία για την υποστήριξή της στο Κίεβο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟΥ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ 23 Αυγ 2025 | 17:30
23 Αυγ 2025 | 16:00

Ρωσία: Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την κατάληψη δύο χωριών στην ουκρανική περιφέρεια Ντονέτσκ

Ο ρωσικός στρατός κατέχει τώρα περίπου το 20% της ουκρανικής επικράτειας.

ΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ - ΤΙ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΤΡΑΜΠ 22 Αυγ 2025 | 21:16

Ανάλυση CNN: Μία εβδομάδα μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν, η ειρηνευτική προσπάθεια για την Ουκρανία έχει βαλτώσει

"Ο Πούτιν δεν θέλει να τερματίσει τον πόλεμο" τονίζει το CNN στην ανάλυσή του

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΟΔΟ 22 Αυγ 2025 | 10:37
ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ 22 Αυγ 2025 | 09:00

Σπείρα ανηλίκων είχε "γδύσει" ολόκληρο σχολείο στη Φωκίδα – Με λάπτοπ και tablet στα σπίτια τους

Οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο από τους ανήλικους δράστες επ’ αυτοφώρω, την ώρα που προκαλούσαν νέες φθορές στο κτίριο.

ΣΤΟ TRUTH SOCIAL 21 Αυγ 2025 | 19:31

Ο Τραμπ επιτίθεται στον Μπάιντεν για την Ουκρανία: "Ο εντελώς ανίκανος Τζο δεν την άφησε να αντεπιτεθεί"

Σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικό δικτύωσης truth social, ο Τραμπ είπε ότι ο Μπάιντεν άφησε την Ουκρανία μόνο να αμυνθεί και όχι να επιτεθεί στη Ρωσία.

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ 21 Αυγ 2025 | 19:16

Reuters: Αυτές είναι οι απαιτήσεις του Πούτιν για την Ουκρανία - Θα συνεχίσει τον πόλεμο αν αρνηθεί το Κίεβο

Η ίδια πηγή από το Κρεμλίνο ανέφερε στο πρακτορείο Reuters ότι σε περίπτωση αρνητικής απάντησης του Κιέβου, η Ρωσία θα συνεχίσει και θα εντείνει τις πολεμικές επιχειρήσεις σε όλα τα μέτωπα

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ… ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ 21 Αυγ 2025 | 18:34

Μήνυμα Γερμανού αξιωματικού προς Ευρωπαίους ηγέτες: Χρειάζονται δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στην Ουκρανία

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο Γερμανός αξιωματικός δήλωσε ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες του ΝΑΤΟ δεν πρέπει να είναι αφελείς όταν συζητούν για μια ειρηνευτική δύναμη στην Ουκρανία

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ 21 Αυγ 2025 | 18:29

Συνομιλία Μακρόν-Ερντογάν: Στο επίκεντρο Ουκρανία και Μέση Ανατολή - "Συνεργαζόμαστε στενά..."

Ο Γάλλος πρόεδρος ευχαρίστησε την Τουρκία για τη συνεργασία της σχετικά με το να δοθεί τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία ενώ συζήτησαν και για τη Μέση Ανατολή.

ΤΑ ΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΥΣΗ 21 Αυγ 2025 | 17:11

Νέα "πυρά" Λαβρόφ: "Οι Ευρωπαίοι υπονομεύουν την πρόοδο που επιτεύχθηκε στην Αλάσκα"

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τις ρωσικές ανησυχίες για τον τρόπο που διεξάγεται η συζήτηση για τις εγγυήσεις για την ασφάλεια της Ουκρανίας, χωρίς τη συμβολή της Μόσχας.

ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ 21 Αυγ 2025 | 16:53

Τουρκία: Δεν θα υπάρξει ειρηνευτική αποστολή στην Ουκρανία χωρίς εκεχειρία

Πηγές του τουρκικού υπουργείου Άμυνας αναφέρουν ότι πρέπει πρώτα να επιτευχθεί εκεχειρία και μετά η χώρα θα εκτιμήσει αν θα μπορέσει να συνεισφέρει.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ 21 Αυγ 2025 | 12:54

Ζελένσκι: Διμερής συνάντηση με τον Πούτιν μόνο μετά τον καθορισμό των εγγυήσεων ασφαλείας προς το Κίεβο

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε επίσης ότι θα ήθελε να δει μία "ισχυρή αντίδραση" από την Ουάσινγκτον αν ο ρώσος πρόεδρος δεν θελήσει να έχει διμερή συνάντηση μαζί του.

ΜΕ DRONES ΚΑΙ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ 21 Αυγ 2025 | 08:47

Νέοι βομβαρδισμοί της Ρωσίας στην Ουκρανία: Εκρήξεις από το Κίεβο ως τη Λβιβ, τουλάχιστον ένας νεκρός

Συναγερμός για αεροπορικές επιδρομές είχε κηρυχτεί στην πρωτεύουσα ήδη χθες το βράδυ και οι επιδρομές drones συνεχίζονταν τη νύχτα.

ΟΧΥΡΩΝΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ 20 Αυγ 2025 | 20:17

Λιθουανία: Σχεδιάζει τριπλή γραμμή άμυνας στα σύνορά της με τη Ρωσία - Τα ναρκοπέδια και οι παγιδευμένες γέφυρες

Ο στόχος του νέου προγράμματος είναι να επιβραδύνει τις χερσαίες επιθέσεις και να ωθήσει τις εχθρικές δυνάμεις σε ευκολότερα πεδία μάχης.

ΤΙ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ Η ΔΥΣΗ 20 Αυγ 2025 | 19:33

Ανάλυση Sky News: Τι σημαίνουν οι εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία και ποιος είναι ο ρόλος των ΗΠΑ;

Οι εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία βρίσκονται στο επίκεντρο των συνομιλιών, καθώς οι ηγέτες προσπαθούν να τερματίσουν τον πόλεμο με τη Ρωσία.

«ΓΙΑΤΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΑ ΤΟΥ ΜΙΛΗΣΕΙ;» 20 Αυγ 2025 | 17:11

Ανάλυση CNN: Γιατί ο Πούτιν δεν είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον Ζελένσκι και γιατί μπορεί να μην είναι ποτέ

Αναλυτές εξηγούν γιατί είναι πολύ δύσκολο για τον Πούτιν να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον ηγέτη μιας χώρας που λέει ότι "δεν υπάρχει" και τον αποκαλεί "γελοίο".

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ 20 Αυγ 2025 | 15:08

Ανάλυση Economist: Ο Πούτιν θα συνεχίσει τον πόλεμο, εκτός και αν ο Τραμπ του δώσει "στο πιάτο" όλα όσα ζητάει από την Ουκρανία

Η Ρωσία ελέγχει σήμερα μόνο περίπου 1% ουκρανικού εδάφους, πέραν αυτού που κατείχε στις αρχές του 2023.

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ 20 Αυγ 2025 | 13:06

Μαρινάκης: Δεν θα πάνε Έλληνες στρατιώτες στην Ουκρανία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε ως θετικές τις εξελίξεις στις ΗΠΑ για το Ουκρανικό.

20 Αυγ 2025 | 11:08

Πώς διαβάζει η Αθήνα τις εξελίξεις στο Ουκρανικό μετά τις συναντήσεις στην Ουάσιγκτον

Η Αθήνα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, με την ελληνική διπλωματία να παραμένει ενεργή σε όλα τα επίπεδα.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 20 Αυγ 2025 | 10:00

Politico- Το κόλπο των Ευρωπαίων ηγετών, ώστε να εξηγήσουν στον Τραμπ τη δυσάρεστη αλήθεια: Ο Πούτιν δεν θέλει την ειρήνη...

Σύμφωνα με το Politico, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θεωρούν πως ο Πούτιν δεν σκοπεύει να τερματίσει τον πόλεμο, και περιμένουν από τον Τραμπ να συνειδητοποιήσει την "μπλόφα" του Ρώσου ηγέτη.

ΗΠΑ 20 Αυγ 2025 | 07:33

Τραμπ: Αν καταφέρω να εξασφαλίσω την ειρήνη στην Ουκρανία, τότε μάλλον θα πάω στον Παράδεισο

Ο Τραμπ εκτίμησε πως αν σταματήσει τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας, θα αυξηθούν οι πιθανότητές του να "πάει στον Παράδεισο", χαριτολογώντας πως επί του παρόντος δεν έχει τόσες πολλές.

ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΒΗΜΑΤΑ 19 Αυγ 2025 | 22:12

Ουκρανία: Ο Ρούμπιο επικεφαλής για τις εγγυήσεις ασφαλείας - Οι Ρώσοι θέλουν εγγυητή την Κίνα

Επικεφαλής της επιτροπής τέθηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, αλλά σ’ αυτή συμμετέχουν σύμβουλοι εθνικής ασφαλείας από την Ουκρανία και τις ευρωπαϊκές χώρες

ΠΟΣΟ ΣΤΕΚΕΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 19 Αυγ 2025 | 20:38
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 19 Αυγ 2025 | 20:16

Κάγια Κάλας για Ρωσία: Σύντομα έτοιμο το πακέτο κυρώσεων - Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τον Πούτιν

"Δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε τον Πούτιν ότι θα τηρήσει οποιαδήποτε υπόσχεση ή δέσμευση," είπε η επικεφαλής για την εξωτερική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κάγια Κάλας.

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ 19 Αυγ 2025 | 19:23

Reuters: Οι αρχηγοί των επιτελείων του ΝΑΤΟ θα συναντηθούν την Τετάρτη για την Ουκρανία

Ο επικεφαλής της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ συγκάλεσε τακτική συνάντηση σε επίπεδο αρχηγών γενικών επιτελείων.

Η "ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ" 19 Αυγ 2025 | 18:54

Συμμαχία των Προθύμων: Εξετάζουν κυρώσεις για πίεση στη Μόσχα – Η Βρετανία θέλει να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, λέει ο Τραμπ

Εκπρόσωπος του γραφείου του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι οι ηγέτες συζήτησαν πώς θα μπορούσε να ασκηθεί περαιτέρω πίεση – μεταξύ άλλων μέσω κυρώσεων – στον Πούτιν, ώστε να δοθεί τέλος στον πόλεμο με την Ουκρανία.

ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ 19 Αυγ 2025 | 18:00

Ο Πούτιν πρότεινε διμερή συνάντηση με τον Ζελένσκι στη Μόσχα - Απάντησε αρνητικά ο Ουκρανός πρόεδρος

"Ο Πούτιν ανέφερε τη Μόσχα" κατά τη διάρκεια αυτής της τηλεφωνικής επικοινωνίας χθες, ανέφερε μία από αυτές τις πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

ΑΒΕΒΑΙΗ Η ΦΥΣΗ ΤΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 19 Αυγ 2025 | 17:00

Τραμπ: Ο Πούτιν μπορεί να μην θέλει συμφωνία για την Ουκρανία - Δεν θα σταλούν αμερικανικά στρατεύματα

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέκλεισε την αποστολή αμερικανικών στρατευμάτων στην Ουκρανία και δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις εγγυήσεις ασφάλειας που η Ουάσιγκτον θα μπορούσε να προσφέρει στο Κίεβο.

ΑΚΛΟΝΗΤΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ 19 Αυγ 2025 | 15:26

Τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών για Ουκρανία: Συζητήθηκαν οι εγγυήσεις ασφαλείας και η κατάπαυση εχροπραξιών

"Συζητάμε την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις προσπάθειές μας για ειρήνη στην Ουκρανία" σημείωσε σε ανάρτησή της η πρόεδρος της Κομισιόν η οποία συμμετείχε στη συνάντηση στον Λευκό Οίκο.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ 19 Αυγ 2025 | 13:29

Λαβρόφ και Μεντβέντεφ εγκωμιάζουν τον Τραμπ και τα βάζουν με τους Ευρωπαίους: "Τον ευχαρίστηκαν και τον έγλειψαν"

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως "οι Ευρωπαίοι επέμεναν διαρκώς μόνο σε μια κατάπαυση του πυρός και πως έπειτα απ' αυτή θα εξακολουθούσαν να προμηθεύουν όπλα στην Ουκρανία".

