Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη ανάμεσα στο Bremain και το Brexit θα είναι αμφίρροπη όμως οι εταιρείες στοιχημάτων έχουν βγάλει «νικητή».

THETOC TEAM
ΓΡΑΦΕΙ: THETOC TEAM
Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων

Στις κάλπες προσέρχονται από τις 9 το πρωί (ώρα Ελλάδας) περίπου 47 εκατομμύρια Βρετανοί για το ιστορικό δημοψήφισμα που θα κρίνει το μέλλον της Βρετανίας αλλά και ολόκληρης της Ε.Ε. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη ανάμεσα στο Bremain και το Brexit θα είναι αμφίρροπη και ότι το αποτέλεσμα θα καθορίσουν τελικά οι αναποφάσιστοι, το ποσοστό των οποίων στις περισσότερες έρευνες ξεπερνά το 10% όμως ήδη οι εταιρείες στοιχημάτων στο ξεκίνημα της ψηφοφορίας έχουν βγάλει «νικητή».

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων

Οι πιθανότητες του Remain αγγίζουν το 78% σε αντίθεση με το 22% που συγκεντρώνει το Leave. Οπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν οι FΤ το δημοψήφισμα για την παραμονή ή μη της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση αποτελεί το μεγαλύτερο πολιτικό γεγονός στην ιστορία τοu Betfair και ήδη τα στοιχήματα αγγίζουν τα 55 εκατ. στερλίνες. Το γραφείο στοιχημάτων William Hill τοποθέτησε την πιθανότητα του Remain στο 81% μετά και το στοίχημα που έπαιξε μια γυναίκα στο Λονδίνο ποντάροντας 100.000 στερλίνες υπέρ του Bremain.

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 2

Ποιοι στοιχηματίζουν, που και τι

Ενδιαφέρον έχουν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των στοιχημάτων. Το 82% των στοιχημάτων που πόνταραν άτομα ηλικίας 18-35 ετών στο @BetfairExchange είναι υπέρ του Remain σε σύγκριση με το 63% των στοιχημάτων από άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών. Τα περισσότερα στοιχήματα υπέρ του Brexit προέρχονται από την ανατολική Αγγλία (55%) και το Γκουέρνσει (57%). Στη Σκωτία καταγράφεται το υψηλότερο ποσοστό στοιχημάτων υπέρ του Bremain (64%).

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 3

Θεωρητικά exit polls δεν διενεργούνται παρ' όλα αυτά hedge funds και επενδυτικές τράπεζες έχουν παραγγείλει ιδιωτικά exit polls για το βρετανικό δημοψήφισμα. Έχοντας στα χέρια τους προβλέψεις του αποτελέσματος από νωρίς οι χρηματιστές ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να επωφεληθούν πρώτοι από τις μεταβολές στην στερλίνα. Oπως επισημαίνουν οι Financial Times θα υπάρξουν πρώτες ενδείξεις του πιθανού αποτελέσματος στις αγορές συναλλάγματος πριν κλείσουν οι κάλπες, εάν έχουν τοποθετηθεί μεγάλα ποσά στο αποτέλεσμα.

Θρίλερ δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η μάχη ανάμεσα στο Bremain και το Brexit θα είναι αμφίρροπη και ότι το αποτέλεσμα θα καθορίσουν τελικά οι αναποφάσιστοι, το ποσοστό των οποίων στις περισσότερες έρευνες ξεπερνά το 10%.

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 4

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση των Times του Λονδίνου, το 41% των Βρετανών τάσσονται υπέρ της παραμονής, έναντι 40% που επιθυμούν την έξοδο, ενώ το ποσοστό των αναποφάσιστων φτάνει το 17%.

Στο ερώτημα δε, «ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει το δημοψήφισμα», το 39% των Βρετανών θεωρούν ότι θα κερδίσει το Brexit, ενώ αυτοί που πιστεύουν ότι θα κερδίσει το στρατόπεδο της παραμονής είναι 34%.

Tι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Η εκστρατεία υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέκτησε το προβάδισμά της έναντι της εκστρατείας υπέρ της αποχώρησης από αυτήν, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας YouGov που δημοσιεύεται στους Times. Η εκστρατεία υπέρ της παραμονής προηγείται με 51%, έναντι ενός 49% της εκστρατείας υπέρ του Brexit. Τα ποσοστά αυτά προκύπτουν με βάση τους υπολογισμούς για τη συμμετοχή και μετά την αφαίρεση όσων από τους ερωτηθέντες απάντησαν «δεν γνωρίζω» ή δεν απάντησαν τι θα ψηφίσουν, εξήγησε ο Σαμ Κόουτς, αναπληρωτής αρχισυντάκτης του πολιτικού τμήματος των Times. Προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας για την εφημερίδα έφερε την εκστρατεία Η εταιρία TNSστην δική της δημοσκόπηση δείχνει ότι υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ε.Ε. τάσσεται το 41% των ερωτηθέντων (με μια μονάδα άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση) και υπέρ της αποχώρησης τάσσεται το 43% (έναντι 47% στην προηγούμενη μέτρηση).

