Επισπεύδεται η αποστολή νατοϊκής βοήθειας στην Ουκρανία, ενώ ο Γενς Στόλτενμπεργκ συγχαίρει τον ουκρανικό λαό και τον ουκρανικό στρατό για την γενναιότητα που επιδεικνύουν.
Ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε πως οι Σύμμαχοι θα ενισχύσουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία με πυραύλους αεράμυνας, αντιαρματικά όπλα καθώς και ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια.
I just spoke with President @ZelenskyyUa & commended him for the bravery of the people & armed forces of #Ukraine. #NATO Allies are stepping up support with air-defence missiles, anti-tank weapons, as well as humanitarian & financial aid.
— Jens Stoltenberg (@jensstoltenberg) February 28, 2022
Ο Γ.Γ. της βορειοατλαντικής συμμαχίας είχε νωρίτερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, το περιεχόμενο της οποίας ανακοίνωσε με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο twitter.
"Μόλις μίλησα με τον Πρόεδρο Ζελένσκι και τον επαίνεσε για τη γενναιότητα του λαού και των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ενισχύουν την υποστήριξη με πυραύλους αεράμυνας, αντιαρματικά όπλα, καθώς και ανθρωπιστική και οικονομική βοήθεια", αναφέρεται στην ανάρτηση.
Οι χώρες που ενισχύουν στρατιωτικά την Ουκρανία
Το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Τσεχία, η Εσθονία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Λετονία, η Λιθουανία, η Ολλανδία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει ή προχωρούν στη διαδικασία έγκρισης για τον στρατιωτικό εξοπλισμό στην Ουκρανία.
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr