Ποροσένκο και Πούτιν μίλησαν στο τηλέφωνο

Οι δύο ηγέτες είχαν συντομη συνομιλία στη Γαλλία την περασμένη εβδομάδα. Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα για «εισβολή» ρωσικών αρμάτων μάχης στο Ουκρανικό έδαφος.

poroskenko-kai-poutin-milisan-sto-tilefwno
|
SHARE THIS
0
SHARES

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου ανακοίνωσε ότι στην τηλεφωνική συνομιλία, ο ουκρανός πρόεδρος «ενημέρωσε τον Πούτιν για το σχέδιό του να λύσει τα προβλήματα στην νοτιοανατολική Ουκρανία». Καμία άλλη πληροφορία για την συνομιλία δεν έχει γίνει γνωστή, ούτε ποιος πήρε την πρωτοβουλία για την «ενημέρωση».

Αντίθετα, εκπρόσωπος του ουκρανού προέδρου δήλωσε ότι ο Ποροσένκο διαμαρτυρήθηκε στον Πούτιν για την εισβολή ρωσικών αρμάτων μάχης και οχημάτων στο Ουκρανικό έδαφος το μεσημέρι. 

Το ουκρανικό υπουργείο εσωτερικών είχε καταγγείλει ότι τρία ρωσικά τανκς και άλλα στρατιωτικά οχήματα είχαν παραβιάσει τη μεθόριο με σκοπό να σταλούν ενισχύσεις στους αυτονομιστές ρωσόφωνους της Ανατολικής Ουκρανίας. Το Κίεβο ανέφερε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του ενεπλάκησαν σε μάχη με την ρωσική φάλαγγα, κατά την οποία καταστράφηκαν μερικά οχήματα.  

Οι Πούτιν και Ποροσένκο είχαν συναντηθεί στη Γαλλία, στις εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία και σύμφωνα με πληροφορίες που ποτέ δεν επιβεβαιώθηκαν είχαν συνομιλία διάρκειας ενός τετάρτου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ακολούθησε το theTOC.gr στο Facebook