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 5

H δημοσκόπηση της εταιρείας ComRes η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας Daily Mail και του τηλεοπτικού δικτύου ITV δίνει έξι μονάδες διαφορά υπέρ του Bremain. Η έρευνα αυτή, η οποία διεξήχθη με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων από τη 17η ως την 22η Ιουνίου, κατέδειξε ότι η εκστρατεία υπέρ της παραμονής προηγείται με έξι μονάδες, συγκεντρώνοντας το 48%, ενώ η εκστρατεία υπέρ του Brexit συγκεντρώνει το 42% των προθέσεων ψήφου. Προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας, η οποία είχε δημοσιευθεί από την εφημερίδα The Sun την 14η Ιουνίου, έδινε στην εκστρατεία υπέρ της παραμονής προβάδισμα μόλις μιας μονάδας.

Προβάδισμα μιας ποσοστιαίας μονάδας στο Brexit δίνει νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Opinium που δόθηκε στη δημοσιότητα μια ημέρα πριν από το δημοψήφισμα. Ειδικότερα, στην διαδικτυακή έρευνα που διενεργήθηκε μεταξύ 20 και 22 Ιουνίου, το 45% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι θα ψηφίσουν υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ έναντι 44% που θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής της χώρας στην ΕΕ.

Οι Financial Times στην καταμέτρηση του μέσου όρου των δημοσκοπήσεων δίνει την απόλυτη ισοψηφία 44% προς 44% με τους αναποφάσιστους να φτάνουν στο 12%.

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 6

Ο Mike Smithson, βετεράνος εκλογικός αναλυτής δημοσίευσε μια σύνοψη των τελευταίων 19 δημοσκοπήσεων, που αντικατοπτρίζει την αμφίρροπη μάχη της Πέμπτης.

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 7

Ο John Curtice, καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Stratchclyde, ο οποίος θεωρείται ένας από τους πλέον ειδικούς των δημοσκοπήσεων, τονίζει χαρακτηριστικά στον Independent ότι «όλα παίζονται» : Χωρίς αμφιβολία την περασμένη εβδομάδα το Brexit σημείωσε άνοδο, την πρώτη σημαντική άνοδο κατά τη διάρκεια της εκστρατείας. Είναι πολύ οριακό. Δε μπορείς να προβλέψεις αυτό το δημοψήφισμα, είναι πολύ κοντά τα ποσοστά».

Βrexit και Bremain ήταν πολύ κοντά στις αρχές Μαΐου, κατόπιν για ολόκληρο το μήνα το Bremain πήρε ελαφρύ «κεφάλι», ακολούθως η τάση αντιστράφηκε υπέρ του Brexit, ενώ μετά τη δολοφονία της 42χρονης βρετανίδας πολιτικού των Εργατικών Τζο Κοξ, η οποία δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι και πιστόλι στο Δυτικό Γιορκσάιρ, το Bremain φαίνεται να έχει και πάλι βραχεία κεφαλή.

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 8

Βremain πάντως «ψηφίζουν» και οι τοπικές και διεθνείς στοιχηματικές εταιρείες.

"Βλέπουμε 60% πιθανότητα η πλειοψηφία των βρετανών ψηφοφόρων να επιλέξει την "παραμονή" στην ΕΕ στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, σημειώνει έρευνα της Citi προς τους πελάτες της. Μια 'οριακή παραμονή' (το βασικό μας σενάριο) μπορεί να συνεχίσει να υπονομεύει την πολιτική σταθερότητα στη Βρετανία και την ΕΕ".

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 9
Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 10
Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 11

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 12

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 13

Ποντάρουν δυνατά στο Bremain oι εταιρείες στοιχημάτων - εικόνα 14

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για ό,τι συμβαίνει τώρα στην Ελλάδα και τον Κόσμο στο thetoc.gr

`
ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ 28 Νοε 2020 | 17:49

Κορονοϊός: Η Βρετανία εγκρίνει το εμβόλιο της Pfizer - BioNTech την επόμενη εβδομάδα

Από τη στιγμή που θα δοθεί η έγκριση, οι παραδόσεις του εμβολίου θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μέσα σε λίγες ώρες.

ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ 27 Νοε 2020 | 10:31

Κορονοϊός: Η βρετανική κυβέρνηση έχει ζητήσει έρευνα για το εμβόλιο της AstraZeneca μετά τις αποκαλύψεις

"Ζητήσαμε επισήμως από τη ρυθμιστική αρχή να εξετάσει το εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca", επεσήμανε σε ανακοίνωσή του ο Βρετανός υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ.

