Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη ανάμεσα στο Bremain και το Brexit θα είναι αμφίρροπη όμως οι εταιρείες στοιχημάτων έχουν βγάλει «νικητή».

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων

Στις κάλπες προσέρχονται από τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας) περίπου 47 εκατομμύρια Βρετανοί για το ιστορικό δημοψήφισμα που θα κρίνει το μέλλον της Βρετανίας αλλά και ολόκληρης της Ε.Ε. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη ανάμεσα στο Bremain και το Brexit θα είναι αμφίρροπη και ότι το αποτέλεσμα θα καθορίσουν τελικά οι αναποφάσιστοι, το ποσοστό των οποίων στις περισσότερες έρευνες ξεπερνά το 10% όμως ήδη οι εταιρείες στοιχημάτων στο ξεκίνημα της ψηφοφορίας έχουν βγάλει «νικητή».

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων

Οι πιθανότητες του Remain αγγίζουν το 78% σε αντίθεση με το 22% που συγκεντρώνει το Leave. Οπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν οι FΤ το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτικό γεγονός στην ιστορία τοu Betfair και ήδη τα στοιχήματα αγγίζουν τα 55 εκατ. στερλίνες. Το γραφείο στοιχημάτων William Hill τοποθέτησε την πιθανότητα του Remain στο 81% μετά και το στοίχημα που έπαιξε μια γυναίκα στο Λονδίνο ποντάροντας 100.000 στερλίνες υπέρ του Bremain.

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 2

Ποιοι στοιχηματίζουν, που και τι

Ενδιαφέρον έχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των στοιχημάτων. Το 82% των στοιχημάτων που πόνταραν άτομα ηλικίας 18-35 ετών στο @BetfairExchange είναι υπέρ του Remain σε σύγκριση με το 63% των στοιχημάτων από άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών. Τα περισσότερα στοιχήματα υπέρ του Brexit προέρχονται από την ανατολική Αγγλία (55%) και το Γκουέρνσει (57%). Στη Σκωτία καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό στοιχημάτων υπέρ του Bremain (64%).

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 3

Θεωρητικά exit polls δεν διενεργούνται παρ' όλα αυτά hedge funds και επενδυτικές τράπεζες έχουν παραγγείλει ιδιωτικά exit polls για το βρετανικό δημοψήφισμα. Έχοντας στα χέρια τους προβλέψεις του αποτελέσματος από νωρίς οι χρηματιστές ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να επωφεληθούν πρώτοι από τις μεταβολές στην στερλίνα. Oπως επισημαίνουν οι Financial Times θα υπάρξουν πρώτες ενδείξεις του πιθανού αποτελέσματος στις αγορές συναλλάγματος πριν κλείσουν οι κάλπες, εάν έχουν τοποθετηθεί μεγάλα ποσά στο αποτέλεσμα.

Θρίλερ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη ανάμεσα στο Bremain και το Brexit θα είναι αμφίρροπη και ότι το αποτέλεσμα θα καθορίσουν τελικά οι αναποφάσιστοι, το ποσοστό των οποίων στις περισσότερες έρευνες ξεπερνά το 10%.

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 4

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των Times του Λονδίνου, το 41% των Βρετανών τάσσονται υπέρ της παραμονής, έναντι 40% που επιθυμούν την έξοδο, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 17%.

Στο ερώτημα δε, «ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει το δημοψήφισμα», το 39% των Βρετανών θεωρούν ότι θα κερδίσει το Brexit, ενώ αυτοί που πιστεύουν ότι θα κερδίσει το στρατόπεδο της παραμονής είναι 34%.

Tι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέκτησε το προβάδισμά της έναντι της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης από αυτήν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύεται στους Times. Η εκστρατεία υπέρ της παραμονής προηγείται με 51%, έναντι ενός 49% της εκστρατείας υπέρ του Brexit. Τα ποσοστά αυτά προκύπτουν με βάση τους υπολογισμούς για τη συμμετοχή και μετά την αφαίρεση όσων από τους ερωτηθέντες απάντησαν «δεν γνωρίζω» ή δεν απάντησαν τι θα ψηφίσουν, εξήγησε ο Σαμ Κόουτς, αναπληρωτής αρχισυντάκτης του πολιτικού τμήματος των Times. Προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας για την εφημερίδα έφερε την εκστρατεία Η εταιρία TNSστην δική της δημοσκόπηση δείχνει ότι υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. τάσσεται το 41% των ερωτηθέντων (με μια μονάδα άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση) και υπέρ της αποχώρησης τάσσεται το 43% (έναντι 47% στην προηγούμενη μέτρηση).

