Συνολικά 95 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 130 ακόμη τραυματίστηκαν μετά από σεισμό μεγέθους 6,8 βαθμών που ταρακούνησε το Θιβέτ, και συγκεκριμένα την κομητεία Ντινγκρί στην αυτόνομη περιοχή της νοτιοδυτικής Κίνας.
Οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο, αψηφώντας τις χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην περιοχή, αναζητώντας τυχόν επιζώντες στα ερείπια.
Ο σεισμός καταγράφτηκε στις 09:05 (τοπική ώρα· 03:05 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τα στοιχεία της CENC, δημόσιας σεισμολογικής υπηρεσίας της Κίνας, η οποία εκτίμησε πως ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών. Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) έκανε λόγο από την πλευρά του για σεισμό μεγέθους 7,1 βαθμών.
Οι αρχές στέλνουν βοήθεια, είδη όπως σκηνές με μόνωση, υπνόσακους, παπλώματα και άλλα είδη εξοπλισμού χρήσιμα για να αντιμετωπιστούν οι εξαιρετικά σκληρές κλιματικές συνθήκες.
Ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ έδωσε εντολή να "γίνει το παν" ώστε οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης να εξασφαλίσουν τη διάσωση "όσων περισσότερων ζωών είναι δυνατόν" και να προσφερθεί περίθαλψη στους τραυματίες και βοήθεια στους σεισμοπαθείς.
Οι κάτοικοι της κομητείας Τίνγκρι, κοντά στο επίκεντρο της δόνησης, δήλωσαν ότι ο σεισμός προκάλεσε τόσο μεγάλη καταστροφή εν μέρει λόγω του σαθρού σχεδιασμού των σπιτιών εκεί. Ο σεισμός οδήγησε στην καταστροφή περισσότερων από 1.000 σπιτιών.
Ο Sangji Dangzhi, 34 ετών, του οποίου το σούπερ μάρκετ υπέστη σημαντικές ζημιές, περιέγραψε την κατάσταση ως "πολύ σοβαρή" με ασθενοφόρα να μεταφέρουν ανθρώπους στο νοσοκομείο καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.
"Εδώ τα σπίτια είναι φτιαγμένα από χώμα, οπότε όταν ήρθε ο σεισμός ... πολλά σπίτια κατέρρευσαν", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).