19 Αυγ 2025 | 12:29

Μακρόν: Ο Πούτιν είναι αρπακτικό, ένα τέρας στις πόρτες μας που χρειάζεται να "τρώει" για να επιβιώσει

Ο πρόεδρος της Γαλλίας πιστεύει ότι "η Ρωσία έχει εξελιχθεί σε διαρκή δύναμη αποσταθεροποίησης και εν δυνάμει απειλή για πολλούς από μας".

19 Αυγ 2025 | 11:51

Ανάλυση Sky News για Ουκρανία: Είμαστε πιο μακριά από την ειρήνη τώρα σε σχέση με πριν δύο εβδομάδες

Σύμφωνα με το Sky News, οι χθεσινές συνομιλίες στην Ουάσινγκτον επικεντρώθηκαν σε μεγάλο βαθμό στο να ικανοποιήσουν το "εγώ" του Ντόναλντ Τραμπ.

19 Αυγ 2025 | 09:44

Ανάλυση BBC: Ο Ζελένσκι έφυγε αλώβητος από τον Λευκό Οίκο, κερδίζοντας χρόνο

Ίσως το βασικότερο αποτέλεσμα του ταξιδιού ήταν ότι βοήθησε την Ουκρανία να κερδίσει χρόνο, τονίζει το BBC.

Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ 19 Αυγ 2025 | 09:37

Η στιγμή που ο Τραμπ τηλεφωνεί στον Πούτιν μετά τις συναντήσεις με Ζελένσκι και Ευρωπαίους

Φωτογραφία στη δημοσιότητα από τη στιγμή που ο Τραμπ τηλεφωνεί στον Πούτιν.

19 Αυγ 2025 | 07:40

Ρούτε: Συζητώνται εγγυήσεις ασφαλείας "τύπου άρθρου 5" για την Ουκρανία, όχι όμως η ένταξή της στο NATO

Σύμφωνα με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ, δεν έγινε συζήτηση για την ανάπτυξη νατοϊκών στρατευμάτων στην ουκρανική επικράτεια.

ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΣΤΟ ΟΒΑΛ ΓΡΑΦΕΙΟ 18 Αυγ 2025 | 22:49

Κομπλιμέντα σε Ζελένσκι για το μαύρο κοστούμι στη συνάντηση με Τραμπ - "Είστε πολύ κομψός" είπε ο δημοσιογράφος που του είχε "επιτεθεί"

Με μαύρο σακάκι, μαύρο πουκάμισο και μαύρο παντελόνι εμφανίστηκε στις ΗΠΑ για την κρίσιμη συνάντηση ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι .

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟ ΠΛΗΓΜΑ 18 Αυγ 2025 | 20:46

Ουκρανία: Νέες Ρωσικές επιθέσεις - Τουλάχιστον 14 νεκροί

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας κατήγγειλε ένα "κυνικό πλήγμα" εκ μέρους της Ρωσίας, που "γνωρίζει ότι μία συνάντηση λαμβάνει χώρα σήμερα στην Ουάσιγκτον και θα αφορά το τέλος του πολέμου".