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 5

H δημοσκόπηση της εταιρείας ComRes η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Daily Mail και του τηλεοπτικού δικτύου ITV δίνει έξι μονάδες διαφορά υπέρ του Bremain. Η έρευνα αυτή, η οποία διεξήχθη με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων από τη 17η ως την 22η Ιουνίου, κατέδειξε ότι η εκστρατεία υπέρ της παραμονής προηγείται με έξι μονάδες, συγκεντρώνοντας το 48%, ενώ η εκστρατεία υπέρ του Brexit συγκεντρώνει το 42% των προθέσεων ψήφου. Προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, η οποία είχε δημοσιευθεί από την εφημερίδα The Sun την 14η Ιουνίου, έδινε στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής προβάδισμα μόλις μιας μονάδας.

Προβάδισμα μιας ποσοστιαίας μονάδας στο Brexit δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Opinium που δόθηκε στη δημοσιότητα μια ημέρα πριν από το δημοψήφισμα. Ειδικότερα, στην διαδικτυακή έρευνα που διενεργήθηκε μεταξύ 20 και 22 Ιουνίου, το 45% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ έναντι 44% που θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

Οι Financial Times στην καταμέτρηση του μέσου όρου των δημοσκοπήσεων δίνει την απόλυτη ισοψηφία 44% προς 44% με τους αναποφάσιστους να φτάνουν στο 12%.

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 6

Ο Mike Smithson, βετεράνος εκλογικός αναλυτής δημοσίευσε μια σύνοψη των τελευταίων 19 δημοσκοπήσεων, που αντικατοπτρίζει την αμφίρροπη μάχη της Πέμπτης.

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 7

Ο John Curtice, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Stratchclyde, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πλέον ειδικούς των δημοσκοπήσεων, τονίζει χαρακτηριστικά στον Independent ότι «όλα παίζονται» : Χωρίς αμφιβολία την περασμένη εβδομάδα το Brexit σημείωσε άνοδο, την πρώτη σημαντική άνοδο κατά τη διάρκεια της εκστρατείας. Είναι πολύ οριακό. Δε μπορείς να προβλέψεις αυτό το δημοψήφισμα, είναι πολύ κοντά τα ποσοστά».

Βrexit και Bremain ήταν πολύ κοντά στις αρχές Μαΐου, κατόπιν για ολόκληρο το μήνα το Bremain πήρε ελαφρύ «κεφάλι», ακολούθως η τάση αντιστράφηκε υπέρ του Brexit, ενώ μετά τη δολοφονία της 42χρονης βρετανίδας πολιτικού των Εργατικών Τζο Κοξ, η οποία δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και πιστόλι στο Δυτικό Γιορκσάιρ, το Bremain φαίνεται να έχει και πάλι βραχεία κεφαλή.

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 8

Βremain πάντως «ψηφίζουν» και οι τοπικές και διεθνείς στοιχηματικές εταιρείες.

"Βλέπουμε 60% πιθανότητα η πλειοψηφία των βρετανών ψηφοφόρων να επιλέξει την "παραμονή" στην ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σημειώνει έρευνα της Citi προς τους πελάτες της. Μια 'οριακή παραμονή' (το βασικό μας σενάριο) μπορεί να συνεχίσει να υπονομεύει την πολιτική σταθερότητα στη Βρετανία και την ΕΕ".

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 9
Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 10
Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 11

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 12

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 13

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 14

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

ΛΕΕΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ 02 Δεκ 2021 | 11:12

Η Βρετανία ενέκρινε το κοκτέιλ φαρμάκων της GlaxoSmithKline - Ασφαλές και αποτελεσματικό κατά της Όμικρον

Η βρετανική ρυθμιστική αρχή ενέκρινε το κοκτέιλ αντισωμάτων της GlaxoSmithKline.