TΖΟΝ ΣΤΙΒΕΝΣΟΝ 26 Νοε 2020 | 16:21

Θρίλερ με τον θάνατο βετεράνου δημοσιογράφου του BBC - Βρέθηκε νεκρός στην κρεβατοκάμαρα μαζί με τον σύντροφό του

Τα αποτέλεσματα της προκαταρκτικής ιατροδικαστικης εξέτασης δεν κατάφεραν να καθορίσουν τα ακριβή αίτια θανάτου του 68χρονου δημοσιογράφου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 26 Νοε 2020 | 08:45

Βρετανία: Σήμερα η ανακοίνωση των περιοριστικών μέτρων που θα εφαρμοστούν μετά την άρση του lockdown

Σήμερα οι περιορισμοί, με τους οποίους θα βρεθεί αντιμέτωπη η κάθε τοπική αρχή στην Αγγλία μετά την άρση του εθνικού lockdown.

ΤΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 24 Νοε 2020 | 20:46

Βρετανία: Χριστούγεννα με έως τρεις οικογένειες ανά σπίτι - Χαλαρώνουν τα μέτρα με την άρση του lockdown

Από τις 23 έως τις 27 Δεκεμβρίου το όριο των οικογενειών που θα βρεθούν για τις γιορτινές μέρες στη Βρετανία θα είναι μέχρι τρεις

ΠΩΣ ΤΑ ΕΚΒΙΑΖΕ 23 Νοε 2020 | 20:30

Σοκ στη Βρετανία: Αυτός είναι ο 36χρονος με 96 σεξουαλικά εγκλήματα εναντίον ανήλικων αγοριών - Η στιγμή της σύλληψής του

Ο 36χρονος εργάτης που ζει στη Βρετανία εκβίαζε ανήλικα προκειμένου να κακοποιήσουν ακόμη και τα μικρότερα αδέρφια τους και να του στείλουν τα βίντεο.

ΣΤΙΣ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 23 Νοε 2020 | 19:56

Κορονοϊός: Άρση lockdown στη Βρετανία από 2 Δεκεμβρίου με σκληρά τοπικά μέτρα - Το σύστημα των "τριών βαθμίδων"

Ο Μπόρις Τζόνσον επιβεβαίωσε σήμερα ότι το εθνικό lockdown λόγω κορονοϊού στη Βρετανία θα αρθεί με αυστηρούς όρους.

ΕΠΙΖΗΜΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ 23 Νοε 2020 | 15:46

Brexit: Βρυξέλλες & Λονδίνο συνεχίζουν για να αποφύγουν το "no-deal"

Το Brexit χωρίς συμφωνία πλησιάζει όλο και πιο κοντά αλλά Λονδίνο και Βρυξέλλες συνεχίζουν να μάχονται για να το αποφύγουν.

ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ 23 Νοε 2020 | 08:07

Κορονοϊός: Χαλαρώνουν τα μέτρα περιορισμού στη Βρετανία ενόψει Χριστουγέννων

Ο υπουργός Μεταφορών της Βρετανίας θα ανακοινώσει σήμερα, ότι οι περιορισμοί της καραντίνας θα λήξουν εγκαίρως για τα Χριστούγεννα.

ΣΠΑΝΙΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΠΑΝΑΜΟΛΥΝΣΗΣ 20 Νοε 2020 | 16:23

Κορονοϊος - Μελέτη: Δύσκολο να μολυνθούν ξανά για τουλάχιστον έξι μήνες όσοι είχαν Covid-19

Η επαναμόλυνση με Covid-19 δεν είναι πιθανή για τουλάχιστον έξι μήνες, σύμφωνα με μελέτη για τον κορονοϊό

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 19 Νοε 2020 | 13:43

ΕΕ - Σχέδιο ανάκαμψης: Δύσκολη συνάντηση για τους 27 μετά το ουγγρικό και πολωνικό βέτο

Στο τραπέζι της συζήτησης το σχέδιο ανάκαμψης και το Brexit.

Η 1Η ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ 19 Νοε 2020 | 08:06

Οι ηγέτες της Ε.Ε. πιέζουν τη Κομισιόν για Βrexit χωρίς συμφωνία

"Η 1η Ιανουαρίου 2021 πλησιάζει, χρειαζόμαστε δίχτυ ασφαλείας", εξήγησε ανώτερος ευρωπαίος διπλωμάτης.

ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ 18 Νοε 2020 | 08:18

Ο κορονοϊός "τσακίζει" την Ευρώπη: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων και νεκρών σε Γερμανία, Βρετανία, Ολλανδία

Μόνο στη Γερμανία καταγράφηκαν περισσότεροι από 300 νεκροί από κορονοϊό σε ένα εικοσιτετράωρο.