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ 18 Αυγ 2025 | 17:58

Συνάντηση Τραμπ-Ευρωπαίων, παρουσία Ζελένσκι στον Λευκό Οίκο - Κύριο αίτημα οι εγγυήσεις ασφαλείας

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συμμετάσχουν στην παροχή εγγυήσεων ασφαλείας προς την Ουκρανία στο πλαίσιο μιας συμφωνίας για τον τερματισμό του πολέμου

OΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 18 Αυγ 2025 | 17:03

Τραμπ: "Σταμάτησα έξι πολέμους μέσα σε έξι μήνες" - Nέο μήνυμα πριν τη συνάντηση με Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες

Nέο μήνυμα του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ πριν την κρίσιμη συνάντηση με το Β. Ζελένσκι και τους Ευρωπαίους ηγέτες

ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ 18 Αυγ 2025 | 16:34

BBC: Η Βρετανία αποδέχεται σιωπηρά το σενάριο "γη έναντι ειρήνης" στην Ουκρανία

Ο Βρετανός πρωθυπουργός φαίνεται πρόθυμος να συνεχίσει τον ρόλο του ως διπλωματική "γέφυρα" μεταξύ του Λευκού Οίκου και των Ευρωπαίων ηγετών.

18 Αυγ 2025 | 11:48

Ανάλυση Bloomberg: Το υπαρξιακό δίλημμα του Ζελένσκι - Ο Τραμπ πιέζει για συμφωνία με βαρύ τίμημα για την Ουκρανία

Μετά από τη σύνοδο στην Αλάσκα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν -που δεν κατέληξε σε κατάπαυση του πυρός- ο Τραμπ έχει αφήσει στον Ζελένσκι ελάχιστα περιθώρια ελιγμών, τονίζει το Bloomberg.

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Η ΠΑΝΙΚΟΥ; 18 Αυγ 2025 | 09:41

Ο Ζελένσκι μεταβαίνει στον Λευκό Οίκο με ευρωπαϊκή "dream team" δίπλα του - Από τις πιο κρίσιμες συναντήσεις μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Την ώρα που ο Τραμπ αυξάνει την πίεση στον Ζελένσκι, ο Ουκρανός πρόεδρος πηγαίνει στον Λευκό Οίκο με τους ευρωπαίους δίπλα του.

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΛΑΝΤ 17 Αυγ 2025 | 23:00

Επίθεση Ζαχάροβα στον Μακρόν: Ταπεινά ψέματα τα λόγια του περί συνθηκολόγησης της Ουκρανίας

Ζαχάροβα: Ταπεινά ψέματα τα λόγια του Μακρόν περί συνθηκολόγησης της Ουκρανίας.

ΤΟ ΕΔΑΦΙΚΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΩΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ 17 Αυγ 2025 | 21:54

Ανάλυση BBC: Οι περιοχές της Ουκρανίας που θέλει ο Πούτιν - Ποιες παραχωρήσεις προτίθεται να κάνει

Το εδαφικό θα είναι στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων στην κρίσιμη συνάντηση στον Λευκό Οίκο.

"Ο ΠΟΥΤΙΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΙΡΗΝΗ" 17 Αυγ 2025 | 20:11

Τετ α τετ Τραμπ - Ζελένσκι πριν την συνάντηση με τους Ευρωπαίους ηγέτες – Ο Μακρόν θέλει σκληρή γραμμή έναντι της Ρωσίας

"Αν δείξουμε αδυναμία σήμερα απέναντι στη Ρωσία, στρώνουμε το έδαφος για μελλοντικές συγκρούσεις", τόνισε ο Μακρόν.

ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ 17 Αυγ 2025 | 18:59

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του "Συνασπισμού των Προθύμων" – Στο επίκεντρο το εδαφικό και οι εγγυήσεις ασφαλείας

Οι ηγέτες των Ευρωπαϊκών χωρών αποφάσισαν τα βασικά σημεία μιας ειρηνευτικής συμφωνίας, την οποία θα θέσουν στον Λευκό Οίκο.

ΣΤΑΘΕΡΗ Η ΕΛΛΑΔ 17 Αυγ 2025 | 18:24

Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη Ευρωπαίων ηγετών: Μόνο η Ουκρανία μπορεί να λάβει αποφάσεις για την εδαφική της ακεραιότητας

Η Ελλάδα μένει σταθερή στις πάγιες θέσεις της για την ανάγκη άμεσης εκεχειρίας, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.