ΤΙ ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ... ΤΗΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ 30 Νοε 2021 | 12:16

Απίστευτος ο Βρετανός υπουργός Υγείας: Πείθει live δημοσιογράφο να κάνει επιτόπου την 3η δόση εμβολίου [βίντεο]

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας πείθει μπροστά στην κάμερα να κάνει επιτόπου την ενισχυτική δόση του εμβολίου.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΙ 30 Νοε 2021 | 11:07

Νέα μέτρα στη Βρετανία λόγω μετάλλαξης Όμικρον: Τι ισχύει από σήμερα

Νέα μέτρα από σήμερα Τρίτη στη Μ. Βρετανία λόγω κορονοϊού με την Easy Jet να ανακοινώνει πως δεν χάθηκε ο χειμώνας.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΤΟ PCR TEST 29 Νοε 2021 | 14:57

Καραντίνα 48 ωρών μίνιμουμ για όσους ταξιδεύουν στη Μεγάλη Βρετανία- Τα μέτρα στην Ευρώπη για τη μετάλλαξη Ομικρον

Η μία μετά την άλλη οι χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο, παίρνουν αυστηρά μέτρα για την μετάλλαξη Ομικρον- Υποχρεωτική καραντίνα στη Μεγάλη Βρετανία και test pcr

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΕΙΣ 29 Νοε 2021 | 10:46

Κορονοϊός: Τρίτη δόση εμβολίου σε όλους θα προσφέρει η Βρετανία

Η Βρετανία θα προσφέρει σε όλους ενισχυτική δόση εμβολίου κατά της Covid-19, σύμφωνα με αξιωματούχο.

ΕΓΙΝΕ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ 27 Νοε 2021 | 20:24

Μετάλλαξη Όμικρον: "Τρύπησε" και την Ευρώπη - Κρούσματα εντοπίστηκαν σε Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία, Βρετανία, Βέλγιο και Ολλανδία

Δύο κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκαν στη Βαυαρία - Κρούσματα και σε Ιταλία, Τσεχία, προστέθηκαν σε αυτά του Βελγίου και της Βρετανίας - Ο πλανήτης κλείνει τα σύνορά του με τη νότια Αφρική

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ 27 Νοε 2021 | 20:07

Μετάλλαξη Όμικρον - Βρετανία: Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο Τζόνσον - Τεστ και καραντίνα σε όσους μπαίνουν στη χώρα

Όλοι όσοι φτάνουν στη Βρετανία θα πρέπει να υποβάλλονται σε τεστ κορονοϊού - Καραντίνα για όποιον ήρθε σε επαφή με ύποπτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον - Οι ανακοινώσεις του Μπόρις Τζόνσον

ΣΕ ΣΥΝΕΓΕΡΜΟ ΤΟ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ 27 Νοε 2021 | 17:14

Μετάλλαξη Όμικρον: Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα και στη Βρετανία

Οι δύο ασθενείς και συγγενικά τους πρόσωπα υποβάλλονται σε διαγνωστικά τεστ και βρίσκονται σε καθεστώς καραντίνας.

ΖΟΥΣΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΘΛΙΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ 24 Νοε 2021 | 13:28

Σοκ στη Βρετανία: Βασάνισαν το παιδί τους μέχρι θανάτου– Στο τελευταίο του βίντεο ο 6χρονος λέει "Δεν μ’ αγαπάει κανείς"

Αποτροπιασμό έχει προκαλέσει στη Βρετανία η κακοποίηση μέχρι θανάτου ενός ανήλικου από τον πατέρα και τη μητριά του.

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΟ TWITTER 24 Νοε 2021 | 12:55

Μητσοτάκης για Μάρμαρα Παρθενώνα: Ηρθε η ώρα να τα ενώσουμε ξανά - Το 59% των Βρετανών υπέρ της επιστροφής

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα και την επιστροφή των μαρμάρων στην Ελλάδα.

«ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ» 18 Νοε 2021 | 15:12

Ο Πρόεδρος της βρετανικής Βουλής κατσάδιασε τον Τζόνσον: "Πρωθυπουργέ καθίστε κάτω, εδώ κουμάντο κάνω εγώ" [Βίντεο]

Καβγάς ξέσπασε στη Βουλή των Κοινοτήτων της Βρετανίας με τον Πρόεδρο να επιπλήττει σε έντονο ύφος τον Μπόρις Τζόνσον

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ 17 Νοε 2021 | 07:22

Ασφυκτικό πρέσινγκ Μητσοτάκη σε Τζόνσον για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα - Αρνητική η Βρετανία

Η ιδιαίτερη αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Μελίνα Μερκούρη και η δέσμευση του να συνεχίσει τις προσπάθειες για να γίνει πράξη το δίκαιο ελληνικό αίτημα.

ΣΕ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ 16 Νοε 2021 | 11:19

Μητσοτάκης για πανδημία: Η κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει μοντέλο Αυστρίας με lockdown ανεμβολίαστων

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε την αύξηση του ρυθμού εμβολιασμού τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε συνέντευξη που παραχώρησε σε βρετανικό δίκτυο.